évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

További adalék az otthonszüléshez

2010.10.08. 20:00 | béla lászló | Szólj hozzá!

   További adalék Geréb Ágnes „ügyéhez”

Idő közben jutott el hozzám az információ, hogy a baba, akit Újra kellett éleszteni, meghaladta az ötezer grammot. Egy ilyen méretű újszülött, nem hétköznapi eset. Nem vagyok szakember, de egészen tájékozatlan sem.

  Mondjuk, tudom, hogy a placenta, különösen a szülés előtti időkben, még, a szokásos méretű, 2500-3500 gr. Súlyú magzatokat sem mindig tudja tökéletesen ellátni, mert elöregszik a terhesség alatt. A baba méretéből az is elképzelhető, hogy kissé túlhordott terhességről volt szó. Ilyenkor a szülés, bármikor spontán megindulhat, talán éppen olyan esetben, amikor a magzat, a méhen belül, a placenta elégtelen volta miatt, oxigénhiányos állapotba kerül. A magzat, már ember, ha kicsi is. Vannak ösztönei, el tudja dönteni, mi a jobb számára, ha megszületik, vagy megfullad. Ezt a döntést, nagyon hirtelen képes meghozni, a körülmények hatására. E miatt vannak a váratlan koraszülések is. Sajnos, előfordul, hogy a magzat, későn szánja rá magát, vagy mint egy ilyen méretű csecsemőnél, a születés kemény igénybevételét, az elégtelen oxigénellátás miatt, nem éli túl. Ilyenkor kell a szakszerű, de leginkább a jóindulatú segítség. Ha ez az anyuka, nem Geréb Ágnes közelében, hanem az utcán, egy taxiban, vagy egyedül, a lakásában kezdi világra hozni gyermekét, valószínűleg túl sem éli egyikük sem. Az, az ember, aki segít egy asszony szülésében, és ezzel megmenti, legalább az egyikük életét, nem azt érdemli, hogy a hatalmukban tobzódó hatóságok, rablógyilkos módjára láncon vezessék,  miközben a valódi gyilkosok, sokszor szabad lábon védekezhetnek. Köszönetet érdemelne, nem megaláztatást a tv. nyilvánossága előtt. Eddig nem terjed a türelem, és az emberi megértés, mert a gyógyszer lobbi furkója sokkal nagyobb, mint a közvéleményé,

(egyenlőre). Változnak az idők, és változni is fognak.

Az a hecckampány, amit a klinikai szülések érdekében folytatnak, ettől az esettől kezdődően, az átlagember számára is átlátszóvá vált.

  Ismerek olyan embert, aki 4800 grammal született, a háború alatt.

Nem volt orvos, nem volt bába, mert a kórházból eltanácsolták, három nap várakozás után.  Hazaérve vidéki otthonába, beindult a szülés, ami nem ment simán. A magzat, megállt a szülőcsatornában. A válla megakadt, és ez az állapot stabilizálódott. Néhány perc után, a babán, súlyos cianózis jelei mutatkoztak.

Ezt látva, az idős gazdaasszony, akinek az anyuka a hetedik gyermeke volt, eldöntötte, hogy a babát elvesztették, de legalább az anya élje túl az esetet.

Megfogta a baba fejét, és kihúzta. Így él ma az ember, aki már elmúlt hetven éves, mert-hogy túlélte ezt a beavatkozást ő is, és az édesanyja is.

Ha akkoriban is olyan „mindenható”-ságok lettek volna mint ma, akkor az életmentő nagymamát, bizonyára szintén pórázon vezetgetik a falu főutcáján, hogy mindenki lássa. Szerencsére ez csak mostanában divat, és remélhetőleg nem is sokáig.

 

Béla László

 

Additional additive Geréb Agnes 'case'
During the time the information reached me that the baby, who was revived again, more than five thousand grams. An infant of this size, no ordinary case. I'm no expert, but not quite uninformed.
  Let's just say, I know that the placenta, especially in the pre-natal days, even the normal size, 2500-3500 gr. Weight of fetuses can not always be perfect, because of aging during pregnancy. The baby's size, it is conceivable that it was a bit túlhordott pregnancy. In this case, childbirth, spontaneous can start at any time, perhaps even in cases where the fetus in utero, the placenta is inadequate, oxygen-depleted state. The fetus is human, even if small. There are instincts, you can decide what is better, if it is born, or drown. This decision can take a very sharp, due to the circumstances. Because of this, there are also unexpected prematurity. Unfortunately, it happens that the child was late to devote himself or as an infant of this size, the use of a hard birth, due to insufficient oxygen supply, can not survive. In this case, be professional, but most of the good-natured help. If this is your mother, Agnes Geréb not close, but on the street, a taxi, alone, begins to give birth to her child in her apartment, not too likely, none of them survive. The man who helps a woman's travail, and this saves at least one of them lives, do not deserve it, wallowing in their power to the authorities, honey-seed rogue chain lead the way, while the real killers, often at liberty to defend themselves. Deserve thanks, not humiliation on TV. public. So far does not cover the patience and human understanding, because the drug lobby furkója much higher than the general public,
(Equally). Times have changed, and will also change.
The hecckampány, which will continue to make deliveries to the clinical, starting from the case, the average person can become transparent.
  I know a man who was born in 4800 grams, during the war.
There was no doctor, no midwife, expelled from the hospital because, after waiting for three days. When you get home in rural homes, the looting of birth, which did not go smoothly. The child was stopped in the birth canal. His shoulders stuck, and the situation is stabilized. A few minutes after the baby, there were signs of severe cyanosis.
Seeing this, the old housekeeper, whose mother was the seventh child, he decided that the baby was lost, but at least the mother survived the incident.
Grabbed the baby's head and pulled. So today, the lives of people who are over seventy years, because it has survived to this intervention, she and her mother.
If time is an "omnipotent" authorities would have been like today, the life-saving grandmother vezetgetik probably also be on a leash in the village main street for all to see. Fortunately, it's just fashion lately, and hopefully not too long.

Laszlo Bela

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr682356937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása