évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

A megtévesztés, sikeres, és eredményes.

2013.12.08. 18:52 | béla lászló | Szólj hozzá!

 Az ukránok számottevő része tartja fontosnak hazája számára, az EU.-ba való belépést. Nem kevés azoknak a száma, akik ezért kiállnak, tüntetnek, akár erőszakos lépésekre is hajlandók.

      Mint uniós tagállam polgára, megpróbáltam, legalább a magam számára feltárni, ennek a megmagyarázhatatlan vonzerőnek az okait.  

    Azt, nyilvánvalóan senki előtt nem kell bizonyítanom, hogy az uniós tagság, Magyarország számára .sokkal több hátrányt, mint előnyt jelent. Nem tekinthető előnynek, a szabad mozgás, nagyobb területen, ha ennek gazdasági  feltételeit, egyidejűleg, azonnal elvonják, az érintetteknek, legalább 70%-ától. Ezt  persze a belépők, csak utólag tudják meg. A szabad vállalkozás ( "bécsi cukrászda") is olyan maszlag, ami gazdasági lehetőségek híján, csak mézesmadzag bárki számára. Akinek erre tőkéje lenne, annak semmi szüksége rá, hiszen, személyében a haszonélvező réteghez tartozik, gondtalan élete, a státusából következően biztosított.  

    Az átlagember szempontjai szerint sem előny, hogy Magyarország iparát, uniós közérdekre hivatkozva leépítették. Sajnálatos tény, hogy laposodó kerekű, hibás fékrendszerű metrószerelvényeket üzemeltetünk, sok milliós többletköltséggel, miközben a Ganz gyártócsarnokaiban, az ázsiai kiskereskedelem prosperál. Az sem előny, hogy a FAÜ-BKV-BKK konstellációnál, a még meglévő, éppen fennmaradni képes buszgyártás világszínvonalú termékeivel, nem nyerhet egy tendert, európai érdekekre hivatkozva, ezért kénytelen "beérni" a Los Angelesi megrendelésekkel. Mindezek miatt, számos kiváló szakember, képzettsége, és képességei alatt kénytelen dolgozni, vagy vendégmunkásként, idegen országban, ferde szemmel nézett bevándorlóként élni.

      Ez csak a hab a tortán!

Senki előtt nem lehet kétséges, hogy a "magyar" politikusok által önként vállalt uniós cukorkvóta, (ami naponta minden állampolgárra vetítve 3 kávéskanál cukor hazai gyártását engedélyezi) nem tükröz magyar érdekeket. Az a termékcsoport, ami korábban sokmilliárdos nemzeti bevételt jelentett, a felesleg értékesítése kapcsán, ma, sokmilliárdos kiadásként jelentkezik, növelve az ország "eladósodását".

Nem különben, ugyanennek a terrornak a számlájára írható, a cukor árának, 150 Ft-ról 300 Ft közelébe való emelkedése. Hasonlóképpen a tojás, 20 Ft-ról 50 közelébe emelkedése, egy agyament uniós ketrec-ajánlás következtében. A megtévesztő hazai politika, hatalmas táblákon hirdeti egy-egy beruházásról, (útépítés, parkfelújítás) hogy az adott beruházás, uniós támogatással épül. Azt, már sokkal kisebb "táblákon" hirdetik, sőt, inkább nem hirdetik, mennyit kell az országnak ezért, közpénzből befizetni. Azt pedig végképp nem hangoztatják, hogy a saját területünkön, részben, vagy egészben, saját pénzünkön, európai "ajánlásra" idegen céggel megépített utakért, a magyar állampolgárnak mennyit kell fizetnie, ha használni is akarja azt.

Az uniós támogatások diszkrét bája, hogy mindegyikhez, saját erő is kell. Ha a vazallus kormányok egy-egy terv mellé, nem rendelnek pénzt, a beruházás, saját erő híján, nem jön létre. Persze, az erre kiírt támogatási keretet, az unio, a kifizetett támogatások között szerepelteti, mikor valójában a pénz "bent ragadt" . Ilyen "apró" trükkökkel kozmetikázzák a statisztikákat, hogy kijöjjön, a "többet kapunk, mint adunk", félrevezető képlet.

Sokan megeszik.

Ennél húzósabb fosztogatási gyakorlat, amikor, magánberuházásokat támogatnak. Ez. a lopás csúcsa.  Természetesen, nem a pixisben lévő beruházókkal teszik az ilyesmit. Azok, milliós, vagy milliárdos támogatásokat is eltehetnek úgy, hogy az elvileg támogatott tervből, semmi sem valósul meg, de valahogy, senki sem figyel fel rá.

Akkor van a kasza, amikor egy vonalon kívüli (magyar) gazda, saját tőkéjét felhasználva, uniós támogatással hoz létre értéket. Konkrét eset történt egy dunántúli tejgazdasággal. Egy szorgalmas gazda, néhány tehénnel, tejforgalmazást indított be. Megkereste, kiépítette a piacát, szorgalmasan ellátta áruval, és ebből, néhány év alatt, tekintélyes tökét teremtett.  Piaci terjeszkedését, uniós higiénés előírások gátolták. Elhatározta, átalakítja gazdaságát, hogy a legfinnyásabb uniós előírásoknak is megfeleljen. Megpályázott és elnyert, tervével egy uniós támogatást. Kialakította a szuper steril tejkezelést. Emberi kéz érintése-beavatkozása nélkül került a lehűtött tej, a rozsdamentes vákumozott tárolókba. Ezeket, steril, zárt furgonok vitték a tej automatákba. (bedobom az aprót, kijön a tej) Mindezt megépítette, megvásárolta a drága állóeszközöket, felhasználva, saját tőkéjén felül az uniós támogatást. mikor végre, két év munkája után, beindult az üzem, kezdett megtérülni a beruházás, az unio, belerondított a tányérba. megjelent a telepen két aktatáskás uniós revizor, (nem is kell mondanom, milyen csoporthoz tartoztak) és megállapították, hogy a tehenek, "jobbról- balra" dőlő szénát kapnak, ami pedig nem felel meg az uniós előírásoknak. (akár a tyúkketrec) A gazda, gyanútlanul aláírta a jegyzőkönyvet. Néhány nap mulva, amikor már kész megoldása volt a problémára, miként tud mindenben megfelelni, kapott egy levelet. A levélben az állt: mivel a megvalósult projekt, nem felel meg az uniós előírásoknak, 8 napon belül fizesse vissza, az (vissza nem térítendő) unios támogatást. Ehhez, nem volt elég pénze. Végkifejletben, az unio, elárverezte az üzemet. Egyetlen kisebségi vevő jelentkezett, aki épp annyit adott az üzemért, amennyit az unio követelt. A gazdát, erőszakkal kidobták saját üzeméből. Elveszett, a saját tőkét megteremtő több éves munkája, saját tőkéje, és a terv megvalósításának két éves gigászi küzdelme.

Egyebek között, ez, az európai unio!

Hogyan lehet ez, bárki, bármely nemzet számára vonzó?

El nem tudtam képzelni, ameddig eszembe nem jutott, a kaleidoszkóp.

Ez, az a filléres játékszer, amit a régi magyar vásárokon árultak a nép szórakoztatására, a gyermekek elbűvölésére, az ügyes magyar iparosok.

Egyszerű, olcsó, és látványos.

Nem egyéb, egy papírhengernél, amit kívülről csillogó fóliába csavartak. Belső palástjára, három vagy négy, egymáshoz érő tükörcsíkot ragasztottak. Közéjük szórtak néhány csipet színes papírfecnit, a két végét pedig, egy-egy üveglappal lezárták. Ha kívülről belenézünk a csőbe, ahogy a tükrök, egymásra vetítve megsokszorozzák a képet, szebbnél szebb, szemet gyönyörködtető, geometriailag pontos ábrákat látunk, Ha forgatjuk, újabb és újabb, szebbnél szebb "csodák" keletkeznek benne.

       Ez, egy régi vásári fogás.

Ezt koppantották le, a kiválasztott politikusok, és emelték gazdasági és társadalmi szintre, mint "európai uniót".

Aki kívülről néz bele, csodásan szépnek látja. Amikor belekerül, akkor veszi csak észre, hogy valójában egy csőkemencébe került, amit soha a népek által meg nem választott "politikusok" forgatnak. Kövéren bekerül. A kemencében kisütik minden zsírját, hogy mire a végén kiesik, élvezettel fogyasztható "töpörtyű" legyen belőle, amit élősködőink nagy intenzitással el is fogyasztanak.

       Mi, magyarok is ebben sülünk jelenleg.
Benne is maradunk, ameddig még egy csepp zsírunk van, vagy ameddig nem választunk egy olyan magyar kormányt, amelyik képes, és hajlandó betörni a csö végeit lezáró üveglepot, és meg nem szabadítja az országot, a népet, ebből a megsemmisítő csőkemencéből.  

 

Béla László

Az EU-párti tüntetők ultimátumot intéztek az ukrán elnökhöz - Kijevben ledöntötték a Lenin-szobrot

/Bővített hír/
Ultimátumot intézett vasárnap az ellenzék az ukrán elnökhöz: Viktor Janukovics 48 órát kapott arra, hogy menessze a Mikola Azarov miniszterelnök vezette kormányt, különben a tüntetők blokád alá veszik az államfő Kijev megyei, mezsihirjai rezidenciáját.
Helyszíni jelentések szerint a "Majdanon", azaz a kijevi Függetlenség terén mintegy százezer tüntető rendeződött oszlopba, hogy az elnök vidéki rezidenciája felé elinduljon.
Kijev központjában kora estére ledöntötték a kommunista vezér, Lenin többméteres gránitszobrát, egyes hírek szerint a nacionalista Szabadság (Szvoboda) párt aktivistái. A rohamrendőrök nem avatkoztak be.
Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő vasárnapi üzenetében azt javasolta az európai integrációért és hatalomváltásért folyó demonstráció szervezőinek, hogy az ukrán hadsereget és fegyveres erőket tárgyalások útján állítsák a tüntetők oldalára. Szerinte így kerülhető el, hogy erőszakba forduljanak az események. Az ellenzéki politikus ismételten sürgette Viktor Janukovics elnök leváltását.
Janukovics közben az Ukrajnában kialakult politikai helyzetről beszélt telefonon José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral. Részleteket nem közölt az elnöki sajtószolgálat.
Nyilvánosságra került ugyanakkor, hogy az államhatalom megdöntésére irányuló bűncselekmény gyanújával az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vizsgálatot indított ellenzéki politikusokkal szemben, akiket még nem neveztek meg. Oleh Tyahnyibok, a Szabadság párt elnöke az ellenzék nevében provokációnak minősítette az eljárást, és visszautasította a vádat.
Vasárnap a rendőrség szerint 50 ezren, a szervezők szerint mintegy félmillióan gyűltek össze a város központi terén és környékén, hogy hatalomváltást követeljenek és Ukrajna európai integrációs irányvonalának megtartása mellett szálljanak síkra. Egyes források az előző vasárnapit is meghaladó méretű nagygyűlésről írnak, amely az ország függetlenné válásának eddigi legnagyobb demonstrációjává válhat.
Helyszíni beszámolók szerint a "Majdantól" kissé távolabb, a parlament épületénél folyó néhány ezres kormánypárti ellendemonstráción részt vevő állami alkalmazottak délután megpróbáltak elmenni a rendezvényről, de állítólag gépfegyveres, fekete ruhás, maszkos, pajzzsal felszerelkezett férfiak - vélhetően valamelyik rendvédelmi egység tagjai - visszaterelték őket a demonstrációra, mondván: "hamarosan Mikola Azarov miniszterelnök szólal fel, és azt feltétlenül meg kell várniuk". Helyi források szerint az állami alkalmazottakat kirúgással való fenyegetéssel vették rá a hivatalok vezetői, hogy részt vegyenek a kormánypárti megmozduláson.
(MTI)
Frissítés: A Lenin-szobor ledöntése
Zoom
Zoom
Zoom
Az eredeti állapot:
Zoom
A "hőst, aki csak népének élt" akkor örökítette meg a "művész", amikor épp viszketett a hátsó fertálya
(Képek: HVG - AFP - olvasónktól)



További részletek: http://kuruc.info/r/4/121304/#ixzz2mvPx5t4J

Utóirat:

  Ezek a derék emberek még azt hiszik, az unióval a szabadság, a jólét, a gondtalanság jut részükül. Hinni lehet, de meg kell nézni Horvátországot, ki kell próbálni a gyakorlatot. és a gyakorlat megismerése után, majd elszállnak a hiedelmek, és jön a véres valóság.

lÉn is erről írtam:

Lavrov: provokátorok irányítják az ukrajnai eseményeket

Szergej Lavrov szerint a Nyugat elvesztette realitásérzékét Ukrajna vonatkozásában. Az orosz külügyminiszter egy szombati tévéinterjúban úgy ítélte meg, hogy az ukrajnai tömegtüntetéseket valójában provokatőrök mozgatják.
"Olyan méretűek a tüntetések és olyan kemény jelszavak harsognak, mintha legalábbis a kormány a lakosság akarata ellenére hadat üzent volna egy békés államnak" - jelentette ki Lavrov a Rosszija 24 televíziónak. Úgy vélte, hogy ez sehogyan sem egyezik bármilyen "normális emberi elemzéssel". "Nincs kétségem afelől, hogy a tömeges megmozdulások mögött provokátorok bújnak meg. Nagyon elszomorít az a tény, hogy nyugati partnereink nyilvánvalóan elvesztették valóságérzéküket" - tette hozzá.
A tömegtüntetéseket az váltotta ki, hogy a kormány röviddel az Európai Unió és Ukrajna társulási egyezményének tervezett aláírás előtt leállította az EU-társulás felkészülési folyamatát.
Lavrov az interjúban megjegyezte, hogy a Nyugat reakciója erre a teljesen normális döntésre aránytalan volt, a hisztéria határát súrolta.
Az ellenzék a héten újabb "népi nagygyűlést" hirdetett meg immár a negyedik egymást követő vasárnapra Kijev főterére, és a megmozdulásnak a Méltóság napja elnevezést adták. Céljuk, hogy kifejezzék elkötelezettségüket Ukrajna európai integrációja mellett, és megakadályozzák, hogy Viktor Janukovics elnök megállapodást kössön a Moszkva irányította orosz-kazah-fehérorosz vámunióhoz csatlakozásról.
A kormányzó Régiók Pártja vasárnapra ellendemonstrációt hirdetett meg két helyszínen, a parlamenttel szemközti parkban és a Függetlenség terének közvetlen szomszédságában lévő Európai téren.
Vitalij Klicsko, az ellenzéki Ütés (UDAR) vezetője a német Bild szombati kiadásában azt írta, hogy "milliók menetére" számít a hét végén, és "az egész világ látni fogja, hogy az ukránok már nem tudják elviselni ezt a kormányt".
Az ellenzék és az elnök pénteki kerekasztal-tárgyalásáról megjegyezte: Viktor Janukovics "még mindig nem értette meg, hogy lejárt a ideje, és a kormány lemondása nélkül nem lehet visszatérni a normális viszonyokhoz".
(MTI)



További részletek: http://kuruc.info/r/4/121553/#ixzz2nSNSKFIo

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr975681886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása