évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

A pofátlanság fokozatai

2010.10.15. 14:55 | béla lászló | Szólj hozzá!

A pofátlanság fokozatai

 

Aki már élt, vagy legalább hallott a vasfüggönnyel körülzárt Kádári Magyarországról, annak fogalma lesz az itt leírtak felháborító voltának okáról.

  Nem volt igazán jó, a vasfüggöny mögött élni. Akadályozta a szabad mozgást, a kereskedelmet, de volt egy páratlan előnye, kizárta az országból a felhéberító változásokat is. Akkoriban a magyar polgár, a magyar munkás és paraszt volt a középpontban. A közpénz közpénz volt, és aki másfél millió felett megdézsmálta, annak kijárt a kötél, de legalább a selyemzsinór. Ez volt a plafon.

Ha ma is ez lenne, vajh hány fára lenne szükség?

  No, de nem erről akartam… csak úgy bejött.

Az akkori, és mai szándékok között akartam egy kis párhuzamot vonni, hogy senkinek ne legyenek kétségei.

  Amikor véget ért, vagy inkább lelohadt az 56 utáni véres bosszúhadjárat, és az ország, kezdett kilábalni a gazdasági bajokból, akkor tudott, kezdett megnyilvánulni az állam megfelelő viszonya az emberekhez. Az államnak szolgálni, és nem akadályozni kell az emberek nyugodt életét.

Miben nyilvánult ez meg akkor, és hogy áll ma?

Az akkori magyar állam, nem engedett be idegen tulajdonú biztosítókat. Volt a magyar Állami Biztosító, és amikor kötelezővé tették a gépjármű felelősség biztosítást, akkor egységes tarifával az biztosított minden járművet. Tekintve, hogy mint állami cég, minimális tartalékkal nonprofitként működött, díjait úgy határozta meg, hogy az éves díjak fedezzék az éves károkat. Hamar rájöttek, hogy felesleges adminisztráció az emberekre róni a negyedéves befizetéseket, azokat könyvelni, szükség szerint behajtani. Szóval macerás volt. Mivel nem volt igazságos az sem, hogy aki vasárnap kimegy a telkére, (mert akkoriban ilyesmire is jutott, még a melósnak is) ugyanannyi biztosítást fizessen, mint aki egész héten, reggeltől estig ment, leegyszerűsítették a dolgot. Pár fillérrel megemelték a benzin árát, és lemondtak a biztosítottak befizetéseiről.

Így, beépítették a biztosítást az üzemanyag árába. Senkinek nem kellett azon aggódni, befizette e a biztosítást. Nyugalom volt. Aki az úton menni tudott a járművével, az biztosan megfizette a biztosítási díjat, hiszen vásárolt üzemanyagot.

  Ezt követte a pofátlanság első foka.

Nem vették le az üzemanyagról a biztosítást, de újra elrendelték a személyenkénti szerződéskötést, és díjfizetést. Ettől kezdve lehetett büntetni a lejárt biztosítással közlekedőket. Ez, a gengszterváltás első vívmányai között volt.

A pofátlanság második foka volt,

 amikor a biztosító/k felügyeletét kivették az állami kézből. Ettől kezdve, profitéhes hazaiakat uszítottak az emberekre, akik messze a keletkezett károk feletti díjakat írtak elő, és szedtek be. Ez legalább itthon maradt.

A pofátlanság harmadik foka volt,

Amikor beengedték a külföldi biztosítókat, akik már vonakodtak kifizetni a károk teljes értékét, a ménkű nagy profitjukat viszont hazavitték, hagy szegényedjen az ország.

A pofátlanság negyedik, és eddig legmagasabb foka volt,

Amikor állami működési engedéllyel hagytak működni egy biztosítót, aki lóvá tette az ügyfeleit állami segédlettel.

Hogyan???

Ahogy mondom! Ha az állam, engedélyezi egy társaság működését, ráadásul a legnagyobb, és leg tőkeerősebb állami vállalattal azonos néven, akkor felelős az engedély alapján folytatott tevékenység törvényességéért és korrektségéért is.

Ha ez a társaság rosszul működik, nem képes eleget tenni vállalt kötelezettségeinek, akkor az államnak, aki engedélyezte, kötelessége lenne az adott társaság helyett helytállni. Nem teszi. Ehelyett, az ügyfelek, akik becsülettel megfizették a díjat, most fizessék meg, az esetleg keletkezett kárt.

Igazi, profi lopás. Ehhez a magyarok nem értenek, ez jövevény technológia.

Ugyanez megy/ment a bank szférában, az iparban, és a politikában is.

Valamire jó volt az a vasfüggöny. Legalább arra, hogy kívül tartotta határainkon ezt a szemléletet és magatartást. Megvalósító éllovasainak nagy része, persze akkor is itt volt, de nem voltak így szabadon eresztve.

    Valamikor, az ezernyolcszázas évek végén, a kilencszázas évek elején, törvény volt arra, hogy Budapesten nem vásárolhattak ingatlant, és nem lakhattak bizonyos emberek. Kénytelenek voltak az elővárosokban letelepedni, mert tevékenykedni azért hagyták őket Budapesten is. Valahogy nem értettem.

Valami beteges diszkriminációnak gondoltam egy ilyen korlátozást.

Húsz év kellett hozzá, mire megértettem, meg a húsz év eseményei.

 

Béla László

 

Stages of the cheek

Who have lived, or at least heard of the iron curtain surrounded Kadar in Hungary, the concept will be described in the EGR outrageous reasons.
  There was really good to live behind the Iron Curtain. Prevented the free movement of trade, but he had a unique advantage, ruled the country for felhéberító change. At the time of the Hungarian citizens of Hungarian workers and peasants were at the center. The public money was public money, and who over a half million megdézsmálta, went out to the rope, but at least the silk. This was the ceiling.
If this were today, how many trees would need butterfish?
  No, but it does not matter ... it just worked.
At the time, and today I wanted a bit of intentions to draw a parallel between that no one be in doubt.
  When finished, or rather the 56 lelohadt after bloody revenge, and the country began to emerge from the economic bajokból, you could, the state began to manifest an appropriate relationship with the people. Serve the state, and should not prevent the peaceful life of people.
How is this manifested then, and it is today?
The former Hungarian state, a foreign-owned insurers are not allowed. Was the Hungarian State Insurance Company, and when it was imposed on motor vehicle liability insurance, then a single rate for all vehicles are insured. Given that, as a public company, the minimum reserve nonprofitként worked fees so determined that the annual fees to cover the annual damage. I quickly realized that it is unnecessary to impose on people in the administration of quarterly payments, they are booked as necessary to recover. So it was Sticky. Since it was not fair, nor that he goes to the site of Sunday, (at that time because she had such a thing, even the Melos is) pay the same insurance as someone who throughout the week, from morning till night he went to the simplified things. A couple of penny raised the gasoline prices, and the abandonment of contributions from the insured.
Thus, the insurance is incorporated in the price of fuel. Nobody should have to worry about whether insurance has paid. Was calm. Who could go the way of the vehicle, the insurance premium paid for sure, because of fuel purchased.
  This was followed by the cheek the first degree.
Have not been taken off the fuel to insurance, but was ordered back to the person contracting, and payment of fees. From then on, could be punished with an expired insurance corridors. This is the first achievements was among gengszterváltás.
The cheek was the second step,
 when the insurer / s removed from the supervision of state source. From then on, profitéhes uszítottak national ones for humans, who are far more damages than the fees imposed and collected. This was at least at home.
The cheek was the third degree,
When admitted to the foreign insurers, who are already reluctant to pay the full value of damage, the thunder big profits but brought it home, leave the country szegényedjen.
The fourth cheek, and so far the highest degree was
When left to operate a state licensed insurer who has fooled the public help from customers.
How??
As I say! If the state permits a company's operations, in addition to the largest and most tőkeerősebb State-owned enterprise under the same name, is responsible for the permit on the basis of the legitimacy and correctness of the activity as well.
If this does not work as the company is not able to meet its commitments, then the state, who has authorized the company would be obliged to stand up instead. It does not. Instead, customers who honestly paid the fee, now paid, for any damage suffered.
Real, professional theft. Hungarians do not understand this, it's a stranger in technology.
The same goes / went to the bank sector, industry, and politics.
Something good was the Iron Curtain. At least that was outside the borders of this approach and attitude. Éllovasainak implement a large part, of course it was there, too, but they were not so freely drained.
    Sometime in the late ezernyolcszázas, kilencszázas the beginning, the law was likely to Budapest not to purchase real estate, and some people do not dwell. Were forced to settle in the suburbs, because I left them to operate in Budapest. Somehow I missed that.
I thought something sickly discrimination, such a restriction.
It took twenty years before I understood the events of twenty years.

Laszlo Bela

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr362374026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása