évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Kell ez nekünk? (vendéganyag)

2012.04.13. 03:48 | béla lászló | Szólj hozzá!

 Kell ez nekünk?

    Miközben az unió, néhány centiméteres változtatásokért, a ketrecek cseréjére kényszeríti a tojástermelőket, és a feltételeket teljesíteni képteleneket, erőszakkal elzárja a forgalmazástól, aközben szabad beáramlást enged területére, a minden előírás betartásának ellenőrzésétől mentes, import baromfi termékeknek. Itt nincs kettős mérce! Ez rágalom! Az ellenség felforgató szándéka!  Tényleg?

„Az ipari és pénzügyi lobbi felülírja a józan észt. Értetlenül állunk az uniós döntés előtt” – kommentálta a lapnak az EU-termelők piacainak elvesztését jelentő „kebelbarátságot” Bárány László. A Baromfi Termék Tanács elnöke kifejtette: az unió­ba áramló brazil baromfihúsexport már tavaly átlépte az évi háromszázezer tonnát, s ez a mennyiség a teljes magyarországi termelést is meghaladja. „Miközben Brüsszel drákói szigorral ellenőrzi az uniós, így a magyar termelőket is, luxuskörülmények közötti tartást előíró állatjóléti intézkedéseket hoz, mindenféle kontroll nélkül, a közegészségügyi kockázatokat figyelmen kívül hagyva engedi a közösségi országok piacaira áramolni a tizenháromezer kilométerről érkező húst. Az európai baromfitartók és -termelők szervezete, az AVEC évek óta bombázza az Európai Bizottságot, hozzon előírásokat, állítson fel követelményeket a Dél-Amerikából érkező exportra, de a testület elengedi a füle mellett az aggályokat” – jelentette ki Bárány László. Hangsúlyozta, jól jellemzi az unió Janus-arcúságát és kettős mércéjét a húsvét előtti uniós tojásmizéria. „A ketreces tartás betiltása miatt tojáshiány alakult ki Euró­pában, ám ahelyett, hogy közösségen belül oldotta volna meg a kérdést Brüsszel, kedvezményes vámkvóta alkalmazásával Törökországból és az Egyesült Államokból hozott be tojást az unióba” – szemléltette az unió politikáját Bárány László.

A szakember kijelentette: a magyar termelők is nehéz helyzetbe kerülnek, és óriási a felháborodás. „Egyelőre még nettó exportőr a magyar baromfiszektor, miután évente 65-68 ezer tonna baromfihúst viszünk ki az unióba, miközben 13-15 ezer tonna uniós és 3-5 ezer tonna brazil import kerül a serpenyőbe. Pulykahúsból 28-32 ezer tonnát exportálunk évente, és 8-9 ezer tonna az import, de ennek a felét már a brazil pulykahús adja” – mondta Bárány László.



További részletek: http://kuruc.info/r/42/94725/#ixzz1rsWcCOMI

      A  Keleteurópai Föderáció alapgondolatainak összefoglalásán bábáskodók, valahogy ezt is másképpen gondolják.

  Az új szerveződésben, szintén vámunió működik, de kizárólag, a tagországok termékeinek vonatkozásában. A föderáción kívül előállított, vagy kintről érkező termékekre, minden tagország, az általa megítélt mértékű védővámot vethet ki.

Ezen túlmenően, bármelyik tagország megtilthatja, vagy szigorúan ellenőrzött útvonalhoz kötheti, a megítélésében egészségügyi, vagy fogyasztóvédelmi kockázatot jelentő termékek, átmenő forgalmát is. Ez, a tagországok szabadságának, nemzeti szuverenitásának egyik garanciája.

 Talán mégis, inkább ilyen megfontolások kellenének?

 

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr344401742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása