évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Vigyázat! Itt (is) rablók vannak.

2011.04.19. 11:40 | béla lászló | Szólj hozzá!

Vigyázat! Itt (is) rablók vannak.

 

Egy államnak, az állampolgáraihoz való viszonyát, leginkább azzal jellemezhetjük, védi, támadja vagy kiszolgáltatja állampolgárait.

  Az, az állam, aki támadja, vagy kiszolgáltatja állampolgárait, összejátszik magántársaságokkal, bankokkal, biztosítókkal, csúnyán elárulja a választóit, akitől a hatalmát kapta, akikre azt alapozhatta.

  Az ilyen államot, azonnal meg kell reformálni, vezetőit el kell távolítani, árulásáért meg kell büntetni. Ez nem anarchia, nem fasizmus, nem antiszemitizmus, nem rasszizmus, csak egyszerű, természetes emberi elvárás.

  Ha én, mint icipici ember, a magam erejéhez mérten, hozzájárulok egy erős állami hatalom fenntartásához, joggal várom el, hogy az érdekemben létrehozott hatalom, hathatós védelemben részesítse az életemet, személyi és vagyoni biztonságomat.

   Hazug beszéd azt kérdezni, mivel járul hozzá a hajléktalan munkanélküli az állam fenntartásához. Minden ember, aki az országban tengeti az életét, eszik, iszik, közlekedik, hozzájárul ehhez. Ha vesz egy kiflit, már meg is fizette az ÁFÁ-t. Persze, hogy mindenki hozzájárul. De akkor joggal elvárhatja, hogy ne kirabolják, vagy a kirablását támogassák, hanem minden eszközzel, közbiztonsággal, törvényekkel, szociális hálóval védelmezzék. Azért vannak!

   Ebből az elvárásból, a Magyar Állam, jelenleg semmit nem teljesít megfelelően. Ezért kell sürgősen megreformálni, nem megfelelő vezetőit eltávolítani, megfelelő mértékben felelőssé tenni, az okozott károkért.

   Nem 56-ra gondolok! Kizárólag demokratikus, de eredményes, és megállíthatatlan népi kezdeményezésre, népszavazás jellegű konstruktív bizalmatlansági indítványra, vagy más, elérhető, megvalósítható, kivédhetetlen hatalomváltásra. Ahogy az állam, népellenes törvényeiben elfogadhatatlan az erőszak, ugyanúgy elfogadhatatlan az, az állampolgárok részéről.

    Hol lennének itt népellenes törvények?

Csak egy példa, melyen keresztül, ezer más hasonlót lehet átlátni, a gépjárművek felelősségbiztosításának törvényi, rendeleti szabályozása.

  Nézzük, a tényeket!

Ma, az utakon mozgó gépjárművekre, kötelező, felelősségbiztosítást kötni. Ez még rendben van. Ma Magyarországon, olyan munkajogi helyzetet teremtettek, hogy bárkit, még egy közalkalmazottat is azonnal, indokolás nélkül lehessen kirúgni. Ez már nincs annyira rendben. DE! Mi következik ebből, mondjuk gépjármű vonatkozásában. Juliska, három gyermek édesanyja. Munkahelye a város másik végén van. Reggel el kell látni a gyermekeit, iskolába, óvodába kell vinni őket. Ezzel együtt elvárják tőle, hogy 8 órakor munkába álljon. Ezért, nem luxusból, de elkerülhetetlen szükségszerűségből tart egy autót.

  Egy napon, hopp, kirúgják a munkahelyéről. A család, elképesztően nehéz gazdasági helyzetbe kerül. Apa fizetését felemésztik a számlák, az élelmezés.

Már ruházkodásra sem jut, nem hogy Juliska autójára, így hát leteszi. Sok gondja között, el is feledkezik róla. Eltelik egy év, mire ismét megfelelő munkát talál, és ismét szüksége lesz az autójára. Igen, de díjfizetés hiányában, biztosítását megszűntették, újat kell kötnie. Megkötné, mikor közlik vele, hogy az idő közben kiesett időre, a MABISZ-nak kell, napi 430.- Ft-ot fizetnie.

Ez egy évre 156 950.- Ft. Ez egy súlyos kifosztás, amire a biztosítóknak, az állam megteremti a lehetőséget.

Mitől kifosztás?

Mert többszöröse, az egyébként fizetendő díjnak, és semmi ellenszolgáltatást nem nyújt. Elvileg, azért hozták létre, hogy a biztosítás nélkül, szabálytalanul közlekedő autók károkozásának is fedezete legyen, DE! A MABISZ, nem térít dologi kárt. Kizárólag maradandó sérülést okozó balesetek utáni járadékot fizeti ki, amiből hál’ Istennek kevés van. Ez a nyilvánvaló érvágás, jól mutatja az állam, és a különböző pénzbeszedő cégek összejátszását, az állampolgárokkal szemben. Nem ez, az elvárható állami magatartás. Elvárható, hogy az állam, ne adjon lehetőséget, megalapozatlan követelések behajtására.

Mitől megalapozatlan egy ilyen követelés?

    Mert a kérdéses gépjármű, az adott időszakban, nem vett részt a forgalomban, tehát semmilyen kockázatot nem jelentett. Ennek ellenére, ha ismét használni szeretné az autóját, a rendelkezések értelmében, súlyos sarcot kell fizetnie.

  Hab is van a tortán.

Az állam engedélyével, és felügyelete alatt működő, egyik ilyen pénzbehajtó biztosító társaság, csődbe ment. Vagy, mert elsikkasztották a pénzét, vagy, mert a befolyásosabb társaságoknak, a szerényebb profitigénye, ebből következő olcsósága miatt útjában volt. A lényeg abban van, hogy számos ügyfél, az utolsó pillanatig, pontosan fizette a díjat. Akadt ezek között, aki pechjére, ez idő tájt, balesetet, anyagi kárt okozott. Ezt a kárt, sem a MABISZ, sem más biztosító nem fizette ki, hanem polgári perre utasította a károsultat. Ebben a perben a bíróság, természetesen megítélte a kártérítést. Így történhetett, hogy az esetleg milliós kárt okozó, de szabályszerűen biztosított állampolgárnak, ki kellett fizetnie, a teljes okozott kárt, továbbá a per állami, és ügyvédi költségeit.

A törvényeknek és rendelkezéseknek megfelelően eljáró bíróságnak, eszébe sem jutott, hogy megállapítsa ebben a helyzetben, az állam felelősségét, mert erre, a törvények nem adnak, adtak lehetőséget. Az állam ismét megspórolt néhány milliót, és néhány család, bizonyára ellehetetlenült.

    Az, az állam, aki ilyen törvényi környezetet hoz létre, vagy tart érvényben, nyilvánvalóan ellensége saját polgárainak, és velük szemben, az őket kifosztó társaságokat támogatja. Nem érdemel megbecsülést, bizalmat és hatalmat sem.

   Magyarországon, az elmúlt 20 évben, ilyen állam áll fenn. Állítólag a polgárok akaratából. Minden magyar ilyen államot szeret, vagy netán becsületesebb ügyvitelt kívánna?

  Lehet ezt másképp is csinálni!

Idősebb honfitársaim mesélik, hogy volt itt olyan, amikor az országban, egyetlen biztosító társaság, az Állami Biztosító működött. Ez szerény díjazásért, kifizette a betört ablak javítását, a leégett, vagy katasztrófában megsemmisült otthonok helyreállítását, mégis, szerény nyereséggel működött. A gépjárművek felelősségbiztosításának díját, az állam beépítette az üzemanyag árába. Nem kellett külön szerződéseket kötni, nem lehetett az állampolgárokat a biztosítás okán semmilyen módon zaklatni. Akinek az autójában üzemanyag volt, az érvényes biztosítással rendelkezett. Ha véletlenül kárt okozott, azt a biztosító vita nélkül kifizette.

   Az ilyen állam az, ami a polgáraiért létezik. Én ilyen államban akarok élni. Nem akarom támogatni a fosztogató társaságokat, a nem létező terrorizmus elleni harcot, és semmit, ami nem az én kötelességem. Azt hiszem, nem vagyok egyedül, és velem együtt, igazán senkit nem érdekel, hogy ez mennyire „eurokomform”, ha az emberek ebben méltósággal, békében és szeretettel élhetnek. A közeljövőben, ilyen államok fognak alakulni. Milyen szép, és nemzetközi szinten, milyen elismerésre méltó lenne, ha a magyarság hozná létre, Európa első ilyen államát. Eltávolítaná a pórázon tartott, alkalmatlan vezetőit, átalakítaná államát, ami nem hazug ígéretekkel, de az emberek valóságos felemelésével, hamar túlnőhetne, a hazudozók által állandóan mézesmadzag módjára előttünk húzogatott „nyugati” életszínvonalon. Nem kell utolérnünk Európát. A magyarság alkalmatlan az európai fosztogatás, elnyomás, és törvényesített tisztességtelenség elviselésére. Mi tisztalelkű, őszinte érzésű. egyenes gondolkodású fajta vagyunk. Lehet, az utóbbi 20 évben rohamosan közeledünk Európához, de nem a harácsolt javakból származó gazdagságban, csak az emberek kiszolgáltatottságából és kifosztásából álló halálmenetben.

Ezt a menetet, meg kell állítani!

  Ehhez semmi egyéb nem kell, mint némi éleslátás, és ebből következő polgári, nemzeti egység. Ezt kell létrehozni, és hitem szerint létre is hozzuk hamarosan.

Béla László

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr412839223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása