évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

A szomszéd háza is ég!

2010.06.01. 06:22 | béla lászló | Szólj hozzá!

Demokrácia....

Felébredek reggel, munkába indulok és hallom a rádióban azt a szót: hogy demokrácia!
De mit is jelenthet nekem, nekünk ez valójában?
Elgondolkodtam!
- azt jelenti talán, hogy egy nagy nemzet, a sérelmeit megtorolván, akár sok ezer halottja által is, de háborút indit egy más állam területén. Hangoztatja és a médiát felhasználva tudatja a föld összes lakosával, hogy éppen mennyi katonája esett el! Kigondol arra a sok tízezer áldozatra a másik oldalon? Mitől demokratikusak ők? Mert eladják az őket dicsőítő filmjeiket! Vagy talán azt is jelenti a demokrácia, hogy mi is küldhetjük a fiainkat meghalni messzi országokba?
Nem látni a hírekben sehol azt a hajléktalant, aki ott fekszik Michigan utcáján a földön és maga mellé vizel? Ez már nem demokrácia, ezt nem kell mutatni senkinek?
Demokrácia....
- jelentheti azt is, hogy kiárusítjuk az országot privatizációként álcázva, tönkre tesszük az iparunkat, főleg pl.a iparosítást és természetesen a mező gazdaságot is, amiben tudom jók lehetnénk, elsők Európában?
De sajnos már a tej után lassan a kenyeret is más országból kell behozni.
Hol van például a kézdivásárhelyi csavargyár, ami tizezerszámra exportálta keletre és nyugatra a termékeit.Jelentheti azt is a demokrácia, hogy miután privatizáltunk mindent, akkor beengedjük a külföldi bankokat és méregdrágán kölcsönöket veszünk fel, mert muszáj új munkahelyeket teremteni.
Így, miután minden eladtunk és el is adósodtunk már, akkor a külföldi kézbe került cégek már drágán szolgálltathatnak, mi meg imádkozva várjuk és természetesen hatalmas engedményeket téve, beengedjük a külföldi multikat, hogy nagyrészt Ázsiában gyártott minőségtelen bóvlikat árasszanak el minket és természetesen az ő bankjaik által folyósított kölcsönökön vesszük meg mindezt!
De örülnünk kell a demokráciának, hiszen a betelepült multik majd munka lehetőséget teremtenek!
Már utazhatunk is bárhová a demokratikus országokban, hiszen már megszűntek a határok. Megnézhetjük a saját szemünkkel, hogyan is élnek az emberek az igazi demokráciában. Már akár erre is lehet felvenni kölcsönt, vagy akár új sütőre is! Hát aztán ez az igazi demokrácia!
Nem szabad természetesen gondolnunk arra, hogy milyen jó volt átruccanni annak idején Albániában, ha egyáltalán átengedtek, mert jó érzés volt szerintem látni másokat rosszabbul élni.
Megkaptuk és elértünk minden formáját a demokráciának.
Van gyorskölcsön, gyors 0 lejes autóvásárlás, amire max. 1 hetet kell várni. Van gyors étterem, vannak gyors forgalmi útjaink, gyorsan ható mosóporaink és már a jó öreg mentolos fogkrém sem a régi!
Beelőzték, legyorsultak!
Talán az én korosztályom volt az utolsó, aki átélhette azt, hogy milyen kalákában dolgozni, amikor átépítettük a házunkat. Akkor ott volt az egész család,jó barátok és segített önzetlenül mindenki, mindenkinek. Segítettünk egymásnak akkor is, amikor le kellet fogni a sertést az udvarban a leölése előtt! De most egyszerűbb megvenni mindent a demokratikus multiknál, hiszen nincs időnk ilyesmire!
Elfelejtettük már ezt régen, mert oly hősöket látunk a filmeken is, akik egymaguk irtanak ki egy egész várost?...és ezeket a filmeket, az egyre gyorsabb interneten le is tudnánk tölteni, ha a gyerek éppen nem játszana a számítógépünkön, a véget nem érő játékaival!
Demokráciában ébredek holnap reggel és ismét hallgatom majd a munkába menet reggel a demokratikus rádióban, a sárdobálást, sztrájkolást, problémát a kisebbséggel, a jobboldallal, a székely nép nyomorgásaival
De nem figyelhetem az adást, mert fel kell gyorsulnom, hogy tartsam a lépést mindenkivel az úton, hiszen lemaradnék a demokráciáról!!!!!
Te mit teszel hogy lépést tarts a demokráciával, vagy mit nem teszel? Vagy nem is akarsz tenni semmit?

Péter János, alelnök
Kézdiszéki Székely Tanács


Vonalban levők száma


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr162046810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása