évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Csak a hülye nem látja…

2012.05.10. 10:27 | béla lászló | Szólj hozzá!

 

 

     Szerencsére, Magyarország, nem a hülyék országa, csak mások nézik annak. Kétségtelenül, jellemző toleranciánkból, és egy sor, hazugul hirdetett, és általunk igazságként elfogadott állítás miatt, magunk is adtunk némi tápot ennek a feltételezésnek, de attól, még nem lettünk valóban hülyék. Ideje korrigálnunk, ne hihessenek rólunk ilyet.

     Mindezt miért lehet megállapítani?

Nézzük csak, mi is az állam, ami bennünket, polgárokat, ilyen sötét megítélés terhe alá helyez?

 az a szervezet amely rendelkezik „a fizikai erő legitim használatának monopóliumával egy adott területen belül”, amely tartalmazhatja a fegyveres erőket, társadalmi szolgáltatásokat, állami bürokráciát, bíróságokat és a rendőrséget. – a  Wikipédia mai állítása szerint.

     Tanítottak nekünk már mást is, a Marxista oktatásban: „Az állam, a mindenkori uralkodó osztály erőszakszervezete, amely a hatalomból kirekesztettek erőszakos elnyomására szolgál.

   A valódi, legitim állam meghatározását senki sem hirdeti. Ezt megfogalmazni nem „polkorrekt” lépés. Az ilyen állam, a területet fenntartó polgárok összességének felhatalmazott szervezete. Feladata, a rend, és a biztonság szavatolása, a polgárok tulajdonának védelme, a közigazgatás megszervezése és igazságos működtetése. Legitimitása addig áll fent, ameddig az adott feladatait megfelelően ellátja, az állampolgárok többségének elégedettsége mellett.

Ha a polgárok az adott állam területén elégedetlenségüket fejezik ki, tüntetnek, tiltakoznak, ezzel az állam elveszíti legitimitását. Közvetlen, elkerülhetetlen következményként, az államot meg kell újítani, feladatának ellátására ismét alkalmassá kell tenni. Ezt, azonnali választások kiírásával lehet megtenni.

     Sokan emlékeznek még arra az időre, amikor Olaszországban, egy-két havonta voltak választások. Az ilyen helyzet, egyfajta útkeresés, a legelfogadottabb vezetés megteremtésére. Így működik a demokrácia.

     Az államhatalom kisajátítása.

Kisajátították az államhatalmat azon a területen, abban az országban, ahol az állam, a polgárok általános érdekei ellen működik, intézkedései ebben az irányban hatnak, figyelmen kívül hagyja a polgárok tiltakozását, nem hajlandó a megújulásra, sőt, az ilyen törekvéseket erővel, illegitim karhatalommal igyekszik elfojtani.

      Az államhatalom kisajátításának megszüntetése.

Az államhatalom kisajátítása az egész társadalom számára sérelmes, ezért e kisajátítás megszüntetésének, számos módja létezik.

   A legtermészetesebb a spontán forradalom.

Ez, akkor szokott bekövetkezni, amikor a hatalom közeléből, annak kisajátítói, minden, potenciálisan változást szorgalmazó politikust, vezetőt, eltávolítanak, és a nép, széles rétege döbben rá arra, hogy az állapot tovább nem tartható. Mindenki, saját sérelmeivel van elfoglalva, de még nincs egységes fellépés.

Ezekben az esetekben lehet arra számítani, hogy egy-egy elégedetlen csoport megmozdulásához, más csoportok csatlakoznak, és ennek láttán, a szervezetlen polgárok, spontán, tömegesen teszik magukévá a forradalom elkerülhetetlenségének gondolatát, és tömegesen kezdik támogatni azt. Ilyen volt az 56-os magyar forradalom is. Általában, súlyos véráldozatokkal jár. Mindkét oldalról, ártatlan, jó szándékú emberek is áldozatul esnek, a hatalmat kisajátító vétkesekkel, egy tekintet alá kerülve.

  A katonai puccs.

    Kevésbé gyakori módja, a kisajátított államhatalomnak a nép által történő visszaszerzésére, a katonai puccs. Az ilyet, a nép fiaiból álló nemzeti hadseregek képesek végrehajtani. Ha a nemzeti hadsereg vezetői, érzékelik, hogy az őket irányító politika nemzetellenes döntéseket hoz, elnyomja a nép ez irányú tiltakozását, esetleg ehhez, épp a hadsereget akarja igénybe venni, puccsot hajtanak végre. Karhatalommal távolítják el, a hatalmat kisajátító vezetőket, ideiglenesen katonai közigazgatást vezetnek be, és ellenőrzött, tisztességes választások után adják át a hatalmat, a megválasztott, immár legitim kormánynak, aminek ismét hajlandók önmagukat alárendelni. Ilyen puccs indulhat ki, a politikusok tisztességtelen lépéseit átlátó katonai vezetőktől. Ehhez, természetesen, elengedhetetlen, a legénységi állomány teljes és egységes támogatása. Ezt, egy puccs vezetőinek, nagyon körültekintően fel kell mérni, mert ennek hiányában, a kisajátított politikai hatalom felülkerekedhet, és parancsmegtagadásért kivégezteti a vezetőket. Kiindulhat egy puccs, a legénységi állományból, az egyszerű nép fiaitól is. Ilyenkor, az állomány, (jobb esetben) lefegyverzi a parancsnokait, és új parancsnokokat kijelölve, vagy önjelölt új parancsnokokat támogatva, hajtja végre a puccsot. Ennek elkerülése érdekében számolták fel, a mi hallgatólagos beleegyezésünkkel, a magyar hadsereget.

   A polgári engedetlenség.

A kisajátított, a lakosság kezéből kicsavart államhatalom visszaszerzésének, nem a legcélszerűbb módja. Lényege, hogy az állampolgárok, figyelmen kívül hagyják az állam rendelkezéseit, nem teljesítik állampolgári kötelességeiket.

Nem fizetnek adót, nem szolgáltatnak adatokat, bojkottálják az állami, vagy az állam által támogatott intézményeket. Kilépnek az állami intézmények, mint közigazgatás, rendőrség, egészségügy, oktatás, honvédelem szolgálatából.

Ennek hatására, az állam, képtelenné válik, tényleges feladatainak, még látszólagos végrehajtására is. Rövid úton összeomlik, de az összeomlás, magával rántja az egész társadalmat egy olyan anarchiába, ahol, még választások sem lehetségesek normális módon.

    A demokratikus kormányváltás

Ez, a kisajátított államhatalom, lakosság számára való visszaszerzésének, leg rendezettebb, és legkisebb zűrzavarral járó módja. Ha egy állammal, kormánnyal szemben, a nép, a lakosság, tömeges tüntetéseken bizalmatlanságot nyilvánít ki, egy becsületes kormány, azonnal felajánlja a lemondását. A hatalmat kisajátító, a nép kezéből kiragadó kormányok, általában nem ilyenek.

Bízva a velük együttműködésben álló kisebbség támogatásában, megpróbálják a lakosság elégedetlenségét, rendbontó csőcselék akciójaként feltűntetni, és karhatalommal elfojtani. Vezetőit, közönséges bűnözőkként bebörtönözni, félreállítani. Jó példa volt erre a 2006-os gyurcsányi (ez nem tulajdonnév, hanem egy jelző, akkor is, ha a helyesírási program hibának jelölte) pogrom. Ezt Gyurcsánytól, Bajnaitól, de még Orbántól is hiába várnánk. Nehéz, az állammal szemben, jogi alapon, bizalmatlansági indítványt tenni. Ezt jól kitalálták, még a gengszterváltásnál az elődök, akik az óta is, a tőke hűséges kiszolgálói idegenben. A …ba, amit kevertek, a magyar népet hagyták. Hogy abból kikerüljünk, és még a bűzét is lemossuk magunkról, gondolkodnunk, és megfelelően cselekednünk kell.

Át kell látnunk, nem az a fasiszta, aki a nép érdekeiben felszólal, hanem az, aki a kisajátított államhatalmat a nép elpusztítására, tönkretételére, kirablására, vagy annak támogatására használja. Át kell látnunk, hogy a váltásnál jelenlévő gengszterek, mind egy kutya kölykei, és mindegy, melyiket választjuk közülük.

Azok a magyarok, akik, most jól el vannak, mert sok ilyen van hála Istennek, azok is át kell, lássák, hogy pillanatnyi helyzetük, pusztán eszköz, az államhatalom kisajátítóinak kezében, a magyarság térdre-kényszerítéséhez, és amint ez sikerrel járt, ők is ugyanolyan kifosztottakká válnak majd, mint a jelenlegi többség. Ha nem változtatunk radikálisan, Magyarországon, magyar embernek, perspektívája nem lesz. Mehetünk külföldre, vihetjük a kreativitásunkat, és tolhatjuk vele a globálkapitalizmus kíméletlen fasizmusának szekerét, hogy a nálunk, pillanatnyilag sokkal erősebb nemzeteket is, könnyedén maga alá gyűrhesse, megsemmisíthesse.

Oda kell figyelni!

Nem a lét, ahogy hazudják, az élet a tét.

 

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr54499880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása