évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Mit kéne másképp gondolni?

2012.02.27. 00:47 | béla lászló | Szólj hozzá!

 Mit kéne másképp gondolni!

      Magam is leírtam már hogy helytelen a hibákon vívódni, bármiféle következménytől, jövőtől tartani, bármin keseregni, mert mindezek félelmet, haragot, ellenséges gondolatokat váltanak ki belőlünk. Ha sötéten látjuk a jövőt, ezek a gondolataink, meg is teremtik ezt a jövőt számunkra.

  Ellenkezőleg! Minden eseményben, történésben azt kell megkeresni, mi lehet benne számunkra a pozitív, mennyiben segített rajtunk aki ezt tette, tehát hol tartozunk köszönettel annak, aki a legellenségesebb szándékkal intézi a dolgainkat.

Irgalmatlanul nehéz!

Az efféle gondolkodás józan értékelés szerint, már az elmebetegség határát súrolja. Mégis, azért próbálom átformálni a gondolkodásomat, és mindenkiét aki figyel rám, és érdemesnek tartja végiggondolni amit leírok, mert egyre több gyakorlati visszaigazolást találok ennek a gondolkodásmódnak a gyümölcsöző, helyzetjavító, jövőteremtő valóságában.

Jelen soraim, az előző írásom sarkalatos állításait rendezik át, úgy ahogyan azokat a tényeket értékelni érdemes.

   Negyven év szocialista rendszer, nagy pozitívuma volt a nemzetnek, mert a romokból felépítettük a hazánkat, választási rendszerük, megtanított bennünket polgári jogaink értékére.

   A rendszerváltást követő politikai változások, arra tanítottak, hogy helyesen kell élni meghirdetett jogainkkal. Minden csalásért visszaélésért, akár hálásak is lehetünk, mert mind irányt mutat a jó döntések felé. Ezek eredménye lett, hogy elfordultunk, a rossz irányvonalaktól, és jobb irányban haladunk. Az unióba való belépésünk is fontos volt, mert soha meg nem tudtuk volna, mit ér a függetlenség. Az a pénzügyi válság, amiben most élünk, mutatja számunkra a saját pénzünkkel való gazdálkodás fontosságát. Felvilágosít arról, hogy hazai pénzel, hazai bankokkal, megtakarításokból nyújtott olcsó hitelekkel kell dolgoznunk. Nonprofit módon gazdálkodó, közösségi (állami ellenörzött)

pénzintézeteket kell létrehoznunk. Népbarát kormányt kell választanunk, aki mindvégig a választók akaratát hajtja végre, a választók által kontrolált módon.

Ez a kormány, népbarát államot, segítőkész közigazgatást, igazi igazságszolgáltatást fog teremteni az országban.

 Arra kell gondolnunk, és abban kell hinnünk, hogy a következő választáson mindenki elmegy szavazni, és az eredmény, ezeknek az elképzeléseknek a megvalósulását fogja segíteni. Ha elegen gondolunk erre, így is lesz.

Nincsenek ellenségeink, csak barátaink vannak. akik ma szorongatnak bennünket, arra mutatnak rá, milyen jó lesz, mikor már mindezzel nem kell megküzdenünk. Az únio baráti viselkedése abban nyilvánul meg, hogy megmutatja, el kell távolodnunk tőle, ne terheljük a jelenlétünkkel.

Akik az iparunkat, gazdaságunkat felszámolták, ott segítettek, hogy sokkal modernebb, jobb, termelékenyebb gazdaságot kell építenünk helyette. Megtesszük. Akik külföldre szorítják a magyar intelligenciát, most okoznak ugyan nehézségeket, de ez a segítségük ára. A kiszorítottak soha nem tudnák meg másként, hogy az a szeretet, ami körülveszi őket, számukra, csak a hazájukban létezik. Az itthon maradottak megtudják, megtanulják, hogy jobban kell figyeljünk egymásra, komolyan kell vennünk a jogos elvárásokat.

Az oktatás mai perverziói, azt a tudatunkat erősítik, milyen kellemes lesz tudni, ha gyermekeink, az iskolákban, ismét valós ismereteket szerezhetnek.

Őszintén, igazat beszélnek nekik történelemről, kultúráról, Istenről és hitről.

Akik ma háborúkban pusztítják az embereket, azt mutatják meg, hogy a béke, az elfogadás, az emberiesség és becsület, az egyetlen követhető út.

Aki most mást csinál, azért teszi, hogy minket példával tanítson. Nehéz, lélekölő szerepet kaptak a világban, amiért sokkal inkább szánni kell őket, mint haragudni rájuk.

Nekünk, akik szándékunk szerint mást akarunk, hálát kell adnunk a Teremtőnek, hogy ezekben a századokban is életbe maradtunk, tanulhattunk, nemesedhettünk, hálával és tisztelettel kell visszanéznünk őseinkre, hogy olyan természetet örökítettek ránk, amivel mindezeket a dolgokat a javunkra fordíthattuk. Nagyon kívánkozik ide egy református zsoltár két sora, mely szerint:

„Kegyelmednek köszönhetjük a nagy ajándékot is,

Hogy a jóra fordíthatjuk, még csak a szándékot is” 

Ha így tudunk gondolkodni, félelem harag és gyűlölet helyett, azok a gondolatok uralják gondolkodásunkat, amit szeretnénk, ha némi késleltetéssel is, de azok fognak megvalósulni. Ha egy tűhegynyi megvalósul abból, amit szeretnénk, igazolván teremtő akaratunk működését, hálát kell adnunk azért.

Ha minden eseménynek képesek vagyunk meglátni, a legrejtettebb jó oldalát, nem is lesz nehéz így gondolkodni.

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr774212352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása