évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Magyar értelmező szótár?

2013.09.19. 22:41 | béla lászló | Szólj hozzá!

   Ennyit a cionista szerkesztésű magyar értelmező szótárról

Találatokrövidítések...

hazárd (francia = "véletlen") Kockázatos, könnyelműen kockázatot vállaló. "Gonosz bölcsesség ez, de béke, és az kell. Kétségbeesés, undor, de béke mégis, és vak változás hazárd reménye" (Szabó Lőrinc: Célok és hasznok között). A hazárdjátékban (kockajáték, rulett, huszonegyes, stb.) nem a játékos tudása, hanem kizárólag a szerencse dönt, ezért pénzben játszani őket sok helyen tilos, illetve erre kijelölt helyeken, a játékkaszinókban szabad csak.
hazardíroz (francia) Kockáztat, a szerencsében bízva, vakmerő vállalkozásba kezd. "Ne hazardírozz, válaszd inkább a biztos utat!". Választékos, de nélkülözhető szó.
hazárdjáték (francia) Szerencsejáték, vakmerő, mindent kockára tevő vállalkozás, eljárás.
Házas úszócsiga Atlanta peroni (állat)
hazavág (szleng)

Elront, tönkre tesz. Megöl.

   A haza szó, nem szerepel benne.

Aki szerkesztette, lektorálta és közzétételéért felelős, legnagyobb valószínűség szerint nem magyar, hovatovább, nem is tud magyarul, és nem ismeri a szózatot, mely minden magyar számára úgy kezdődik:

" Hazádnak rendületlenűl
Légy híve, oh magyar, "

Aki ezt , sem a haza szót nem ismeri annak a magyarságáért "hazafiságáért" értelmes ember egy fabatkát sem adna. Ennek ellenére, Magyarországon, ilyenek ülnek a tudomány székeiben, kiszorítva onnan, a magyarul tudó, beszélő és gondolkodó embereket. Ugyanezt teszik a politikában, a közigazgatásban, és minden hatalmi ágban.

Mi, magyarul beszélő és értő Magyarok pedig, jobb híján(?) megválasztjuk őket bármire.(privatizációra, leépítésre, terrorra, szemkilövésre, és hagy ne soroljam, még mire )

El kell már gondolkodnunk, mit is akarunk? Megőrizni dicső múltunkat, vagy eltűnni a történelem süllyesztőjében? Ezek, az utóbbit szeretnék, mi pedig, nem engedhetjük meg nekik.

Gondolkodjunk!!!

Béla László

Utóirat:

WikiSzótár.hu
Egyszerűen igaz

Virtuális képernyő billentyűzet  

haza - wikiszótár: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikk, fogalom)


haza (főnév)

saját élettér, ahová a személy született, vagy ahol jelenleg él.

Minden ember egy országot tekint hazájának. A haza akkor változhat, ha végleg elhagyja azt a földet, ahol született. A vándorló népek hazája folyamatosan változik.


Eredet [haza < ómagyarhaza < ősmagyarháza (otthona) <ház]

A Wiki sem különb. A saját élettér, ahová a személy született. PONT.... haza akkor változhat, NEM VÁLTOZHAT. A vándorló népekET, A MAGYAR NYELV, HAZÁTLANNAK NEVEZI. Ennek igazolására, csak a klasszikus magyar irodalmat kell ismerni.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr905524417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása