évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Mi van a jövőben?

2010.12.05. 15:50 | béla lászló | 1 komment

Vágyak és lehetőségek.

    A közelmúltban egy barátom, érdekes történetet mesélt. Azért tette, mert tudta, nem fogom megmosolyogni miatta. Mindketten hasonlóan képzeljük el, a Föld, és az emberiség jövőjét. Ezzel együtt, mindketten igyekszünk a realitások talaján maradni, amennyire egy normális világot, a mai helyzetből, egyáltalán el lehet képzelni.

  Jóval kezdte a barátom.

Azt mondta, tételezzük fel, hogy a Föld, már abban az idejében van, amikor felszámolta magát, az önzésen, erőszakon és élősködésen alapuló társadalmi rend. Ebben az esetben, már megvalósulhatnak azok a technológiák, amiket ma a lobbik, tűzzel, vassal kiirtanak, mert rontaná, mások kifosztásának lehetőségeit.

Mondtam, tételezzük fel, és akkor mi van.

Az van például – folytatta – hogy megvalósulhat a villamos energia, anyagfelhasználás nélküli, igen olcsó termelése. Akkor megoldható lenne, hogy az emberek, családok, üzemek, ellenszolgáltatás nélkül, a létezés jogán kapjanak energiát.

  Ilyen már volt. - mondtam közbevetve –

Amikor a Szovjetek megépítették a kujbisevi erőművet, az állam alanyi jogon látta el energiával, térítésmentesen, a polgárait. Hatalmas pazarlás folyt. Kielégíthetetlenül nőt az energia igény, végül visszaálltak a fogyasztás mérésére, és könyörtelenül megfizettetik az elhasznált áramot.

Igen. – mondta ő –

Az még az önző szemléletű társadalom volt, de a világban egy olyan szemléletnek kell kialakulni, ami nem önző. Ami értékeli a munkát, és minden meglévő, felhasználható dolgot. Ebben a szemléletben közmegvetést kap a pazarlás, ezért mindenki elkerüli. Itt nem előírások, gazdasági kényszerek, és hasonló megkövetelt, vagy kikényszerített dolgok szabályozzák a folyamatokat, de az egyes embernek, a többi ember iránt érzett szeretete és megbecsülése. Mindenki, úgy használ mindent, hogy abból másnak is maradjon.

Nincsen büntetés, amitől félni lehetne, nincsen következmény, (számla) amit el kéne kerülni. Szeretet van és felelősségtudat, önmagamért, családomért, városomért, hazámért, és az emberiségért.

  Ettől igen messze állunk még. – vetettem közbe szelíd mosollyal

Jó, de ha előre nézünk, tegyük bátran. – mondta a barátom

Tovább akadékoskodtam. Ha az áramért nem kell fizetni, akkor az világítás, fűtés, főzés, működtetés, de mi van ezen túl? Azoknak az embereknek is szükségük van ezer más dologra, akik nem fizetnek áramért, sőt azoknak is, akik azért dolgoznak, hogy mindenkinek árama legyen ingyen.

Természetes. – mondta a barátom.

Az „elektromos” embereknek, és családjuknak, kell adni egy kártyát, aminek a felmutatásával, bármilyen forrásból, bármihez hozzáférnek, amire szükségük van.

És ki fog ezért fizetni?  - kérdezem én

A válasz kész volt. Az így átadott értékek ellenértékét, mindazok a gyártók, kereskedők, vagy szolgáltatók, akik tevékenységüket ellenszolgáltatásért végzik, tehát adót fizetnek a köz javára, befizetett adóként betudhatják.

  Lehetett volna még akadékoskodnom, de látva a barátom lelkesedését, inkább felhagytam vele. Nem tudom az emberiség eléri e, ezt az állapotot, valaha is, de ha igen, ahhoz még sokat kell változnia. Ha ez megtörténik, valóban egy szebb és jobb világban élhetünk. Legyen igaza a barátomnak, segítse Isten az embereket ebben az átalakulásban.

 

Béla László

 

Desires and possibilities.
    Recently a friend of mine told me an interesting story. I did it because he knew about it I will not megmosolyogni. We both like, imagine the Earth, and humanity's future. Nonetheless, they both try to stay in the ground realities, as far as a normal world, today's situation, certainly you can imagine.
  Well my friend started.
He said, let's assume that the Earth is already in the time when you have removed yourself, selfishness, violence and social order based on parasitism. In this case, they have already realized the technology, which is now the lobbies, fire, sword kiirtanak because it would degrade others Exploitation of the possibilities.
I said, let's assume you and what you have.
The example here - went on - to take place in the electricity, without the use of materials, production is very low. It would be possible that people, families, businesses, without compensation, claiming the existence of their power.
  Such already was. - Said közbevetve -
When the Soviets built the kujbisevi power plant, the state saw an inalienable right to energy, free of charge to citizens. There was a huge waste. Woman insatiable demand for energy, and finally returned to the measurement of fuel consumption, and ruthlessly used to pay the electricity.
Yes. - He said -
The society was still a selfish approach, but the world must develop an approach that is not selfish. Which assesses the work, and all existing things can be used. This will be the basis közmegvetést wasteful, so everyone avoids. Are not regulations, economic constraints, and the like required or forced things regulate the processes, but some people felt for the other man's love and appreciation. Everything that everyone uses everything to keep it from others.
There is no punishment could be feared, there is no consequence (account) that you ought to be avoided. There is love and responsibility, for myself, my family, városomért, my country and for humanity.
  We are still very far from that. - Interjected gentle smile
Good, but if we look ahead, let us boldly. - Said my friend
Akadékoskodtam more. If you do not have to pay for the electricity, the lighting, heating, cooking, management, but what about this too? For the people still in need of a thousand other things, who do not pay any currents, even those who are working to ensure that everyone is free to flow.
Natural. - Said my friend.
The "electric" people and their families should be given a card with the presentation, any source to access what they need.
And who will pay for that? - I ask
The answer was ready. The resulting values are given consideration, all the manufacturers, retailers or service providers who carry out their activities for consideration, therefore, pay tax on the public benefit, paid as a tax betudhatják.
  Akadékoskodnom have been possible, but seeing my friend's enthusiasm, but rather gave up with it. I can not reach those of humanity, this state, ever, but if so, to have a lot to change. If this happens, a truly beautiful and better world to live. Be my friend was right, God help the people in this transformation.

Laszlo Bela

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr672494704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cgitar 2010.12.05. 16:44:24

Pont hasonló témáról beszélgettünk a barátommal és oda lyukadtunk ki,hogy ezek a szép és nemes gondolatok csak akkor tudnak majd megvalósulni ha az emberek majd rájönnek,hogy azokat az organizmusokat akik rajtuk élősködnek és a vérüket szívják azoktól az utolsó szálig elkel búcsúzni mert ameddig ezekből az élősködőkből egy is marad addig tönkreteszik megrontják az életet. Amíg ezek léteznek addig nem lesz nyugalom és jó élet a földön sajnos ez a szomorú valóság. A rákos daganatot is ki kell vágni az egészséges szövetből nem lehet borogatni és simogatni,hogy múljon már el végre.
süti beállítások módosítása