évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Már nem törvénytelen a szervezett bűnözés?

2012.08.10. 08:36 | béla lászló | Szólj hozzá!

Már nem törvénytelen a szervezett bűnözés?

  Ilyesmire lehet következtetni abból, hogy  az Orbán adminisztráció Pintér ága felszámolta a szervezett bűnözés elleni alosztályát. Lehet, hogy nem is az emberekkel, csak a definíciókkal van baj.

Mit mond a Magyar Értelmező Szótár?

 A bűn:
"
… az a szándékosan vagy - ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti - gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli. Társadalomra veszélyes cselekmény az a tevékenység vagy mulasztás, amely a Magyar Köztársaság állami, társadalmi vagy gazdasági rendjét, az állampolgárok személyét vagy jogait sérti vagy veszélyezteti". [(Btk 10§ (1) és (2)]

 

A bűnöző az, az ember, aki a nevesített magatartást folytatja, elköveti, legalább is a régi, becsületes felfogás szerint. Mára ez megváltozni látszik. Attól kezdve, hogy rendszerváltás címén eltörölték a halálbüntetést, vele, a személyek, magatartásukért, cselekedeteikért való felelősségét is eltörölték, és a magyarság ezt tudomásul vette. Természetesen, a tyúktolvajt, ma is tolvajnak hívják, de kialakult egy új réteg, aki nem ebben a nagyságrendben lop. Ezzel, évtizedeken, kormányokon átívelő fosztogatás, és tolvajlási hullám vette kezdetét. Ez, amolyan kéz kezet mos alapon működött, az állampolgárok feje fölött. Ma én vagyok hatalmon, és hagylak téged is lopni, majd ha te leszel, hagyjál engem is.

Ez, működött sok éven át, így váltunk, következmények nélküli országgá.

Ha valami nagyon szembeötlő gazemberség kibukott, és a nyomozás szálai túl magasra vezettek, akkor nemzetbiztonsági, vagy bármi más (egyébként mondvacsinált) okra hivatkozva titkosították. Persze, anélkül, hogy az elkövetőt, a törvény által előírt büntetés háromszorosával sújtották volna. Így, remény volt arra, hogy a társadalomban, ne alakuljon ki lincshangulat egy-egy fosztogatóval szemben, egy-egy kirobbant tolvajlás kapcsán.

Ebben a langyos vízben, szépen fejlődött a bűnözés. Lassan elérte azt az intenzitást, hogy a hazai össztermék, nem érte el a lakosság szükségleteinek szintjét. Mindent elloptak. A gyárainkat, a tsz-einket, állami gazdaságainkat, feldolgozó iparunkat. Eközben a bűnöző réteg egyre szélesedett, és egyre védettebbé vált. Kettős mércét alkalmazva, többletjogokhoz jutott, mígnem, az ország irányítására, döntő befolyást szerzett. Ekkor, a felülre került réteg, úgy döntött, felszámolja a konkurenciát. Felszámolták egyetlen vállalkozó védettségét, nyomozást indítottak ellene. Pillanatok alatt derült fény gyilkosságokra, és a szálak, a legmagasabb szintekig futottak. Igen ám, de ha az egyik oldalt megszorítják, nem fogja elhallgatni a másik oldal vétkeit.

Félő volt, hogy cáfolhatatlanul napvilágra kerül a tény, hogy a bűnözés, a legmagasabb szintekig beépült a vezetésbe. Ezt megelőzendő, Orbán, hirtelen felszámolta a szervezett bűnözés elleni alosztályt, nehogy tovább nyomozzon.

     Már csak az a kérdés, mikor jön rá a nemzet, hogy a bűnözőket ki kell rekeszteni a vezetésből, hogy ne lincseléssel kezdődjék a felemelkedés.

Béla László

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr54704869

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.10. 08:51:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása