évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

A jelenlegi jogbiztonságról

2010.03.06. 18:17 | béla lászló | Szólj hozzá!

 

Ez csak egy történet, amihez hasonló, számtalanul található, a mai magyar igazságszolgáltatásban.

 

           Vagy négy hónapja, egy közüzem, végrehajtási eljárással támadott meg.

Utánanéztem felszínesen, és úgy találtam, hogy a dolog nem megalapozott.

Ezt megírtam a végrehajtónak, ill. rajta keresztül a T. Bíróságnak, azzal, hogy ezt a jogtalan eljárást szüntessék meg.

Ez nem így történt. Lefoglalták a kenyérkeresethez nélkülözhetetlen autómat, bekérték a rendszámát, kivonták a forgalomból.

Hosszú huzavona után , többszöri levélváltást, bizonylatküldést követően, a bírósági válasz elmaradt.

  Telt-múlt az idő, mint a mesében, mígnem megjelent a végrehajtó, az általa kitűzött időben, néhány érdeklődő társaságában, hogy elárverezzék a lefoglalt autót. Én ugyan protestáltam, elmondtam, hogy a dolog eredendően alaptalan,

Bemutattam a bírósági levelezést, ami szerint az ügy nincs lezárva, ez a végrehajtót egyáltalán nem érdekelte.

Végül, hogy az autót egytized áron el ne adják, kifizettem a jogtalan követelést, és annak minden rárakódott vonzatát. Tettem ezt azért, mert a bíróságtól, az ügyet lezáró, jogtalanságot megállapító levél több mint 30 nap után még nem érkezett meg.

  Miután lenyúzták rólam a pénzt, két hét múlva jött meg a levél.

Megállapította, hogy igazam van, az eljárás megalapozatlan volt, de miután már kifizettem a követelést, így jártam, nincs mit tenni.

      Következmény: a kérdéses autó, még mindig lefoglalt státuszban van, noha jogtalanul támadták meg, és kifizettem a jogtalanul követelt összeget.

      Tanulság: Ameddig a jogalkotás, és jogalkalmazás, kézi vezérléssel a másfajták privilégiuma, előjoga, addig a mi Hazánkban, a mi elbírálásunkban, ennél jobbra nem számíthatunk. Ez, akkor változhat, ha végre a parlamentbe magyar érzelmű képviselők kerülnek, akik egy Magyar Kormányt támogatva, visszahelyezik a népet az elorozott jogaiba. Eltörlik a fosztogatást lehetővé tevő jogszabályokat, és olyan igazságszolgáltatást működtetnek, aki nem marasztal el ártatlanokat, és nem ment fel bűnösöket.

   Ez, a „rendszerváltó” pártok egyikétől sem várható. Csak remélni merem, hogy ez kellő számú magyarban megfogalmazódik, és a szavazófülkében, minden kényszerhatástól mentesen, megfelelő helyre teszi az X-et.

 

Béla László

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr751814290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása