évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Nyílt levél Morvai Krisztinának

2013.06.03. 23:08 | béla lászló | Szólj hozzá!

 

Kedves Morvai Krisztina!

  Munkásságának, a magyar érdekekért való személyes kiállásának, folyamatos figyelője, és tisztelője vagyok. Pozitív nemzeti gondolkodásmódját ismerve éltem a feltételezéssel, hogy mint gyakorló jogász, segíteni fog nekem, és talán még sok más, a helyzet előtt értetlenül álló magyarnak.

   Tudom, Ön elsődlegesen jogvédő, így a szerződések, nem fő gyakorlatához tartoznak, de Ön jogászként, hiszen én nem vagyok jogász, csak „parasztésszel” gondolkodó magyar, lehet, hogy tud, és fog is nekem segíteni.

   Néhány jogi alapvetés ismeretében, értetlenül állok, Trianon revíziójának jogi megítélésével kapcsolatosan. Úgy gondolom, a nemzetközi szerződések, éppúgy, mint a magánjogban kötöttek, feltételeket tartalmaznak, és a szerződés akkor teljesül, ha a szerződő felek, teljesítik, a rájuk vonatkozó feltételeket.

Olyanra gondolok, mint egy ingatlan adásvétel. A vevő megvásárolja az ingatlant, a kialkudott áron, amelyet valamilyen módon (készpénzben, átutalással) kifizet. Ezt követően válik jogosulttá, a tulajdonosváltás telekkönyvi bejegyzésére. Ha a vevő, nem fizeti ki a vételárat, a korábbi tulajdonos megtagadja, megtagadhatja a telekkönyvi bejegyzéshez való hozzájárulását, különösen egy olyan helyzetben, ha a szerződés, késleltetett kifizetést rögzít, és végleges tulajdonba adás feltételeként szabja azt meg.

   Trianonban, valami hasonló született.

A kedvezményezett államok, megkaptak magyar területeket, azzal a feltétellel, hogy a szerződés 50. évében, a terület hovatartozásáról, ügydöntő népszavazást kell tartani. Ezt a népszavazást, nem tartotta meg Csehszlovákia, Ukrajna, Románia, Yugoszlávia, sem Ausztria. Ez szerint a szerződés feltétele, kedvezményezett oldalról nem teljesült, ebből következően, a szerződés érvénytelen.

   Mivel, a népszavazás idejét a szerződés kötelezően rendelte el a kedvezményezett államok számára, az ma, már nem pótolható, (már csak a kötelezett államok egy részének megszűnése miatt sem) tehát a szerződés, nem teljesült. Ezért 1970 óta érvénytelen. Következésképpen, a magyar területeknek, a kedvezményezett államoknak birtokában tartása, ez idő óta törvénytelen. Milyen jogi probléma az, ami a területek azonnali visszacsatolását akadályozza?

  Kérem, javítson ki, ha valahol tévedtem!

Tisztelettel: Béla László

Budapest, 2013. június 3.  

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr135342821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása