évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

A baranyai búza balszerencséje.

2011.07.11. 14:02 | béla lászló | Szólj hozzá!

 A baranyai búza balszerencséje.

 

  Minden magyar, fájó szívvel hallgatta, sőt már láthatta is, a technika jóvoltából, miként semmisült meg Baranyában, sok száz ember kenyere.

Mivel évtizedek alatt sem történtek ilyen sötét dolgok, elgondolkodtató, hogy most hogyan történhetnek. Nem tudni, kit ért kár, pedig jó lenne. Azt sem tudni, kinek származhat ebből előnye, de bárhogy is van, ez egy nemzeti tragédia, a gonoszság győzelme a munka felett. Nemzeti tragédia, mert a Magyar Föld termése, Isten, Magyarországnak szánt ajándéka semmisült meg, a galádul, felelőtlenül elszabadított tűzben..

  „ Ki mint él, úgy ítél” - mondja a magyar közmondás.

Ilyen felelőtlenség, vagy gaztett, a magyar gondolkodásban elképzelhetetlen.

Elbeszélésekből tudom, még a édesapám gyermekkorából, hogy volt idő, amikor éltek a gyanúval, hogy ilyen megtörténhet. Ez a Rákosi korában, a padláslesöprések idején történt. Rákosinak és bandájának eszébe jutott, hogy ilyet is meg lehet tenni. A kommunista közigazgatás, hozott is intézkedéseket ennek megelőzésére. Annak idején, a kézi aratás után, a gabona, napokig „aludt”  még kint a tarlón, keresztekbe rakva. Belül a kalász, kívül a szalma, ahogy kell.

Kötelező előírás volt a keresztek és a tarló között tűzvédelmi sávokat szántani, nehogy tűz érhesse el a termést. Ez két szomszédos barázdából állt, amit kettes ekével szántottak, nyolcas alakban körülvéve minden keresztet. Ennek meglétét szigorúan ellenőrizték. Noha, a hatalmasok, saját galád fosztogatásuk bosszújaként, feltételezték a magyar gazdákról, hogy az állami elrekvirálás helyett, talán megsemmisítik a termést, mégsem történt soha ilyesmi.  Ha  szándékuk, lett volna, de szívük nem volt hozzá.

   Szerintem ma sincs. Utána kell nézni alaposan, kinek az „áldásos” tevékenysége vezetett ehhez az esethez. Elvenni a kedvét a haza pusztításától.

Olyan lehet ez is, mint a gmo-s vetőmag. Aki azt behozta, és elterjesztette, feltehetően tudta mit csinál. Érdekes lenne megtudni, magyar, vagy idegen használatban lévő földeken vetettek e ilyet. Remélem, a magyargyűlölet, odáig már nem tud eljutni, hogy efféle szándékos cselvetésektől kelljen tartani.

 

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr583057449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása