évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Amit a szeretetről tudni kell

2013.05.18. 19:02 | béla lászló | Szólj hozzá!

  Amit mindenekelőtt tisztázni kell, hogy miről beszélünk egyáltalán?

Mi a szeretet?

   Egyfajta ideológia. Egy általános érzelmi alapállás, amely kifelé és befelé, egy adott személyiség megnyilvánulásaképpen kifejezésre jut. Alapja az univerzum minden létező alkotóeleme, és minden spirituális összetevője.

  A szellemi, és anyagi létezést a szeretet hozta létre, és tartja fenn, az idők kezdete óta, az idők végezetéig. Ennek hiányában, az idő véget ér, az anyagok megsemmisülnek, és a káosz uralkodik el az univerzumban.

   Mindez, amit előzetesen papírra vetettem, sokak számára tűnhet értelmetlen halandzsának, de nem az. Tovább olvasva, sokan értik meg, miről szól ez az írás.

 Néhány alapvetés.

  1. A szeretet nem hülye.

  2. ≈nem önző.

  3. ≈nem fogy.

  4. ≈mindent képes megoldani.

  5. ≈ mindent képes pótolni.

  6. ≈hiányát semmi nem pótolhatja.

  7. ≈soha nem bosszúálló.

Sorolhatnám még, hogy milyen „nem”, de talán fontosabb, hogy milyen valójában. Azt hiszem, az írás további részében, sikerül választ adnom erre a kérdésre is.

1          A szeretet nem hülye.

 Ha valakinek a személyiségét a szeretet vezeti, ez semmiképp nem azt jelenti, hogy bárki, akadálytalanul és ellenállhatatlanul átgázolhat rajta, ellehetetlenítheti, kifoszthatja, csak azért, mert az ellenállás, nem a szeretet talaján áll. Ez nem így van. Az ember mint létező entitás és identitás egy kettős létező. Van adott tömegű, megfogható anyag, amit mi emberként értékelünk, de az nem az ember. Van a spirituális összetevő, az intelligencia (nem tanulható) kreativitás, személyiség, gondolkodásmód, ez valójában az ember. Ez a spirituális rész, örök, az anyag múlandó. Az ember esetében a spirituális összetevő nem mozog szabadon. Eltéphetetlen kötelék rögzíti, ahhoz az agyaghoz, amit mi embernek hiszünk, mindaddig, ameddig az anyag életjelenségeket mutat. Ebben az emberi életben, az anyag győz a spiritualitás felett. Sarkított helyzetben, ha az anyag a fennmaradásáért küzd, (táplálkozni akar) hiába tiltakozik a szeretet jegyében a spirituális rész, az anyag ellenáll,

és az ember, mint komplett egység, harcolni fog a fennmaradásáért.

Természetesen, ez a harc, nem csak kívül, belül is dúl. Az ember harcol a fennmaradásáért a külvilággal, de az ember anyaga harcol, a szeretet alapú spirituális részével, ez ugyanis ellenzi a harc bármilyen módját.

A szükséges és elkerülhetetlen harc eszközei, keménysége, durvasága mindig attól függ, hol alakul ki a határ, az adott ember isteni, és anyagi részének harcában.

2  ≈nem önző.

Amit az anyag megkövetel, annak megszerzését a spirituális rész sem gátolja.

Túl ezen, amire nincs feltétlenül szükség a túléléshez, annak megszerzését, az isteni rész, nagyon szigorú feltételek megvalósulása esetén veszi tudomásul.

A Földre, minden ember azért születik, hogy boldogan éljen. Ami ehhez kell, azt

meg kell, hogy tudja szerezni, ebben a szeretet sem akadályozza. Akadályozza viszont abban, hogy olyat szerezzen meg, ami nem feltétlenül szükséges, és aminek a megszerzése, mások hátrányával jár. Ennek az egyensúlya, ahogyan az ellenállásé is, személyenként más és más szintre áll be. Így lehetnek törtetők, és „balekok”, de egyik sem rosszabb a másiknál, pusztán a motivációk egyensúlya billent erre, vagy arra. Vannak közöttünk, akikben a spirituális gátlások, ki vannak kapcsolva genetikailag. Ezek az emberek, akik mérhetetlen vagyonokat gyűjtenek, számtalan felesleges dolgot halmoznak fel, és ezért, bárki máson hajlandók átgázolni. Útjukat tönkretett embertársak, kifosztott üzlettársak, becsapott emberek jelzik. Ennek ellenére, nem szabad rájuk haragudni.

Nem saját elhatározásukból ilyenek a szándékaik. Olyanok, mint a betegek.

Még meg is fertőzhetnek, teljes lelkű embereket. Nincs más teendőnk velük, mint elkerülni a csapdáikat, és magukat az ilyen embereket is. A magány, a kirekesztettség, gondolkodóba ejtheti, még helyes útra is terelheti őket.

 

3        ≈nem fogy.

Nem olyan, mint az anyagok. Számtalan részre osztható, és bármekkora legyen is az osztó, a hányados, mégis, mindig változatlan marad. A szeretet nem számító matematika, hanem Isten, hatalmas ajándéka a világnak.

4    ≈mindent képes megoldani.

A szeretet képes feloldani a feszültségeket. Képes kibékíteni az ellentéteket.

Képes megérteni a megérthetetlent, mert akarja.

 

5        ≈ mindent képes pótolni.

Sokszor adódik, hogy az egó, az agyag, többet követelne, mint amennyit meg tud szerezni. Ettől a lélek is boldogtalanná válhat, és ez nem jó. Az embernek boldogan kell élnie az életét. Ha szeretet veszi körül, és magában az adott emberben is az munkál, minden hiányérzet nélkül is képes lemondani, az egyébként is elérhetetlen vágyálmáról. Ez, akár, még az éhezés kategóriáiba is felérhet. Sok szegény családot láttam már, akik apástól, anyástól, gyerekcsapatostól, nagyon szerény körülmények között éltek, de a közöttük lévő, és őket, a többi embertől körülvevő szeretet, maradéktalan boldogságban tartotta, nehéz sorsuk ellenére is.

 

6        ≈hiányát semmi nem pótolhatja.

Ez egészséges lelkű ember, igényli is, hogy szeretet vegye körül. Ha a magatartásával kiharcolja, hogy elfogy körülötte a szeretet, minden lehető módon kényezteti magát, („mert megérdemlem”) mégis folyamatos hiányérzettől szenved, és nem boldog. Az ilyen emberen segíteni kell. Önzetlenül, és viszont-elvárások nélkül. Rá fog döbbenni, hol hibázott, ő is szeretettel fog viszonyulni másokhoz, és a rend helyreáll.

 

7        ≈soha nem bosszúálló.

Ha a szeretet talaján álló embert sérelem éri, elszenvedi, vagy elhárítja, de soha nem töri a fejét azon, hogyan szerezzen elégtételt magának. A bosszú az önzés terméke, a gyűlölet megnyilvánulása.

 

Ennyit a szeretetről, de néhány szót megérdemel ellentéte, a gyűlölet is.

Egészséges emberben, ez, az érzés, mélyen el van nyomva. Bárkiben felvetődhet, de a lelkiismeret, a spirituális összetevő, az isteni rész, azonnal negligálja, semmissé teszi. Érthető, hiszen míg a szeretet épít, a harag, a gyűlölet rombol. Élnek közöttünk, akik genetikailag képtelenek lemondani a gyűlölködésről, mert nem működik bennük a spirituális tudatosság. Nem tehetnek róla, de ahol befolyást szereznek, a pusztulás, a káosz, a gyűlölködés, a kapzsi harácsolás, veszélyes méreteket ölt.  Ha a szeretet talál egy üres teret, a szeretettel gondolkodó emberek, kivétel nélkül azt keresik, mi az, ami nekik nem hiányzik, és oda tehetik, hátha másnak épp az kell. Ebből hamarosan egy javakból álló hegy épül, amihez bárki hozzáférhet, és mindenki boldog, aki ad, és aki kap. Ha a gyűlölet, önzés, egoizmus talál egy üres területet, minden ilyen ember azon gondolkodik, hogyan tudna mégis valamit elvenni. Mind meg is találja a módját. A semmiből vesznek el valamit. ebből, egy hatalmas gödör keletkezik, amibe a végén belezuhannak, és sok ártatlan jóhiszemű embert rántanak magukkal. Még büszkék is erre. Még ideológiájuk is van. („aki nem szedte meg magát 30 éves koráig, az semmit sem ér”)

  Nincs egyéb dolgunk velük, mint szeretettel viszonyulni hozzájuk, és ezzel a szeretettel megvédeni az embereket tőlük, és őket önmaguktól. Olyan helyzetet kell teremteni, ne legyen befolyásuk, másokat is érintő kérdésekre, csak és kizárólag önmaguk dolgait intézhessék. A szeretet mindent megold, még az emberek egységes fellépését, tudatos összefogását, és ezzel, mindegyikünk boldogulását is.

Béla László

 

https://www.youtube.com/watch?v=uvssgaGvxOY

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr435306256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása