évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Van még nyomás a kazánban!

2010.07.05. 11:50 | béla lászló | Szólj hozzá!

Van még nyomás a kazánban!

 

 

Bár erősen lassulva, de még mindig gördül a gőzhenger!

 

    Jó, ha az emberiség felemeli a figyelmét a máig zajló, évszázadok óta lappangó, hol nyíltan, hol fedetten munkálkodó pusztító erők munkájára.

    A gőzhenger kazánjába, már csak pislákol a tűz. Hol innen, hol onnan,

a világ legkülönbözőbb részeiről öntenek rá egy-egy kis vizet, az emberiség élhető életének fenntartásáért küzdő nemzeti erők, de a tűztér, nagyon forró.

Még eddig mindig ujjá éledt benne a tűz. Igaz, az emberiség locsolgatása mellett, a fűtők mindig élesztgetik, hol, néhány főbelövéses „önvédelemmel”,

hol egy kis bombázással, hol védtelen nemzetek ellen folytatott korlátozott háborúkkal, de ami megnyugtató lehet, hogy a tüzelőanyag erősen fogytán van.

     Elfogyott, az a naiv emberi szemlélet, ami szabadságként hajlandó tolerálni a fosztogatást, ami terrorizmusként hajlandó tudomásul venni, egy-egy népnek, a túléléséért folytatott harcát, ezért oltogatják világszerte, a globalista gőzhengert mozgásban tartó tüzet.

    Nem könnyű megállítani ezt a szörnyeteget, de nincs már messze az idő, a megállítására. Kifogy az üzemanyag, és még nem rabszolgák a nemzetek.

Ennek a monstrumnak, pénz az üzemanyaga. Az a pénz, amit a világ nemzeteitől, kamat, adó, és bírság formájában csikarnak ki, állami és személyes szinteken egyaránt.

Ezek a pénzek, nem pénzek!

   Nem kell túlzottan ismerni a gazdaságot ahhoz, hogy a pénz valódi szerepét meghatározhassuk. A meghatározás végtelen egyszerű!

 

A PÉNZ, AZ, AZ ÉRTÉKMÉRŐ, ÁRUHELYETTESÍTŐ ESZKÖZ, AMIT ELVÉGZETT MUNKÁÉRT, ELŐÁLLÍTOTT TERMÉKÉRT LEHET MEGSZEREZNI, MÁSUTT, UGYANEZEKET LEHET ÉRTE MEGKAPNI.

 

A kamat, és egyéb említett módok azok, amelyek folytán, rendhagyó módon, értékteremtés nélkül lehet pénzhez jutni.

   Igaz, ezek mögött a pénzek mögött, a befizetők értékteremtő munkája van, de a másodlagos felhasználók, a kamatszedők, már ellenérték nélkül jutnak hozzá.

Ezzel, minden kamat, és hasonlóként beszedett fillérrel, annak a pénznek az értéke csökken, amiért valaki tényleges munkát végzett. Ez nyilvánvaló lopás, de ezt a társadalmak gazdasága tolerálni képes addig, ameddig meg nem halad egy józan mértéket. Ezt a józan mértéket, rendre meghaladja az önző kapzsiság.

    Az ingyenélők, mindig jobban akarnak élni a dolgozóknál, ezért rendre úgy forgatják a gazdasági helyzetet, hogy a termelők, egyre többet adjanak oda, saját munkájuk eredményéből. Ez a törekvés, folyamatosan elértékteleníti a pénzeket, és folyamatos infláció mellett, a pénz hatalmának/értékének felszámolódásához vezet. Ez a fosztogató hatalom azonnali összeomlása lenne. Ennek kivédésére, rendre visszatartanak pénzeket a forgalomból, mert a pénz hiánya, hamis értékképzetet tart fönt, amit gazdasági válságnak neveztek el.

  Mikor a pénzek elértéktelenedése, kikényszeríti a visszatartásukat, ez hatványozza a kamatjövedelmeket, tehát egy önmagát, exponenciálisan rontó folyamatba megy át. Ennek végkifejlete lenne a , a teljes, totális, és visszavonhatatlan összeomlás. Ezt, eddig, mindig háborúk kirobbantásával akadályozták meg, és az emberiség éleslátásának hiányában, sikerült is a háborúkból, megtollasodva kikerülni a fosztogatóknak.

   Ma ez már nem működik.

Nem működik azért, mert nem garantálható a fosztogatók túlélése sem.

Nincs olyan korlátolt ember, aki indítana egy háborút, ami a saját elpusztításához vezetne.

A világ pénzhatalmának összeomlását megakadályozó háború, úgy tünik, nem jöhet létre. Folyamatosan gerjesztenek „korlátozott” háborúkat, a balkánon, Afganisztánban, Irakban, legújabban Irán ellen próbálkoznak. Ezek a célterületek mindig olyanok, ahol egyrészt, korlátozott számban van jelen a fosztogató hatalom kegyelt csoportja, tehát a lakosság pusztítása kevés „saját” áldozatot jelent, másrészt, ezeken a területeken élő nemzetek, egyenlőre, még

képtelenek az őket ért támadás nagyságrendjével egyenlő mértékű viszontválaszra. Magyarul, mindig csak a gyengéket ütik, akivel biztosan elbírnak, és nem kell félniük, fogaik elvesztésétől sem.

    A hazugság persze mindig az, hogy ezt, a „világ biztonságának megőrzéséért” teszik, de ez a hazugság, mindig bedől, mint az Irak elleni háború során is.

Ezeknek a korlátozott háborúknak, az extraprofitja, nem elegendő, a lopott pénz stabilitásának helyreállítására, tehát a pénz értéke, egyfolytában zuhan. Minél többet lopnak a hiányok pótlására, annál inkább.

  Ezt a helyzetet látva, még a teljes összeomlás előtt, kétségbeesett kísérleteket tesznek, a még mesterségesen, pénzügyi praktikákkal életben tartott értéktelen pénzért, a világ minden részében, jogokat szerezni, amivel az összeomlás után, esetleg ismét fel lehetne építeni, a fosztogatók lehetőségeit.

   Ez, a termőföld, a vízkészletek és ásványi kincsek vonatkozásában szerzett jogok megszerzésére irányul. Sokfelé vannak nemzetvesztő kormányok, akik támogatják ezeket a törekvéseket, de az így megszerzett „jogok” sem érnek semmit, mert kiszolgáltatásukhoz, maguk a nemzetek, sehol nem járultak hozzá.

Ez egyszerű okból, a fosztogatók erőszakhatalmának összeomlását követően, egyetlen tollvonással semmisítik meg az így szerzett jogokat.

  A lengyel nemzet, jól ismerte fel a helyzetet, és a törekvésnek ellenálló vezetést választott. Ez a vezetés, a közelmúltban, valahogy hősi halált halt.

Most, a választásokon, sikerült elérni, hogy a fosztogatásokat kevésbé akadályozó vezetés szülessék. Sikerült ez a közelmúltban Magyarországon is.

Ezek, a látványos látszateredmények, még adhatnak némi erőt a fosztogatáshoz, de az imént említettek miatt, nem sokat érnek ezek a törekvések.

Az összeomlás, matematikai axiómák okán elkerülhetetlen. Ezt erősíti, a nemzetek igazságérzetéből táplálkozó ellenszenv, a kirablókkal szemben.

A rabló hatalom összeomlása után, az emberiség elő fogja venni, a hatalom által eddig elnyomott, elsüllyesztett technológiákat. Könnyedén megoldja velük, az energia, édesvíz, és élelmezési gondjait, de ehhez a jelenlegi fosztogatóknak már közük, nem lehet

Az idő, a létükért, és túlélésükért küzdő nemzeteknek dolgozik, és őket támogatja, az univerzum egyetlen valódi hatalma, a mindenekfölött álló, igazságos, egy igaz Isten is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr42130558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása