évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Ma sem idejétmúlt! Magyar mese 1930-ból

2010.08.14. 12:24 | béla lászló | Szólj hozzá!

Wass Albert: Patkányok honfoglalása-Tanulságos mese magyaroknak (Magyar Világ)

  

Az ember háza ott állt a dombon és uralkodott. Uralkodott a kerten, fákon, bokrokon és veteményeken. Uralkodott a szántóföldeken, réteken és legelőkön, és uralkodott az erdőn is, amelyik a domb mögött kezdődött és felnyúlt egészen a hegyekig. A fák gyümölcsöt teremtek, a gyümölcsöt leszedte az ember, aki a házban élt, és eltette télire. Összegyűjtötte a veteményt és a pincébe rakta, hogy ne érhesse a fagy. A szántóföldekről begyűjtötte a gabonát, a rétekről a szénát és az erdőből a tüzelőfát. És mindent úgy helyezett el a házban, vagy a ház körül, ahogy az a legcélszerűbb volt. Tél kezdetén beterelte állatait a legelőről, meleg istállókban adott szállást nekik és gondoskodott róluk. Így élt az ember.
Meg tudni kell azt is, hogy a ház kéményén tavasztól őszig gólyák álldogáltak, s az eresz alatt egy fecskepár fészkelt. Tudni kell, hogy tavasszal rügyező nyírfák illata vette körül a házat, s nyáron madárdal és sok virág.
A háznak nagy vaskos falai voltak, s az ember évente egyszer fehérre meszelte őket, kivéve ott, ahol vadrózsa kúszott reá. Ez a vadrózsa június derekán virágzott, s olyankor a szélesre tárt ablakon keresztül az illat beömlött a szobákba.
Így élt a ház és benne az ember, sokáig. Egy borús őszi napon, mikor az eső zsinóron lógott az égből, valahonnan két kis ázott szürke patkány érkezett. Messziről jöttek, fáztak és éhesek voltak. Meglátták a házat, besurrantak a nyitva hagyott ajtón és elrejtőztek a pincében. Ennivalót bőven találtak, jóllaktak és hamarosan hízni kezdtek. Télen már fiaik voltak s tavaszra megint. A fiatal patkányok, akik ott nőttek fel, már otthonuknak érezték a házat, és úgy futkostak a pincében, mintha övék lett volna.
Az ember eleinte meg sem látta őket. Később észrevette ugyan, hogy valami eszi a veteményt, de nem törődött vele. Volt elég. Jutott belőle annak, aki éhes. Egyszer aztán meglátott egy fal mellett elszaladó patkányt. Milyen apró és milyen félénk - gondolta. Éljen hát ő is, ha akar.
És telt az idő, és a patkányok szaporodtak. Először feltúrták a pincét. Aztán ásni kezdték a falakat. Kanyargós, mély lyukakat fúrtak belé, keresztül-kasul, és itt-ott már a szobákba is eljutottak. Az ember csóválta a fejét, mikor szobájában az első patkánylyukat meglátta. És mert nem szerette a rendetlenséget: betömte, és bemeszelte a nyílást. Másnap reggelre újra ott volt. Az ember háromszor egymás után tömte be, és a patkányok háromszor egymás után fúrták ki megint. Akkor az ember legyintett, és azt gondolta: - Ők is kell, hogy éljenek. s ha nekik csak így jó, hát legyen. És attól kezdve nem tömte be többé a lyukakat. A patkányok pedig rohamosan szaporodtak tovább, és szaporodtak a lyukak a ház falában is. Már nemcsak a pincében, hanem a kamarában, a padláson, sőt éjszakánként a szobákba is besurrantak, és megrágtak minden megrághatót. Egyszer aztán, amikor az ünneplő csizmáját kezdték rágni, az ember megharagudott, és odasújtott botjával. Az egyik patkányt fejbe találta éppen, s a patkány kimúlt. Vérig sértve röffentek össze erre a patkányok. És azonnal kihirdették, hogy az ember ellenség, aki nem hagyja őket élni, szabadságukat korlátozza, jogaikat mellőzi, gyilkos, gonosz és önző.
- Nem leszünk a rabszolgái tovább! - visította a főpatkány egy zsírosbödön tetejéről. - Követeljük a szabadságunkat, és a jogainkat. - és a patkányok elhatározták, hogy harcot kezdenek az ember ellen. Az ember minderről nem tudott semmit. Haragját hamar elfeledte, vett más ünneplő csizmát magának, és nem törődött a patkányokkal tovább. Pedig akkor már rengeteg sokan voltak. Megették a pincében az összes veteményt, a kamarában az összes lisztet és az összes sajtot, sőt már a szalonnát is rágni kezdték, pedig tudták, hogy az az ember legféltettebb kincse, amiből még a kutyájának sem ad.
Az ember, mikor ezt észrevette, fogta a megmaradt szalonnát, rúdra kötözte, s a rudat a dróttal fölakasztotta a gerendára. Ebből lett aztán csak igazán nagy felháborodás a patkányok között.
- Szemtelenség, gyalázat! - kiabálták, mikor rájöttek, hogy nem férkőzhetnek hozzá. - Elrabolja az élelmünket, kifoszt, kizsákmányol! Nem tűrjük tovább! - és föllázadtak. - Mienk a ház - hirdették ki maguk között -, mienk is volt örökké, csak megtűrtük benne az embert, amíg jól viselte magát! De most elég!
S egy éjszaka, amikor aludt, rárohantak az emberre, összeharapták, kikergették a házból, messzire elüldözték, s aztán büszkén kihirdették a kertnek, a fáknak, az állatoknak és a madaraknak - még a virágoknak is -, hogy a ház ezentúl nem emberország többé, hanem patkányország, jog és törvény szerint. S azzal uralkodni kezdtek patkánymódra. Mindent felfaltak, ami ehető volt, és mindent megrágtak, ami nem volt ehető, de szemük elé került. Kiürült rendre a pince, a kamara és a gabonás. Elköltöztek a madarak, elpusztultak a virágok, a ház fala omlani kezdett és megfeketedett, fák és virágok illatát bűz váltotta föl. A vetemény ott pusztult a földben, mert nem szedte ki senki. A gyümölcs megérett, lehullt, és elrohadt. A gabona aratatlan maradt, kimosta az eső, és kicsépelte a szél. És eljött a tél, és a patkányok addigra már megettek mindent, ami ehető volt, megrágtak mindent, ami rágható volt. A falak tele voltak lyukakkal, a tetőről lehullott a cserép, ablakok és ajtók alatt öles nyílások tátongtak. És akkor éhezni kezdtek, mert nem volt egy szem gabona több, és az ajtók hasadékain, meg a falak odvain besüvített a szél, a megrongált tetőn behullott a hó, és nem tudtak segíteni magukon.
Először veszekedni kezdtek, marták és ölték egymást, rágták és ették egymást, de végül is nem tehettek egyebet: fölkerekedtek és otthagyták a tönkretett birodalmat.
Az ember pedig tavaszra szépen visszajött megint, rendbe hozta a tetőt, kitakarította a házat, a falakat megigazította, kimeszelte, a földet felszántotta, vetett és ültetett, s mire megjött a nyár, újra virágillat és madárdal vette körül a házat. Őszire ismét megtelt a pince, a kamara és a gabonás, és mire jött a tél, olyan volt már minden, mintha semmi sem történt volna.
Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük.
Ti is gondolkodjatok, s aszerint cselekedjetek!
Ellenzék, a '30-as évekből.
(Ne hagyjuk, hogy 1919 után sokadszor újra,
szellemileg és anyagilag kirabolják a
Magyarságot, eszerint cselekedjetek!)

 

 

Albert Vass: Rats conquest instructive tale of Hungarians (Hungarian World)
The man's house stood on a hill and dominated.
Reigned in the garden, trees, shrubs and veteményeken. Dominated fields, meadows and pastures, and dominated the forest, which reached up the hill and started up the mountain. The fruit trees will make, the fruits have cleared the man, who lived in the house, and put away for the winter. Collected the stuff and put them in the basement that can not be reached by the frost. The szántóföldekről collected the grain and the hay meadows and forests of firewood. And everything takes place in the house or around the house, as it was the best. Ushered in the beginning of winter pasture animals, stables, where a warm accommodation for them and cared about them. Thus, the man lived.
You must also know that the house chimney from spring to autumn storks standing, and nestled under the eaves of a fecskepár. You should know that smell of spring budding birch trees surrounded the house, and summer madárdal and many flowers.
The house has thick walls were high, and the man once they were white, whitewashed, except where it rose crept upon him. It flourished in the middle of a wild rose in June, and card in a wide-open window the scent collapsed into the rooms.
Thus, it lived in the house and the man, long time. In a gloomy winter day when the rain string hanging from the sky, somewhere in a gray rat received two little wet. Came from far away, I was cold and hungry they were. Saw the house, besurrantak left open the door and hid in the cellar. Found plenty of food, fed, and soon began to gain weight. Winter, their sons were in the spring again. The young rats who grew up there, I felt home in the house, and I ran to the basement, though it would have been theirs.
At first the man did not even see them. Later on, while noticing that something is eating the stuff, but it did not bother him. Was not enough. It was the one who is hungry. Once he saw a rat ran under the wall. What is and what little shy - he thought. Long live she so, if you want.
And time passed, and the rats increased. First feltúrták the cellar. Then the walls began to dig. Meandering, deep holes drilled into him, through and through, and here and there have also reached the rooms. The man shook his head in his room when he first saw the rat. And because I did not like the clutter: betömte and bemeszelte the opening. The next morning he was there again. The man stuffed three times in a row, and the rats on three consecutive drilled out again. Then the man waved his hand, and thought - they even have to live. and if they just so good, so be it. And from then on no longer stuffed into the holes. The rats and proliferated more rapidly and breed in holes in the walls of the house. Not only in the basement, but the Chamber, in the attic, and even the rooms besurrantak night and chewed all megrághatót. Suddenly, when the celebration began to chew on his boots, a man angry with his cane and odasújtott. One of the rat head was found, and the rat was dead. Röffentek mortally offended with that of rats. And immediately announced that the enemy is a man who does not let them live, restricting their freedom, their rights ignored, murderous, evil and selfish.
- We will not be slaves to read more! - Screamed the főpatkány a zsírosbödön top. - We demand our freedom and our rights. - And the rats have decided to begin the fight against the man. The man did not know anything about all this. Anger quickly forgotten in celebrating another pair of boots for himself, and ignored the more rats. Yet it has a lot of people were. Ate all the stuff in the basement of the Chamber all the flour and all the cheese, the bacon may have even started to chew, and they knew that the man most precious treasure, which also do not give your dog.
The man, when I noticed this, took the remaining bacon, tied to a pole, and wire rod hung in the rafters. It was then just really great indignation among the rats.
- Indecent, disgraceful! - Cried when I realized that it is not férkőzhetnek. - Élelmünket to kidnap, plunder, exploit! We will not tolerate it! - And föllázadtak. - We got the house - posted among themselves - it was ours forever, it is only tolerated in humans, while well-behaved! But now enough!
And one night when he slept, rárohantak man, összeharapták, run out of the house, far from Busted, and then proudly announced to the garden, trees, animals and birds - even the flowers - that the house is no longer emberország anymore but patkányország, justice and law. And he began to reign patkánymódra. Ate everything that was edible, and chewed everything, which was not edible, but their eyes were. Respectively in the cellar is empty, the chamber and the grain. Moved to the birds, the flowers have died, the house began to collapse, and blackened walls, trees and flowers smell smell was replaced. The stuff he died in the ground, because no one picked up. The fruit is ripe, fell, and rotten. The grain was aratatlan, washed by rain and the wind kicsépelte. And the winter came, and the rats had already eaten everything edible had chewed everything was chewed. The walls were full of holes, the tiles fell from the roof, windows and door openings during tátongtak kills. And then began to starve, because there was more of a grain of corn, and the cracks of doors, the walls odvain besüvített the wind damaged the roof behullott snow, and I could not help themselves.
First, they began to quarrel, Marta and killed each other, chewed and ate each other, but ultimately could not do nothing: fölkerekedtek and left the ruined empire.
The man is very much back in the spring again, the roof was restored, cleaned up the house, the walls were straightened, kimeszelte, felszántotta the land, raised and lowered, and when the summer came again madárdal flowers and surrounded the house. Autumn is full again in the cellar, the chamber and the grain, and when winter came, it was all already, as if nothing had happened.
However, it remained hidden in some rats in the walls, or in the cellar gödreiben. And when the man noticed that the re-start growing, long thought to what to do with them.
You can think on, and act accordingly!
Opposition, the 30's years.
(Do not let it go after 1919 sokadszor again
mentally and financially robbed
Hungarians, act accordingly!)
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr32221140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása