évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Magyar vándor.

2012.01.08. 23:08 | béla lászló | Szólj hozzá!

 Magyar vándor.

    A közelmúlt legnagyobb közönségsikereként reklámozott film.

Bizonyára valóban sokan látták. Nem tudom milyen érzéssel álltak fel a moziban, mert a cím, alapból egy átverés. Ügyesnek ügyes, de annál sötétebb szándékot mutat. A magyar vándor, az a tornagyakorlat, amit világszerte elismertek a szertorna egyik csúcsteljesítményének. Nevét is összeállítójáról, és első bemutatójáról, Magyar Zoltánról kapta. Ő, az egész világ előtt öregbítette a magyarság jó hírét. Aki erre a címre jegyet vett a moziba, leginkább valami felemelő, történelmi dokumentumfilmre számított, a cím, és a kivágott reklámképek alapján. Hamar rájött, hogy csúnyán becsapták.

Ez a film, a harmincezer éves, Kárpát-medencei, magyar eredetű, ásatási leletek tükrében, erősen megkérdőjelezhető magyar honfoglalásnak, a tiszteletlen ripacs paródiája.

  Kár, hogy az alkotók, nem kapták meg méltó elismerésüket. Szálasi, valószínűleg koncentrációs táborba küldené, Horthy felakasztatná, Hunyadi Mátyás kerékbe törné, István király, máglyára tetetné őket. Noha, az említett történelmi személyek mindegyikével kapcsolatban vannak negatív megfogalmazások, számunkra mindenképpen van egy pozitív azonosság közöttük, magyarok voltak. Mint ilyenek, nem tűrték a nemzetgyalázásnak semmilyen formáját. Ha ma, lenne Magyar kormány, a szó valódi értelmében, a szólásszabadság okán, talán be nem börtönözné, de hogy a tótok módjára, megfosztaná magyar állampolgárságuktól, és kitoloncolná őket, az valószínű.

Ami jár, az jár.

Amilyen sötétagyú elődöket vizionáltak, keressék meg azok utódait, és éljenek azokkal egy országban. Mi, nem ezeknek az utódai vagyunk. A mi őseink, a gombot, a kanalat, a fehérneműt, a nadrágot, a kengyelt és hasonlókat hoztak Európának, és nem ezer környékén, de sokkal korábban. Ezek a filmesek, történelmi ismeretek híján, valószínűleg eltévesztették a házszámot, az országot, a kontinenst, és a fajtát.

A ruhák és a történet egyezik a kitalált magyar történelemmel, de a valóstól,

nagyjából, olyan távolságra van, mint a szereplők által ábrázolt szellemi képességek, a ténylegestől. A többi stimmel.

Mi, a többi?

A mi szégyenünkre, a közönségsiker. Az, hogy őseinkre hazudott komikus együgyűségen, jóindulatúan elmosolyodunk, a megfelelő válasz helyett, ez bizony szégyen.

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr873530136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása