évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Őrültek háza lett a nagyvilágból?

2012.01.23. 01:33 | béla lászló | Szólj hozzá!

 Őrültek háza lett a nagyvilágból!

  Jön a tyúkjóléti törvény végrehajtása!

Amikor a magyar földeken tanyák, tanyabokrok voltak, senkinek nem volt tyúkjóléti problémája. Minden tanyán volt 30-50 tyúk. Volt egy szűkös, de télen meleg ól, nyáron pedig sokan a fákon aludtak. Néha egyet-egyet elvitt a róka. „Nagy kaland” volt elég, és ez még belefért a tyúkjóléti társadalom normáiba.

Egyesek, maszek fészket raktak a búzatábla szélében, és egyszer csak, egy halom csibével kerültek elő. Ez is belefért a tyúkjóléti társadalom normáiba.

    Aztán jött a racionalitás?  Néhány elfajzott ember kitalálta, hogy hatalmas hodályokban, állattalan körülmények között tartott tyúkok is tojást tojnak.

Vége lett a fán alvásnak, a maszek fészekrakásnak, a búza és kukorica csipegetésnek. Jött a halliszt, hús és csontliszt, némi vitamin és színezőanyag, és kész az olcsó tojás. Értelmes ember, ha csak nem az éhhalál szélén, nem enné meg a halfeldolgozás hulladékát, a vágóhidak maradványait, a kerge-marha kórban elpusztult tetemet, de ha tojásként kapja, az egészen más. Az már polkorrekt. Ezeket a „minőségi” tojásokat, olyan olcsón adták, hogy a gazdáknak nem érte meg esetenként néhányszáz tojást a piacra vinni.

Hogy gondjuk ne legyen, behajtották őket a TSZ.-be. Megszűntek a tanyák, a szemtelenül szabad tyúkok, és nálunk is épültek a tyúkhodályok.

A „mar-hal” tojás, a maga sápadt színével és halszagával, egyedül maradt a piacon. Rögtön megtanult felemelkedni, és hamar drágább lett, mint a tanyasi tojás bármikor. Sok szerényebb gazdálkodást folytató ember is eltanulta ezt az emberséges bánásmódot, és gomba módra szaporodtak a tojató-gyárak. Megjelent a konkurencia, és már nem lehetett 300% haszonnal termelni a

mar-hal tojást. Ekkor jött a tojásbélyegzés. Aki nem bélyegzi meg a tojását, nem árulhatja. Sokan feladták, sokan bélyegeztek. A konkurencia megmaradt, nem lehetett emelni a tojás árát, mert volt elég a piacon.

   Most jön, a tyúkjóléti elmebaj. Most többen adják majd fel, mert hiába a csókos cégek, ötcsillagos ketrecgyártó kapacitása, ha nincs rá fizetőképes kereslet. Most majd emelhetik a tojás árát. Ha jól átgondoljuk, nem árthat nekünk a tyúk-szabadságharc. Lassan megéri összeszedni a tojást, és kivinni a piacra. Ismét megjelennek a tanyák, a rebellis tyúkokkal, és egészséges tojásaikkal. Ez a brands, akkor majd kitalálja, hogy csak a személyi számmal, és csipp azonosítóval ellátott, legalább érettségizett, és egy idegen (héber) nyelvvizsgával rendelkező tyúkok tojását lehet forgalmazni.

Temérdek ötlet van még a hátizsákban, de remélhetőleg ott is marad. Talán hamarosan felszámolja önmagát ez az elmebajos gittegylet, aki az elnyomorított embereket tyúkjóléti előírásokkal szórakoztatja. Bizonyára megkapták már érte az alkotók, a tyúxar érdemrendet, vagy az állatvédelmi Nobel díjat. Annyi már nincsen, hogy egyszer emberjóléti rendelkezéseket hozzanak. Ahhoz több kéne, de ha nekik nincs, sebaj! Lesz másoknak.

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr433732076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása