évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Magyar sors?

2010.11.27. 18:24 | béla lászló | 1 komment

Magyarellenesség Magyarországon?

 

Sajnos igen.  A magyarság Szent Istvánnal, addig soha nem tapasztalt mély válságba került. Az évezredeken át megszokott, választott vezetőket önként követő magyarságnak, az alapvetően mellérendelt társadalomból, át kellett alakulnia, egy erős központi hatalmat megvalósító apostoli király alattvalójának.

Már ez sem ment egyszerűen. Szent István kemény rendszabályait, nehezen tűrte a meghirdetett hatalomhoz nem szokott magyarság.

Nem, mintha Szent István jó szándékához, vagy magyarságához bármilyen kétség is férhetne, de mégis, királyi hatalma, egy külföldről származó nyomás hatására jött létre. Létrejött egy olyan ígéretre, hogy ha a magyarok felveszik a zsidó-keresztény vallást, akkor mentesülnek a nyugatnak, minden későbbi támadásától.

Ez az egyesség, leginkább a Hitler-Sztálin paktumhoz hasonlított. Valamivel ugyan tartósabb volt, (40 év) de később, ugyanolyan hitszegő módon megtámadták a németek (bajorok) a magyarságot, ahogy Hitler a Sztálint.

Mindkettőnek beletört a bicskája. A bajoroknak, a vértesi csatában (1051)

Hitlernek a Sztálingrádi csatában. (1942-43)

A magyarság hazaszeretetét, akkor még, az erőszakos királyi hatalom sem tudta megtörni, és hősiesen visszaverték a támadást, sőt,  Bécs alatt foglyul ejtették a bajor sereget. Ezt nem túlzottan hirdetik, a dicsőséges nyugati történelem fegyvertényeként.

Sajnos, Szent István óta, és azt követően, a magyarok között is elterjedt a hatalom fertőzése. Ami, az előtt, szükségtelen, ugyanakkor természetes volt, az a kereszténység felvételét követően, szükségessé, áhítottá és erőszakossá vált.

Így történhetett, hogy Szent István halála után, küzdelmek folytak a magyar trónért. Egymást váltották a trónon a trónkövetelők.  Ez a huzavona, 1038-tól

 nagyjából, Szent Lászlóig, (1077-1095) majd őt követően, újabb évszázadnyi

időn át, kisebb nagyobb intenzitással folyt, egészen a Hunyadi ház megjelenéséig, pontosabban Mátyás trónra lépéséig (1458)

Idő közben már jól látható volt a magyarság tiltakozása az idegen befolyás, betelepülés ellen, ami megbontotta a magyarság egységét, hatalombirtoklás okán, szembe állított magyart magyarral. Legjellemzőbb megnyilvánulása az aranybulla (1222)

- országos tisztségre külföldit csak a királyi tanács beleegyezésével lehetett emelni

- tiltja az egész vármegyék eladományozását

- tiltja a birtokok külföldieknek való adományozását

- tiltja a tisztségek halmozását

- ha a szerviens fiú utód nélkül hal meg, akkor a birtok ¼ része a lánygyermeké, a többiről szabadon rendelkezhet. Stb.

Hunyadi Mátyás (1458-1490) az első olyan katolikus magyar király, aki a nemzet szeretetét és bizalmát, teljes egészében képes volt megszerezni.

Uralkodása alatt újjáéledt a magyarság. Noha Szent István, vas szigorral betiltotta a rovásírást, Mátyás mégis, hallgatólag tudomásul vette, hogy Erdélyből, a só-elszámolások, még az ő idejében is rováskarikákon érkeztek.

Mégis, az ő idejében volt utoljára egységes nagyhatalom a magyar nemzet, mert magyar volt a szíve, és minden cselekedete. Szigorú rendet tartva, minden cselekedetével a magyarság érdekeit szolgálta, így mindenki elfogadta, és nem vitatta szigorának jogos, igazságos voltát.

Halála után, karizmatikus egyéniségének hiányában, ismét a széthúzás ütötte fel a fejét. Egy oldalról az osztrák terjeszkedési vágy, más oldalról az oszmán birodalom hódítási szándéka, szorongatták hazánkat. Hiába voltak nagy formátumú emberek, mint Fráter György, az ide-oda kötött szövetségekkel, végül az ország három részre szakadt. A széthúzás, a mohácsi vereséghez vezetett. Uralkodni mindenki, segíteni senki sem akart.

Ezzel lett vége hazánkban a magyar érdekek érvényesítésének. Az ország nyugati felének trónján, ettől kezdve Ferdinánd, Miksa, Lipót stb. neveken kizárólag osztrák, Habsburg uralkodók ültek, Erdély-ország pedig, külön életet élt. A török hadak kivonulása/kiverése után megmaradt és kiterjedt a Habsburg befolyás, és megkezdődött a magyarság tudatos háttérbe szorítása, nemzetének szándékos elsorvasztása. Ez a mai napig tart, és egyre erősödik.

Számos forrás szerint, a magyarságnak ismét lesz egy karizmatikus vezetője, aki képes lesz egységbe kovácsolni a nemzetet, és méltó helyére felemelni.

Hogy ez az ember, személy szerint ki lesz, azt még senki nem tudja, vagy nem mondja. Annyi bizonyos, hogy nem olyan ember lesz, aki a magyarságot idegen érdekeknek kiszolgáltatja, vagy ebben bármilyen módon közreműködik.

A magyarság, az elképzelhetőnél is erősebb védelem alatt áll. Lehet ideig-óráig gyötörni, lehet a békés természetével egy darabig visszaélni, de ez rossz üzlet.

A spekulánsok, akik most azt hiszik, hogy megnyerték a csatát, néhány nap alatt döbbennek majd rá, mérhetetlen vesztességükre. Ahogy most egyre nyíltabban ellenségesek, mert azt hiszik, itt már nincs mit tenni, elnyerik ellenségességük jutalmát, és ott rájönnek majd, hogy kétezer év sötét szervezkedése napok alatt dől romba, és nem lesz mit tenni.

Ahogy Oliver Cromwell, a nagy szervező mondta, csak most éppen mi, magyarok, „bízzunk Istenben, és tartsuk szárazon a puskaport”

Béla László

Hungarian anti hungary?

Unfortunately, yes. The Hungarian St. Stephen, had never experienced a deep crisis. The usual thousands of years, after the Hungarians voluntarily elected leaders, mainly co-ordinated the society, had to evolve, a strong central authority to implement apostolic subjects of the king.
Even this did not go easily. St. Stephen's regulations in hard and difficult to tolerate the advertised power is not used to the Hungarians.
No, like St. Stephen's good intentions, or the Hungarians férhetne is any doubt, but nevertheless, the royal power, a result of pressure from abroad was set up. Resulting in a promise that if the Hungarians are included in the Judeo-Christian religion, shall be exempt from the west, each subsequent attack.
This egyesség, most of the Hitler-Stalin pact was similar. Although it was slightly more durable (40 years) but then, just as treacherously attacked in the way Germans (Bavarians), the Hungarians, as the Hitler Stalin.
Both of them broke off the knife. The Bavarians, Vértesi Battle (1051)
Hitler in the Stalingrad battle. (1942-43)
The Hungarian patriotism, then, the violence of royal power could not break, and bravely repulsed the attack, and even Vienna was taken prisoner during the Bavarian army. This is not overly advertised, the glorious history of the western fegyvertényeként.
Unfortunately, since St Stephen's, and after the Hungarians had spread the power of an infection. Which, before the unnecessary, but it was natural, after the inclusion of Christianity, requires áhítottá and became violent.
So happened that after the death of St. Stephen's, struggles with the Hungarian throne. Replaced each other pretenders to the throne. This wrangling, 1038 from
 broadly, St. László (1077-1095) after him and then, centuries later
period of time, there was less with greater intensity, until the appearance of the house Hunyadi, Matyas throne precise force (1458)
Time when the Hungarians were already visible in the protests of foreign influence, against the settlement, which broke the unity of the Hungarians, because hatalombirtoklás, set against Hungarians Hungarian. The most typical manifestation of the Golden Bull (1222)
- The only foreign national post royal council agreement could increase
- Prohibits all counties eladományozását
- Prohibit the donation of lands to foreigners
- Prohibits the accumulation of functions
- Servients if the boy dies without an heir, then ¼ of the estate of the girl child, free to dispose of the rest. Etc.
Matthias Corvinus (1458-1490) is the first Catholic king of Hungary, who love and trust of the nation, was able to acquire in its entirety.
Revived during the reign of the Hungarians. While Szent Istvan iron strictly banned in the Cuneiform writing, Matthias, though, tacitly acknowledged that from Transylvania, the settlement of salt, even in his time were also rováskarikákon.
Yet, he was the last time a single superpower, the Hungarian nation, because his heart was Hungarian, and every act. With a strict regimen, served the interests of all Hungarians in the act, so everyone is accepted and not challenged rigors of a legitimate and fair nature.
After the death of his charismatic personality, the absence of discord again reared its head. A desire for expansion of the Austrian side, other side of the Ottoman Empire conquest intention, pressed our country. Despite large-format were people like George Frater, back and forth with the associations, the country eventually divided into three parts. The dissension, led to the defeat Mohacs. Rule over everyone, no one wanted to help.
By the end of one of Hungary's interests in the enforcement of our country. In the western half of the Throne, from that time Ferdinand Maximilian, Leopold, etc.. names only in Austria, the Habsburg emperors sat, Transylvania countries who have lived separate lives. The Turkish army's withdrawal / kiverése remaining after the Habs and extensive influence, and has begun to overshadow the Hungarians conscious, deliberate blighting nation. This is still going and growing.
According to several sources, the Hungarians once again become a charismatic leader, who will be able to forge a united nation and a worthy place to lift.
That this man, according to a person who will be, nobody knows it yet or do not say. Certainly not a man be who the Hungarians mercy of foreign interests, or assist in any way.
The Hungarians, the stronger elképzelhetőnél also protected. Can be time-plagued hours, the peaceful nature can be abused for a while, but it's a bad deal.
The speculators, who now think they have won the battle, it will shock a few days, vesztességükre immeasurable. As I look more and more openly hostile, because they think they have nothing to do here, earn reward hostility, and then they realize that two thousand years of dark days to organize under the ruins will be decided and will not have to do.
As Oliver Cromwell, the great organizer said, "trust in God, and keep the powder dry"
Laszlo Bela

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr522477300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cgitar 2010.11.28. 05:48:16

Valóban Mátyás volt az utolsó igazi magyar király.Idáig minden hatalom akik a magyarokat ki akarták irtani már eltűntek.A mostani próbálkozók is elfognak tűnni mert ,a víz megy a kő marad. Azonkívül a magasabb szintü kultúrával szemben a primitívebb az hosszútávon nem tudd érvényesülni.A székelyekre telepített románok is szépen észrevétlenül magyarosodnak :) Úgyhogy nincs ok az aggodalomra csak elég hosszú és rögös út áll előttünk,mire lesz egy új Mátyásunk, de lesz az biztos!!
süti beállítások módosítása