évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Látszik egy kiút?

2011.10.21. 22:13 | béla lászló | Szólj hozzá!

 Oszlik a köd.

   Ezekben a változékony időkben, ezer és ezer információ bombáz bennünket. Ezek között van, aminek ismerjük a forrását, de tudjuk, hogy félrevezető hazugság. Olyan is van, ami tény és tárgyszerű, de csak kevés forrásból férhetünk hozzá, mert azok a hírforrások, melyeknek a pontos és hiteles tájékoztatásunkat kellene szolgálni, bölcsen, de inkább konokul hallgatnak róla.

   A fogadók, a hírek befogadói is meglehetősen megoszlanak. Legtöbben, a fárasztó napi munkájuk után, lerogyva az otthon fotelébe, megnézik valamelyik csatorna hírműsorát. Az, hogy melyikét, teljesen mindegy, mert mind. egy kézben van. Amit ott látnak és hallanak, az „igaz” és „valós”, ami ott nincs, az pedig nincs, nem létezhet, nem történhetett, mert nem mondta a tv. Ők ennyit ismernek a világból.

Ez a széles réteg, a legjobb alanya az átverésnek, mert úgy lehet manipulálni, hogy a manipulátornak, még fáradságába sem kerül. Van egy réteg, aki mindenhonnan, minden információt elfogad, komolyan vesz, és igazságnak hisz. Lehet, hogy súlyosan tévednek, de nem biztos.

    Van viszont, egy folyamatosan szélesedő réteg, aki nyitott. Minden információt megismer, és a saját, belső értékrendje szerint értékel. Ezek a nehéz emberek, és egyre többen vannak. Amikor a világ 81 országának 951 városában egyszerre utasítják el a vezetés szintjére emelt hazugságokat, fosztogatást, azt már észre kell venni. Ez már egy közös vélemény, aminek hallatlanul nagy ereje van.

  A kósza információk is, nagyon heterogén összetételűek. Nehéz kimázsálni közülük, mi lehet a valósággal köszönő viszonyban, mi lehet szárnyaló vágyak megfogalmazója, és mi, egyszerű „irodalmi” alkotás.

  Valami túláradó nemzeti büszkeség megtestesítőjének tűnt, számomra az, az állítás, mi szerint, a világnak át kell rendeződni, és ebben az étrendeződésben, a magyarságnak példamutató szerepet szántak.

Az, még csak-csak nyilvánvaló, hogy így a világ nem maradhat, mert ezerrel rohan a szakadék felé, ami ennek a felépítésnek a folytatásában megállíthatatlan folyamat. A széles tömegek nem hülyék, és nincsenek megvásárolva.

Ez a folyamat, elszegényedéshez, éhséglázadáshoz, polgárháborúhoz és bankárlincseléshez vezet. Hogy hol éppen mikor, az csak a temperamentumtól, és a kifosztás szintjétől függ.

  Hogyan tudna a magyarság, a maga megosztott, gazdaságilag kifosztott, hazug propagandával agymosott, emberi tartásában elnyomott helyzetében, bárkinek is példát adni. Követhető utat mutatni.

  Azután történt valami.

A devizahitelbe csalogatott, és azzal kifosztott emberek szövetségbe tömörültek.

Együtt keresik a kiutat, a teljes kifosztásból. Elkezdtek olyan bankot keresni, aki hajlandó kilógni a forint-hitel kartellból, és tisztességes feltételek mellett, megfinancírozná a végtörlesztésüket. Persze, hogy nem találtak. Felvetődött, hogy ha nincs ilyen, létre kell hozni. Kell egy magyar bank, amely független az IMF-től. az EU.-tól, és egyedül a betéteseinek, és a hiteleseinek tartozik feleősséggel. Amióta ennek a banknak a létrehozása kapcsán állami szándék is kitapintható, információim szerint több tőkeerős pénzügyi csoport is érdeklődik.

Teljesen mindegy, hogy ez a pénz arab, kínai, vagy bármi más. A lényeg a becsületes szándék, és megállapodás.

  Ha ezt, a magyarok össze tudják hozni, sanyarú helyzetük ellenére is példát adnak a világnak. Megmutatják, hogyan lehet polgárháború és bankárlincselés nélkül, véget vetni a kirablásnak. Bravo!

 

Béla Láaszló

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr423320987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása