évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Választások az értelmezhetőség határán

2010.04.17. 16:45 | béla lászló | Szólj hozzá!

 

A választások nem értelmetlenek.

 

Rákosi elejétől Kádár végéig, noha voltak választások, sőt, ezeken a részvétel, jobbára kötelező is volt, az emberek/polgárok számára, sok értelme nem volt.

A jelöltállítás joga, a regnáló hatalom monopóliuma volt, és a jelölt, ha a villamos el nem ütötte, a „választó polgárok” akaratából pozícióba került.

Ez a rendszer, bár a nép számára komédia, a regnálók számára, legalább a külföld előtt, a legitimitás látszatát megteremtette.

    Mindenki pontosan tudta ezt, de úgy itthon, mint külföldön, a szovjet tankok ezer tonnái, leszorították a tiltakozás hangerejét.

   Amikor elhangzott a „váltsunk rendszert” direktíva, a jelöltállítás szabadabb lett, a szavazás nem kötelező, az eredménye viszont igen. Noha a választási törvény, jobbára korrektté teszi a voksolást, de az átmentett hatalom megdöntését, a pártok azonos irányításán keresztül, lehetetlenné teszi.

    A megvezetett választók, népiesen fogalmazva, válogathatnak a különböző krumplik között, de választani csak, valamilyen krumplit lehet.

   A dolog akkor fut zátonyra, ha alakul a nép kezdeményezésére egy párt, ami nem krumpli, hanem gyümölcs, és ez is választható.

Az, hogy a krumplik egymást mocskolják, ez része a komédiának. Legfeljebb arról szól, ki kerül közelebb a fazékhoz, és ki tudja kiválogatni, a legfinomabb falatokat. Ebben a színben a nép, aki a fazekat mindig megtölti, említésre sem kerül. Amikor lemegy a függöny, a nyílt színen egymást gyilkolók, összeborulva gratulálnak egymásnak, milyen eredményesen megvezették a sok buta embert.

    Ebben egy hatalmas tévedés van.

Az embereket, meg lehet vezetni, de ezt ők is észreveszik. Ez nem veszélyezteti a krumplik hatalmát, hiszen oda-vissza mindig juttatnak egymásnak.

  Ha a nép is képviselteti magát egy párttal, akkor tör ki a pánik. Ettől kezdve „megjelent az ördög”, a fasiszta, a tömeggyilkos, az antiszemita és cigánygyűlölő, és minden becsmérlés, ami szájakon kifér.

  A tény, hogy valójában a bűnözés, és a törvényesített lopás felszámolását szeretnék, valahogy elkerüli a szidalmazók figyelmét.

Ezzel a hazugsághadjárattal, egy sor, mérsékelt, becsületes gondolkodású embert eltántorítanak a nép érdekeinek támogatásától.

   Utána következnek az apró csalások, de minden lehetséges helyen. Sok kicsi sokra megy, így már az egyensúlyi helyzet megközelíthető. De ez kevés, a fosztogatás, kiárusítás lehetőségét, mindenképp meg kell őrizni. Ez már csak köpönyegfordítással SZDSZ/LMP, vagy törvénysértéssel, (éjszakába nyúló szavazás,) lehet megoldani. Így már kialakulhatott a krumplik fölénye.

A nemzet gyümölcse azért még a fán maradt, mint a szabolcsi alma.

Sokan óvtuk, gondoztuk, őriztük, szeretettel egyetértésben.

    Ez, a sok ármánykodás ellenére, arra volt elég, amit látunk.

Megmaradt lehetőségünk, hogy a választásokat, keretek övezik. Ezek, kevéssé tágíthatók, az előbb említettekkel, de át nem törhetők.

   Ha a második fordulóban mindenki voksol a Jobbik mellett, aki nem utasítja el a programját, attól teljesen függetlenül, hogy korábban kire szavazott, előállhat , akár 80/20% -os eredmény is, ami már elsikkaszthatatlan.

   Éppen ez a kétfordulós választások előnye. Sokkal árnyaltabb lehetőséget ad a nép számára. Az első fordulóban kitűzhette az irányt, de a másodikban megteremtheti a biztonságos ellenzéket, és ez, jelen esetben a Jobbik, aki semmilyen korábbi hibának nem volt részese.

 

Így látom én. Akár a Fidesztől, akár az MSZP.-től, akár az LMP.-től jönnek a szavazatok a Jobbikhoz, az nem egyéb, mint az ingadozók teljesebb véleménynyilvánítása, ami a nép érdekét, az ország felemelkedését szolgálja.

            

    Béla László

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr781929599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása