évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Ki lop kitől?

2011.02.10. 14:53 | béla lászló | Szólj hozzá!

A gáz. és áramlopásokról.         

   A napokban, felkapta a fő-sodratú média a témát.  Hogy ennek mi ad éppen aktualitást, azt nehéz megmondani, de nem zárható ki az sem, hogy ugyanaz a szándék, amiről korábban írtam, a félelem ébresztése minél több emberben.

   Minden esetre, úgy gondolom, érdemes a témát egy kissé körüljárni. Mögé nézni annak, mi a jelenség oka, mitől terjed el, mennyire terjed el, nemzetközi összehasonlításban.

  Egy okot, maga a média is megjelölt, mint valószínű kiváltó okot, és ez a gazdasági kényszer. Ki a felelős a gazdasági kényszerhelyzet kialakulásáért, azt már kevésbé elemezték. Ez is megér egy misét.

Maga a folyamat, ami 98 óta zajlik, a globáltőke beáramlása, térnyerése, és gátlástalan profithajhász magatartása, szerintem nagyban elősegítette a jelenség megjelenését, terjedését. A tőke harácsolása okán, egyre csökken a kifizetett bérek reálértéke. Ezzel fordított arányban nőt, a közüzemi szolgáltatások díja.

Egy társadalom, képes ezeket az üzemeket, nonprofit módon is fenntartani, ha ez a szándék. A Szovjetúnióban, évtizedeken át, díjmentes volt az áramszolgáltatás. Leginkább árammérők sem voltak felszerelve, és a gazdaság, mégsem ebben rokkant meg, sokkal inkább a tőkés világ csillagháborús programjára kényszerűen adandó válaszlépések költségeibe. Ez csak egy dolog.

A kényszerhelyzet

Az, hogy az energiáért fizetni kell, ez logikus, hiszen nem kötelező, a tanyákról a városokba költözni, nem kötelező az önellátást feladni, és minden létező igénnyel, ellátó rendszerekhez fordulni. Ezzel együtt, egyáltalán nem logikátlan elvárás, hogy akinek fontos érdeke, a lakosságnak városokba terelése, a városok létesítésének, fejlesztésének költségeihez mérten, elenyésző, az energiaellátás költsége. Természetesen csak akkor, ha ezek az energiaszektorok, közösségi kézben, üzemeltetésben vannak, és nonprofit módon működnek.

  Az, az állam, amelyik ezeket a szektorokat magánkézbe, profitérdekelt vállalkozások kezelésébe adja, az saját polgárainak a torkára teszi a kést.

Miért? Mert a városi életforma, (mondjuk egy panellakás) minden alternatív megoldást kizárva, monopolhelyzetbe hozza az energiaszolgáltató üzemeket.

Ha valaki, valamit elháríthatatlan kényszer alatt tesz, nyilvánvalóan megpróbálja ezt a kényszert valahol megtörni. Ez az egyik ok.

Az energiaár.

   A másik, a gátlástalanság. Legjobb ismereteim szerint, a szolgáltatók a Paksi Atomerőműtől 10 Ft/kW-óra ár közelében vásárolják az energiát, és ennek többszörösét számlázzák ki, a fogyasztóknak. Emellett, számláznak készenléti díjat, vezeték használati díjat, szénbányák támogatását, és még ki tudja mit nem.

Ugyan ilyen bizonytalan értékarányosság van, a kiszámlázott gáz fűtőértéke mögött. Ha a gázvezetékben a nyomás leesik, akkor egy köbméter gáz kevesebb fűtőértéket jelent, mint 10%-al magasabb nyomáson. Az, hogy a gázszolgáltató kiloJoule alapon számláz, az csak megtévesztés, mert a gázórák, csak térfogatot, köbmétert képesek mérni, mindegy milyen nyomáson.

Ennek a kaszálásnak ellentételeként jön létre a gáz és árammérők manipulálása.

Ez egy rossz, helytelen védekezés, a kifosztás ellen. Helytelen, mert az adott ember, és ezen keresztül a nemzet becsületességét kérdőjelezi meg. Lehetővé teszi, hogy a valódi tolvaj helyett, az adott embert nevezzék tolvajnak.

A helyes védekezés az lenne, ha a nemzet olyan kormányt választana, aki nem adja el a nemzeti vagyont, nem árusítja ki a gyárainkat, nem szünteti meg a munkahelyeinket. Leg első sorban, nem engedi hozzáférni a rablótőkét a stratégiai üzemekhez, mint a víz, gáz, csatorna, villamos energia, élelmiszerellátás. Nem adja koncesszióba a magyar gázmezőket, nem külföldről szerez be áramot, amikor magyar erőműtől nem veszi át, és még sorolhatnám.

Ameddig Magyarországon ilyen szándékú kormányok dönthetnek, addig pozitív változás nem történhet, és ez nem a kormányok, hanem a nemzet felelőssége. A „forradalom” ami a szavazófülkékben zajlott, ezt a helyzetet stabilizálta további négy évre, ezért sok nincstelen család, úgy próbál segíteni magán, ahogy tud.

Nagy, nagyon nagy hiba. Nem kéne magunkra venni, mások lopásának felelősségét.

A nemzetközi összehasonlítás.

Pontos adatok ugyan nem állnak rendelkezésemre, de kószahír formájában hallottam, hogy ezek a jelenségek minden országban előfordulnak, ahol a népnek olyan kifosztással kell szembenézni, mint nálunk. Egy dologra biztosan emlékszem, hogy Románia, és Bulgária, nálunk előkelőbb helyet foglal el ebben a sorban. Nem a közszolgáltatásokat kéne dézsmálni, hanem a fosztogatók lehetőségét kéne végre megszüntetni.

 

Béla László

The machine translation often contain errors. I can not always be correct. Pardon!

The gas. and Electricity theft   A few days ago, picked up the main theme of the media channel. This is what gives actuality, it is difficult to say but can not be ruled out either that same desire, what I wrote earlier, the fear of arousing more and more people.
   In any case, I think you should explore the topic a bit. To look behind what causes the phenomenon, why it spreads, how it spreads in international comparison.
  One reason for the media itself is designated as a probable root cause, and that economic coercion. Who is responsible for the development of the economic dilemma, it has been less analyzed.
It is well worth a mass.
The process itself, which is taking place since 1998, the influx of globáltőke, penetration, and unscrupulous behavior profithajhász, I think the phenomenon is greatly facilitated by the appearance, spread. The reason harácsolása capital, diminishing the real value of wages paid. Inversely proportional to this woman, the public utility service charges.
A society, the ability of these plants, as a way to maintain a non-profit, if it is the intention.
The Soviet Union, for decades, the electricity was free. Were not equipped with the most current measurement, and the economy, it is not crippled by this, but rather of the capitalist world, Star Wars program of the forced response to be given to cost. This is just one thing.
The dilemma
The fact that energy must be paid for, it's logical, since it is not mandatory, the farms to the cities to move to self-sufficiency is not required to give up, and all the existing demand, supply systems advice. At the same time, not at all illogical to expect that his major interest of the cities population to guide the establishment of cities, as far as development costs, are very limited, the cost of energy. Of course, only if they are in the energy sector, community-run, are in operation, and in nonprofit work.
  Of the state, which these sectors are privatized, give-profit enterprises in the management of its own citizens from the throat to the knife.
Why? Because of the urban lifestyle (say, a block of flats) for each alternative is excluded, bringing the energy monopoly businesses.
If someone does something under the irresistible compulsion, this constraint is obviously trying to break somewhere. This is one reason.
Of energy.
   The other, the inhibitions. Best of our knowledge, the service of the Paks NPP 10 Ft / kW-hours of purchase price close to the energy, and a multiple billed to consumers. In addition, contingency fee bill, line usage fees, support for coal mines, and who knows what not.
Although such an uncertain value for money, the calorific value of gas invoiced behind. If the pressure drops in gas, it means a cubic meter of gas calorific value of less than 10% higher pressure. The fact that the gas kilojoules billed basis, the only deception, because the Gas meters, only volume, cubic meters can be measured, no matter what kind of pressure.
This offset is created mowing the manipulation of gas and current.
This is a bad, bad defense against the plunder. Incorrect because the man, and through that call into question the integrity of the nation. Allows the real thief, rather than the man called a thief.
A good defense would be if the nation would choose a government who does not give away the national wealth, our factories can not sell out, does not eliminate our jobs. At the first place, does not allow access to the strategic rablótőkét plants, such as water, gas, sewer, electricity, food. Do not give a concession on the Hungarian gas fields, not to acquire foreign power, when the Hungarian power plant will not take over, and so on.
In Hungary, such as long-intentioned governments to decide, while a positive change does not happen, and it's not the governments, but also the nation's responsibility. The "revolution" which took place in the szavazófülkékben, this situation has further stabilized for four years, so many poverty-stricken family, he tries to help himself, as he can.
Big, very big mistake. Should not we be ourselves, others, theft liability.
The international comparison.
Although precise figures are not available, but in the form of kószahír but I heard that these phenomena occur in every country where the people are faced kifosztással than here. I remember one thing for sure that Romania and Bulgaria, we have a more prominent place in this line. The public should not dézsmálni, but I should finally eliminate the possibility of looters.

Laszlo Bela


 

 

 

 

TIBORC
                         No itt hágy. -
        Ah, mintha jönnének - jönnek - csak el! -
        Éhezzetek szegény férgek: nem ért
        Még a lopáshoz ősz Tiborc apátok….

BÁNK
        Munkálkodó légy, nem panaszkodó…

TIBORC
        Sok pénzre van szükségek: és mivel
        Mi annyit adni nem tudunk, tehát
        Sovány nyakunkra izmaelitákat
        Ültettek - ez már égbe kiált…

BÁNK
                   Beszélj, beszélj; igen
        Jól hallom én panaszod; de magam
        Panasza is beszél …

 

TIBORC
                  A jó merániak
        Azt háború nélkül is megteszik; mert
        Hisz' a zsidók eleget fizetnek; a-
        Kiket tulajdonképpen tán nem is
        Lehetne embernyúzóknak nevezni,
        Nyúzásra bőr kivántatik, holott
        Azt a merániak magok lehúzták
        Már csontjainkról; így tehát ezek
        A húsba kénytelenek bemetszeni -
        Igaz, hogy a metéltetett sikolt; de
        Hisz' arra nem szükség hallgatni, csak
        Haszon lehessen…

       Kéményeinkről elpusztúlnak a
        Gólyák, mivel magunk emésztjük el
        A hulladékot is. Szép földeinkből
        Vadászni berkeket csinálnak, a-
        Hová nekünk belépni nem szabad.
        S ha egy beteg feleség, vagy egy szegény
        Himlős gyerek megkívánván, lesújtunk
        Egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek,
        És aki száz meg százezert rabol,
        Bírája lészen annak, akit a
        Szükség garast rabolni kényszerített.

Jól látható, a probléma nem mai keletű. Rég óta folyik az évszázados átverés

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr542651699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása