évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Ne kiáltson tüzet a gyújtogató

2010.03.31. 23:29 | béla lászló | Szólj hozzá!

Az antiszemitizmus dőreség!

 

Az antiszemitizmus, önmagában értelmetlen és értelmezhetetlen kreált fogalom.

 

Semmit nem jelent, vagy ha igen, akkor kb. annyit, mint a kollektív bűnösség.

Véleményem szerint mindkettő hazug csúsztatás, értékelésük attól függ, ki, mikor, milyen értelemben használja. Ehhez viszonyítva természetesen értelmezhető, csak az értelmezésben, neki tulajdonított jelentés tartalmazza a hazugságot.

  Ez így, nyersen, akár ostoba megállapítás is lehetne, de talán kicsit mélyebbre nézve nem is az. Ha szó szerint fordítjuk, szemita ellenességet, vulgárisabban zsidó gyűlöletet  jelent, tehát azt az embert, aki olyan buta, hogy fajtájuk miatt veti meg ezt a csoportot, vagy mást, aki nem az ő csoportjához tartozik. No ebből származik a másik buta kifejezés, a rasszizmus, ami ugyanezt jelenti, bármilyen más fajjal szemben.

  Bárkivel szemben, bárkire rásütve, ezek otromba sértések. Ha valakit antiszemitának, vagy rasszistának neveznek, ez, ma egyszóval kifejezve egy bonyolult mondat: olyan buta, gondolkodásra képtelen ember vagy, aki azért utálsz engem, mert, egy fajtársam valamikor tett ellened valamit.

Ez pedig elég otromba sértés, és nem is igaz.

   Miért használják mégis, ennek sokrétű, nem egyszerű oka van.

Amennyire értelmetlen, annyira terjed mostanában. Amitől értelmetlen, arra álljon itt néhány példa, a teljesség igénye nélkül.

Közismert Zsidó emberek Magyarországon.

    Egyszerű kovács mesterember, fiatal, agilis ötletgazdag. Precíz, egyenes, becsületes, szorgalmas. Épít egy fabódét a Csepel sziget csúcsán, ott kínálja lópatkoló, kocsi javító szolgáltatását. Megbízható, reális árú munkáját, hamar megkedvelték, az igényességükről ismert, csepeli, jobbára Bajor (sváb) gazdálkodók. Hamarosan több segítséget vett maga mellé. Mindig szakmai alapon választott, mindegy volt a jelölt nemzetiségi hovatartozása. Hamarosan patkót, patkószeget, majd gombostűt kezdett, nagyüzemi módon gyártani.

Kinőtte tevékenysége a bódét. Fejlesztett, épített. Egyre több embernek adott, jól fizető munkát. Később edényt, acélt, kerékpárt, mezőgazdasági gépeket, motorkerékpárt, szerszámgépeket, réz és alumínium félkész termékeket, fegyvereket és repülőgépeket is gyártott. Kiváló gárdájának akkor világszínvonalú repülőmotorjai, ma is láthatók, a városligeti Közlekedési Múzeumban. Az üzemekben, természetesen balesetek és megbetegedések is történtek. Ezek súlyos következményeinek mérséklésére, az akkor már nagy gyár dolgozói részére, külön kórházat épített, és tartott fent. Munkásai részben az agglomerációból (Halásztelek, Szigethalom, Szigetcsép)  jártak be, többnyire kerékpárral, amit a gyárból kedvezménnyel vásárolhattak. Többeket ért baleset, munkába menet, vagy hazafelé, ezért kerékpárutat építtetett, Csepeltől Szigethalomig. Ez még ma is használható. Lakásokat épített a munkásvezetőknek, amik a mai napig is kedvelt kertes házak. Olcsó, egyszerű de nyugalmat, albérleti sanyargatástól mentes lakásokat épített, ami életlehetőséget jelentett a legegyszerűbb munkásoknak is, a csepeli királymajorban. Ezeket alacsony színvonaluk miatt, mára elsöpörték, noha sok magyar gyermek nevelkedett bennük értékes, dolgozó, magyar állampolgárrá. Az egészségügyi ellátás mellett, gondja volt a munkások nyugdíjára is, tehát minden szinten a szívén viselte az emberek jólétét. Csepelen, és annak vonzáskörzetében mindenütt tisztelték és szerették.

  Ez az ember, egy Zsidó volt. Úgy hívták: Báró Weisz Manfréd.

Az ő vezetésével, sok becsületes Magyar és más nemzetiséghez tartozó munkás becsületes munkájával, hatalmas fejlett ipari központot épített fel.

Aztán jött a háború. A modern gyárat előbb Német, utóbb Orosz irányba, szinte teljesen széthordták hadisarcként.

Azután jött egy másik ember, Orosz fegyverek mögött. A megmaradt munkások szorgalmával helyreállította a gyárat. Lakásokat már nem épített, de megőrizte a kórházat, és nem rombolta szét a kerékpárutat. Féktelen terrorban tobzódott, élvezettel gyötörte az embereket. Ő is Zsidó volt, színrelépése után Rákosinak neveztette magát. A szovjet hatalom érdeke, magyar vérrel, lemosta az országról.  És jött egy újabb ember, szovjet támogatással. Terror , bosszú,

és önkény jellemezte. Országlása alatt lehetett élni, de kellett hozzá önmérséklet.

Ö nem volt Zsidó. Kádár Jánosnak hívták. Eltűrte, esetenként támogatta, hogy fontos hatalmi pozícióba kerüljenek emberek, akik látványosan rombolták mindazt, amit a csepeli magyar munkás felépített. 1975-ben ez az érdekcsoport, felszámolta, és leszerelte a csepeli motorkerékpár gyárat, és még néhány más gyárat is ( Orion, Brg). Később, hogy a szovjet hatalom visszahúzódott, ennek a csoportnak, a magyar struktúrába, megszámlálhatatlan helyen, mélyen beágyazódott tagjai, megszerveztek egy új rendszert, melynek már köze nem volt a magyarsághoz. Annak érdekeihez. Hazug mesékkel eladtak,elloptak, megsemmisítettek mindent, amit Br.Weisz Manfréd épített, és még azt is, amiért a csepeli munkás évtizedeken át dolgozott. Bezárták a szülőotthont, a Csepeli Kórházat, de céltalanul, csak hogy ne legyen, felrobbantották a csaknem új ipari víztisztítót is. Széthordták/hordatták Európa, egy jelentős nehézipari egységét. Ezt is zsidók tették. Nem egy, sok. „Nem kicsit, nagyon.”

  Lehet  itt kollektív felelősségről beszélni? Nem!

Vannak közöttük Weisz Manfrédok, Ganz Ábrahámok, Goldbergerek, akiket áldjon meg a Magyarok Istene is. De vannak közöttük, ma élő, most működő, nevükön meg nem nevezhető gonosztévők is, akiken szintén a Magyarok Istene álljon majd bosszút, ha oda kerülnek.

   Aki bírálja cselekedeteiket, lopásaikat, felforgató, nemzetromboló, gyilkos intézkedéseiket, nem antiszemitizmusból, de emberi önvédelemből teszi.

Ha a magyarságban élne antiszemitizmus, ahogyan azt próbálják sulykolni, akkor Weisz Manfréd, élete végéig lovat patkolt volna, Ganz Ábrahám öntőmunkásként élte volna életét, és Goldberger sem lett volna, a magyar textilipar jelentős alakja.

    Nem! Aki antiszemitizmust kiabálva szeretné kifogni, bírálóinak vitorlájából a szelet, az a saját mocskos tevékenységét akarja eltakarni, sokra becsült elődeinek ország építő munkájával.

   Nem teszünk egyenlőségjelet. Aki rászolgált azt tiszteljük, aki rászolgált azt bíráljuk, és ez így van rendjén, bárhol a világban.

 

   Mi az eset levonható tanulsága?

Az építő kezeket, nemzeti összefogással támogatni kell, hogy saját erejükből építkezzenek, a maguk, és az ország hasznára.

   A pusztító kezeket bilincsbe kell verni, ne rombolhassanak. Segítőiket olyan messze kell rekeszteni a mások által termelt javaktól, hogy abban soha többé kárt ne tehessenek. Ha az építők látták volna, romboló fajtársaikat, egészen bizonyosan kiátkozták volna őket, és ez sem antiszemitizmus, csak jogos felháborodás.

  Ez a felháborodás hívta életre a Jobbikot, hogy reményt adjon a Magyaroknak.

Ez a remény növeli napról napra a táborát, és ettől borsódzik a háta a nemzet kirablóinak, Ezért lett a magyarság „antiszemita közellenség”, ami nagyjából annyira igaz, mint az „elqrt” kormányzás becsületes szándéka.

   Mutassuk hát meg a választáson, hogy nem bosszút állni, csak rendet tenni akarunk. „Nem kicsit, nagyon”.

 

Béla László

  Do not shout fire in a gyújtogató2010.03.31. 23:29 | Bela laszlo | Leave a comment
The folly of anti-Semitism!
 
Anti-Semitism itself is pointless and meaningless concept invented.
 
Does not mean anything, or if so, approx. as much as the collective guilt.
In my opinion, both disingenuous liar, evaluation depends on who, when, in what sense is used. By comparison, of course, applicable only to the interpretation, the report attributed to him a lie.
  
This is so, whether either statement could be stupid, but maybe not even for a little deeper. If translated literally, anti Semitic, vulgárisabban Jewish hatred, turning the man who is so stupid, that kind of despise this group, or someone else who does not belong to his group. Well it comes from another silly expression of racism, which means the same, against any other race.
  
Against anyone, anyone rásütve these blatant violations. If someone is anti-Semitic, racist or be called, is, in short, is expressed in a complex sentence is so stupid to think people are unable or who do you hate me so, because one's own species against something at some point.
This is pretty blatant insult, and not even true.
   
Why do they do, this complex, no reason is simple.
As far as meaningless, so apply now. Which makes sense, to give just a few examples, not exhaustive.
Well-known Jewish people in Hungary.
    
Simple blacksmith craftsman, young, agile imaginative. Precise, straight, honest, hardworking. Build a fabódét the Csepel Island at the top, there lópatkoló offers, car repair service. Reliable, reasonable priced work quickly became popular, known for igényességükről, Csepel, mostly Bavarian (Kraut) farmers. Soon, more help in his side. Always choose a professional basis, the candidate's ethnicity was not important. Soon, horseshoes, horseshoe nails, pins and then began to produce large-scale way.
Grown out of the booth activities. Developed and built. More and more people have made, well-paying job. Later, container, steel, bicycles, agricultural machinery, motorcycles, power tools, copper and aluminum semi-finished products manufactured arms and aircraft. Gárdájának is an excellent world-class repülőmotorjai, can still be seen, the Transport Museum in City Park. The plants, of course, accidents and illnesses were also made. These are serious consequences to limit the already large factory workers for a separate hospital, built and maintained a. Workers in part of the agglomeration (Halásztelek, Szigethalom, Szigetcsép) have gone, mostly by bike, which is to purchase a discount from the factory. Accident suffered by many, the way to work or home, so he built cycle path, Csepeltől Szigethalomig. It is still used. Munkásvezetőknek flats built in, which is still popular with garden houses. Cheap, simple, quiet, rent-free housing sanyargatástól built, which meant life chances of the workers is the simplest, the Csepel királymajorban. Due to these low levels of service, has now swept away, although many Hungarian children raised their valuable work, a Hungarian citizen. Besides health care, pensions of the workers also had problems, so we wore at the heart of the well-being of people. Csepel, and its catchment area loved and respected everywhere.
  
This man was a Jew. His name was Baron Manfred Weisz.
His leadership, many Hungarians and other nationalities honest worker honest work, developed a huge industrial center has built up.
Then came the war. The first modern factory in Germany, and later the Russian direction, almost completely dispersed hadisarcként.
Then came another man, behind the Russian weapons. The remaining workers restored the diligence of the factory. Homes are no longer built, but kept the hospital, and did not destroy the cycle track apart. Tobzódott unbridled terror, delight the tormented people. He also was Jewish, after Rakosi színrelépése neveztette himself. The Soviet power in the interest of Hungarian blood, washed in the country. And it was another man, with Soviet support. Terror, revenge,
and characterized by arbitrariness. Could live under the reign, but had to moderation.
He was not Jewish. Janos Kadar was called. Tolerated, sometimes supported the important position of power are people who are spectacularly destroyed everything the Hungarian Csepel workers constructed. In 1975, these interest groups, eliminated, and decommissioned in Csepel motorcycle factory, and a few more yards (Orion, BRG). Later, back to the Soviet power, this group, the Hungarian structure, with countless places, deeply embedded members of a new system, which has not had to do with the Hungarians. Its interests. Mendacious tales sold, stolen, destroyed everything we built Br.Weisz Manfred, and yet it is also why the Csepel workers worked for decades. Closed the maternity hospital, the Csepel Hospital, but aimlessly, only to not be blown off the new industrial water treatment as well. Scattered / hordatták Europe, a major heavy industrial units. It was also Jewish. Not a lot. "Not a bit, a lot."
  
Can you talk about collective responsibility? No!
Weisz are among Manfredi, Abraham Ganz, Goldberger, who is God bless the Hungarians. But there are among them, living today, is now operating, the names can not be called criminals who also God of the Hungarians will be available to get revenge, if there are.
   
Who criticized their actions, lopásaikat, subversive, nemzetromboló, murderous measures, not anti-Semitism, but of human self-defense makes.
Anti-Semitism alive when the Hungarian nation, as I try to sulykolni, then Manfred Weisz, his life would end a horse shod, Ganz öntőmunkásként Abraham would have lived his life, and Goldberger, neither would have been a significant figure in the Hungarian textile industry.
    
No! Who want to be caught shouting anti-Semitism, vitorlájából critics of wind, you want to hide their own dirty work, building on the work of Go far the country is estimated predecessors.
   
We do not equate. Who respect it deserved, he deserved to criticize, and rightly so, anywhere in the world.
 
   
What lessons from the incident?
Hands, the builder, the national collaboration should be encouraged to build on their own strength, for themselves and the country's benefit.
   
The devastating hands in chains to beat, do not rombolhassanak. Assistants should be so far away rekeszteni javaktól produced by others, that it does not gather any more damage. If the builders had had fajtársaikat destructive and certainly would have anathematized them, and anti-Semitism is not only legitimate outrage.
  
This triggered the anger of the Jobbik that give hope for the Hungarians.
This increases the hope for every day of the camp, and from the backs of the nation borsódzik kirablóinak, why was the Hungarians' public enemy anti-Semitic ", which is about as true as the" elqrt "honest intention of governance.
   
I show you the choice to not seek revenge, we want to do order only. "Not a bit, really."
 
Laszlo Bela

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr541885672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása