évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Amit, a történelem ránk mért…

2012.05.11. 05:24 | béla lászló | Szólj hozzá!

 

   A magyar, a világ jámbora. A Föld letűnt korszakának, az erőszak, a hazugság a csalárdság korának, a vaskornak legnagyobb vesztese, és én, mégis büszkén, és boldogan vagyok magyar. Ahogyan jellemző ránk a vendégszeretet, a végtelen tolerancia, melyet a világ legtöbb helyén ismernek és nagyra tartanak, úgy vált jellemzővé, a panasz, évszázadok alatt, kegyetlen sorsunkért. Nincs a világban még egy nemzet, akit, annyit gyötörtek, pusztítottak, fosztogattak volna, és én, mégis hálás vagyok Istennek, hogy magyarnak születtem, születhettem. Magyarnak lenni, magyarnak születni, az univerzum kitüntetése, viseljük büszkén.

Tanulni jöttünk.

Megtanulni az önmérsékletet, az emberek szeretetét, a megbocsátás, és ajándékozás örömét, a legsúlyosabb gyötrelmek között is. Nem elég, a Kárpát-medencébe születni, itt élni magyarok között, de lelkünkben, gondolkodásunkban kell magyarrá válnunk, életünk során. Ez nehéz, gyötrelmes életút, és nem is sikerül mindenkinek. Sokan, nem is ezért jönnek. Vannak köztünk, akik hatalmi tobzódásukat kiélni. Kegyetlenség iránti vágyukat beteljesíteni születnek közénk. Hiába esznek magyar kenyeret, szívnak magyar levegőt, szívükben soha sem válnak magyarrá. Nekik ez a feladatuk.

Hogyan ismerhetnénk meg, az emberi gonoszságot, hogyan tanulhatnánk meg, az érdemtelen ember szeretetét, ha nem lennének közöttünk, akik megmutatják nekünk, milyenek azok az emberek, akiket nehéz szeretni.

Akik most, a váltás korában élünk ebben az országban magyarként, boldogok lehetünk. Sok évszázad munkájának, szenvedésének díját nyerjük el.

Ameddig, a közénk született, lelkében magyarrá válni képtelen embereknek, az volt a történelmi feladatuk, hogy gyötörjenek, nekünk a korszak végén az, hogy megmutassuk, miként kell szeretettel, emberséggel úrrá lenni a gonoszság felett.

Hálás vagyok a teremtőnek, és mindannyian hálásak lehetünk, hogy mindennapi kenyerünkről gondoskodott, bármi zajlott is körülöttünk. Hálás vagyok, hogy nem kell átélnem, miként omlik össze, a mások feletti hatalmam, ami soha sem volt. Nem nézem végig, miként értéktelenedik el a vagyonom, amire a hatalmamat építettem, mert az sem volt. Hálás vagyok azért, hogy kenyeret adhatok majd, a nagy nélkülözések idején annak, aki az utolsó bőrömet is lehúzta, mert magyar lelkemnek, ez, az igazi boldogság.

  Hálás vagyok a teremtőnek, hogy éltetett, hogy megéljem a váltás korát, és hálás lehet mindenki, aki lelkében is magyar, hogy „megfogyva bár, de törve nem, él nemzet e hazán”

 

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr704501574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása