évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Észrevette valaki?

2011.05.17. 09:00 | béla lászló | Szólj hozzá!

Észrevette valaki?

   Az információ áradat világában, az érdeklődő embert, számtalan helyről érik a hírek. A tv csatornákon, az út közben hallgatott rádión, az emberekkel várakozás közben folytatott beszélgetésekben vagy az interneten.

   Magam, egy érdeklődő típus vagyok, mondhatnám kíváncsi, és érzékeny az igazságtalanságokra. Ebből az aspektusból egyenesen következik, hogy  nem vagyok boldog, a társadalmi helyzet jelenlegi alakulásától. Elviselhetetlenség határán áll a korrupció, a kettős mérce, a jogfosztás, egyszóval a szédült akarnokok hatalmi tobzódása.

   Ebben a helyzetben, örömmel látom a pozitív előrejelzéseket. Vannak web helyek, ahol előrejelzések tömege található. Közérthető formában leírva, a szakrális háttérből származó infók. Ilyen a „dimenzió üzenetek” keresőre megjelenő portál is.

  Szívesen böngészi az elnyomott és megalázott ember az ilyet, csak az a baj vele, hogy ritkán tartalmaz konkrét tárgyszerű dolgokat. Információi nagyon reménykeltőek, de egyben, kicsit mindig dodonai jellegűek. Jó olvasni, hogy nem sok van már hátra a világ szenvedéséből, és rövidesen utat tör magának az igazság, eredeti értékébe kerül vissza a becsület. Ez annyira szép, és fontos változás, hogy szinte hinni sem merjük. Kivált nem akkor, amikor körbenézve magunk körül, mindenütt az embernyomorító, családbomlasztó, jogtipró, az embereket, a fosztogatásnak kiszolgáltató világot látjuk, amikor a hatalom közelében lévők, élnek, mint hal a vízben. Ezzel, még semmi baj nem lenne.

Ezek az emberek súlyos felelősséget viselnek. A baj csak az, hogy ezt a felelősséget, nem velünk, választó polgárokkal, hanem egy minket pusztító hatalommal szemben érzik.

  Ilyen helyzetben, ellenőrizhetetlen hírcsatornákból olvasni a bíztatást, sovány vigasz. A közelmúltban viszont, szokatlanul konkrét közlést találtam. Ez szerint, egy meghatározhatatlan (a szövegben persze meghatározott) hatalom, Isteni döntés alapján, elkezdte eltávolítani a kulcspozíciókból, az oda nem való embereket. Ezt a közlést is a szokásos fenntartással fogadtam, egészen addig, ameddig, ameddig az IMF. királyát, ki nem vonták a forgalomból. Ez az eset, a maga nemében példa nélkül áll. Ezek, az uborkafa csúcsára felkapaszkodott emberek, olyan hatalmasnak hiszik magukat, és olyan kettős mérce védelmében élnek, hogy erkölcseik, gátlásaik, elképzelhetetlen mélységekbe zuhannak. Példájukkal, hiszen közvetlen környezetük óhatatlanul ismeri erkölcsi mélységüket, erősítik világunkban, a tisztességtelenség megkérdőjelezhetetlen uralmát.

   Ezt látszik megváltoztatni a kiiktatásukról szóló előrejelzés, és az előrejelzés valóságtartalmát látszik megerősíteni, egy ilyen szokatlan történés.

    Mindezek ismeretében, már sokkal nagyobb hitele van annak az információnak, hogy nem kell elkeserednünk a gonoszság láttán. Amikor a veszett kutyát a sarokba szorítják, eszeveszett dühvel harap bele a botba, amivel terelgetik, hogy ne tehessen kárt a bárányokban. A szakrális közlésekben, épp ezt olvashatjuk. Tombol a gonoszság a világban, mert pontosan tudja, hogy uralmának végidőit éli. Minden lehetőt elkövet a helyzet megfordítására, de olyan hatalom vonult fel vele szemben, ami esélytelenné teszi. A tehetetlen düh, ami most vezérli a cselekedeteiket. El lehet képzelni, hogy egy országban annyi szerencsétlen elmebeteg vegye át a vezetést, aki egyszerre teszi tönkre az ipart, mezőgazdaságot, egészségügyet, oktatást, alkotmányosságot, szociális rendszert, ls az egymás mellett élő emberek közötti békességet? Egyszóval mindent, ami az élet fenntartásához elengedhetetlen?

  Úgy e te is tudod, hogy ennek a valószínűsége nulla.

Nem kell hát félni, elkeseredni, reményünket veszteni, egymásra haragudni, mert ez mind őket erősíti a harcukban. Bár ennek a harcnak, a kimenetele, végső kifejlete nem kétséges, de ha félsz, haragszol vagy gyűlölködsz, nekik teremtesz muníciót, ezzel tovább húzva a számodra elviselhetetlen végjátékot.

Meg kell, hogy őrizd a szeretetet embertársaid iránt, a becsületet mindenek felett, és a reményt az igazság érvényesülésében. Nem azon kell gondolkodnod, hova jut így a világ, hanem azon, milyen szép lesz, ha már minden másképp lesz. Gondolatainkkal, magunk elé vetített képekkel teremtjük meg a saját jövőnket, ami olyan lesz, amilyennek elképzeljük. Ez, az anyagi világ egyik nagy titka, amit a megnyomorítók rég, tudatosan használnak, és a jó szándékú emberek elől gondosan próbálnak elrejteni.

 

Lehet, hogy tényleg lejárt a tisztességtelenség hatalmának ideje?

Figyeljünk, és talán meg is látjuk.

 

Béla László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr312910333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása