évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Magyar sors...

2012.02.01. 23:03 | béla lászló | Szólj hozzá!

  

Magyar sors...

Csokonai Vitéz Mihály

A reményhez

Főldiekkel játszó
Égi tűnemény,
Istenségnek látszó
Csalfa, vak Remény!
Kit teremt magának
A boldogtalan,
S mint védangyalának,
Bókol úntalan.
Síma száddal mit kecsegtetsz?
Mért nevetsz felém?
Kétes kedvet mért csepegtetsz
Még most is belém?
Csak maradj magadnak!
Biztatóm valál;
Hittem szép szavadnak:
Mégis megcsalál…

Mint ha, az ezerhétszázas évek végén, Csokonai előre látta volna azt a szenvedést, azt a temérdek ármányt, ami a magyarságot az elkövetkezendő évszázadokban sújtani készül. Azt a sötét fájdalmat, amit csak két állapot képes kiváltani az emberekből. Egyik a reménytelen, vagy féltett szerelem, de a másik, a szülőföldért, a hazáért való, hazaszeretetből fakadó aggodalom. Mint ha előre látta volna, szabadságért folytatott harcaink sorozatos bukását, hős magyarjainkon elkövetett súlyos, igaztalan bosszúját. Mint ha látta volna Trianon gyilkos szándékát, a Don-kanyar borzalmait, vagy 56-57 gyászos eseményeit, olyan sötét képet festett a reményről.

Azt hihetnők, jól látta, és a magyarságnak reménye sincs a szabad, emberhez méltó életre.

Így látta ezt Vörösmarty Mihály is, több száz évvel Csokonai után, mikor a „Merengőhöz” c. versében így ír:

…Hová merűlt el szép szemed világa?
Mi az, mit kétes távolban keres?..

...Ábrándozás az élet megrontója,
Mely, kancsalúl, festett egekbe néz…

 

Sajnos, valóban, festett egekbe néztünk. Hamis képet kergettünk, amikor a kommunizmus valódi igazságosságának propagandája mögül, külső és belső idegen elnyomás rontott ránk. Akkor is, amikor a „rendszerváltásban” végre a szabadságot, az érdemek szerint való érvényesülést láttuk eljövendőnek.

Még hamisabbat, amikor az Unio mézesmadzagát lóbálták előttünk,

a szabadság, és a Kánaán ígéretével.

Jól tudjuk, hogy ugyanaz a nép, aki ma minket tenne rabszolgává, a múlt ködében, Istene parancsára, gátlástalanul mészárolta le a békés kánanitákat, mert pályázott a földjükre. Most a miénkre pályázik, de ezt már nem adjuk, nem adhatjuk.  Nem követeltük a Kánaánt, és azt mások, meg nem teremthetik, és meg sem teremtik a számunkra. Rég, nagyon rég, a Kárpát-medence a hazánk.

Ezt már nem adjuk, nem adhatjuk. Figyelemmel kell lennünk időseinkre, asszonyainkra és gyermekeinkre. Be kell teljesítenünk Isten megbízását.

Példát kell adnunk a világnak helytállásból, haza, és szabadságszeretetből.

Emberi hősiességből, megfontoltságból és bátorságból, ahogy azt évszázadokon át tettük, a gonosszal folytatott szüntelen harcainkban.

Ha nem akarjuk, és nem is hagyjuk „a múltat végképp eltörölni”, de tisztelettel és büszkeséggel nézünk eleinkre, akkor sikerül végre a „föld fogsarkából kidőlni”. Sikerül, hisz nem „semmik vagyunk” ahogy szeretnék elnyomóink, de „minden leszünk”, ahogy a jövendölésekben megíratott. Valóban „ez a harc lesz a végső” hiszen hatalmas korszakváltás részesei vagyunk. Sok minden áll rajtunk, és ha teljesítjük történelmi feladatunkat, nem „nemzetközivé” de nemzetivé, egyben igazzá, becsületessé, és békéssé „lesz holnapra a világ”.

Adjon az Isten! Szebb jövőt!  Időseinknek, nekünk, és gyermekeinknek. Tegyük meg mindannyian, amit ezért tennünk kell, mert most, nem hiábavaló harcot folytathatunk.

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr44046515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása