évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Értelmezési zavar, vagy félre-beszéd?

2013.04.17. 00:23 | béla lászló | Szólj hozzá!

 

Mindannyiunk kötelessége küzdeni az antiszemitizmus, a rasszizmus és mindazon eszmék ellen, amelyek embercsoportokat kizárnak a társadalomból, vagy gyűlöletet terjesztenek - jelentette ki Mario Silva, a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (International Holocaust Remembrance Alliance) elnöke kedden Hódmezővásárhelyen. A "holokauszt magyarországi áldozatainak" emléknapján a hódmezővásárhelyi zsinagóga kertjében szervezett rendezvényen a nemzetközi szervezet elnöke arra hívta fel a figyelmet: "emlékeztetni kell a vészkorszak idején történtekre, és fel kell lépni a holokauszttagadókkal szemben".

További részletek: http://kuruc.info/r/2/110826/#ixzz2Qf4afgEJ

Fontos minden nyelvben, így a magyarban is a szövegértés. Általános iskolák alsó tagozatában, amikor a gyermek olvasni, és fogalmazni tanul, a szövegértés szintje meghatározó paraméter. Hangsúlyozom, a negyedik elemiben.

Lehet, hogy a diplomák szintjén, ez az igény megszűnik? Esetleg lehet, hogy nagy nyilvánosság előtt beszélő, többeket képviselő politikusok, még nem jutottak el az elemi iskoláig? Esetleg lehetséges, hogy egy holokauszt emlékünnepségen, soraikból bárki, az „elit” elleni fellépést sürgetné?

Nem valószínű. De ha nem erről van szó, akkor csak szövegértési problémával találtuk szemben magunkat.

      Mit jelent az a szókapcsolat?„embercsoportokat kizárnak a társadalomból”

Kik azok, akiket kizártak a társadalomból? Azok az emberek, akiket elzárnak a munkától, a jövedelemszerzés lehetőségétől, az egészségügyi ellátástól, a kultúrától, és attól a lehetőségtől (politikai döntésektől), hogy ezen a helyzeten szándékuk szerint változtassanak. Ez ma, csak a statisztikák szerint is 490 ezer ember Magyarországon. A valóságban, több millió. Teljes mértékben egyetértek, és támogatom azt a szándékot, ami a kirekesztők félreállítását célozza.

Az a csoport, akit egy adott területen a politikai tevékenységből, a törvényhozásból, és végrehajtásból rekesztenek ki, az nincs a társadalomból, csak annak irányításából, vagy az irány elferdítéséből kirekesztve. Minden nemzetnek joga, a saját hazájában, hogy saját irányítása alatt éljen. Teljesen jogos elvárás, hogy a Knesszetben, ne üljenek magyar képviselők. A viszonosság elve szerint, ez fordítva is igaz.

    A  „gyűlölet terjesztenek” szókapcsolat, olyan embercsoportra mutat, aki olyan embereket illetnek szitokszavaknak előlépett jelzőkkel, mint fasiszta, náci, stb. akiknek véletlen sem jutna eszébe, hatalomszerzésért, vagy annak megtartásáért, félelemkeltésért, fegyvertelen civileket, asszonyokat, gyermekeket fegyverrel gyilkolni.

     Ha az idézetben szereplő ember, a cionisták ellen beszélt, akkor szavaival mélységesen egyetértek, ha nem úgy gondolta, akkor nem tudta mit beszél.

   Meghallgatni olyan embereket érdemes, akik tudják, mit beszélnek.

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr285230608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása