évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Nem vitaindítónak szántam.

2012.06.07. 10:38 | béla lászló | Szólj hozzá!

 

    A „Kirekesztés elfogadhatatlan” c. írásomban, van néhány megállapítás és javasolt megoldás, melyek az én nézőpontomból nyilvánvalónak, illetve szükségszerűen megvalósítandónak látszanak.

   Elég gyors kritikát kaptam ezzel kapcsolatban, amit több oldalról tartok érthetetlennek. Nevezetesen, hogy írásom antiszemita, és rontja a kisebbségek magyarországi elfogadottságának szintjét.

    Ezt a kritikát, megalapozatlannak, és elfogultnak tartom, ezért visszautasítom.

Félreértések és félremagyarázások elkerülése végett, fontosnak tartom kijelenteni, hogy egyetlen Magyarországon élő kisebbséggel szemben sincsenek ellenérzéseim, ellenkezőleg, minden csoportból vannak barátaim.

Egyedül, a magyarság életkörülményeinek elfogadhatósága érdekében, annak pozitív változásáért szoktam megnyilvánulni, ha olyat látok, amivel ezt elősegíthetem.

   Nem értem, bírálóm, honnan eredeztette azt a megállapítását, miszerint írásom antiszemita lenne. Magyarországon él cigány, német, szerb, szlovák, ukrán, zsidó, és más kisebbség, de írásomban, ezek közül, egyet sem neveztem meg.

Ha a bíráló, a vázolt, és nyilvánvaló helyzetből, egy meghatározott kisebbségre következtetett, az nem az én hibám, hanem az adott kisebbség helytelen magatartásának következménye. Régi magyar mondás „adj a tótnak szállást, és kiver a házadból”. Megjegyzem, ezt sem tartom elfogadhatónak, mert általánosít. Lehet, hogy tapasztalatok alapozták meg, de nem lehet, és nem szabad, kollektíven érvényesíteni minden érintettre.

  Ha már itt tartok, mindenképpen fontosnak tartom a számarányok szerinti képviselet és részesedés megvalósításán túl, az ország vezetésének megszabadítását, az idők alatt rárakódott negatív szereplőktől.

Kevesen vitatják, értelmes emberek között egy sem, hogy Magyarország, a magyarság helyzete, az utóbbi évtizedekben, súlyos romlást szenvedett el.

Ez, egyértelműen bizonyítja, hogy ennek az időszaknak a magyar vezetése, helytelen irányokat határozott meg, vagy fogadott el. Nehéz, és bizonytalan megállapítani, hogy ebben az időben X-nek, vagy Y-nak a helytelen döntései eredményezték a katasztrófát. Sokkal egyszerűbb, és biztonságosabb megoldás azt megállapítani a történtek ismeretében, hogy ennek az időszaknak a politikai vezetői, tanácsadói és végrehajtói, alkalmatlanok a helyes irányok meghatározására és követésére, ezért az elkövetkező 15-20 évre, a közügyek intézésétől távol kell őket tartani. Ezt, csak a magyar nép mondhatja ki, ahogyan a cseh nép is kimondta, választásokon, vagy bármilyen lehetséges demokratikus módon.

  El kell felejteni a belső ellentéteket, a gyűlölködést, a hatalmaskodást, a korrupciót és a kettős mércét. Távol kell tartanunk magunkat, minden olyan szervezettől, csoportosulástól, ideológiától, amely ezeket alkalmazza, vagy elfogadja. Sorsunk, életünk alakulásáért semmilyen külső körülmény nem okolható. Mindez egyedül a magyarság döntésének, döntéseinek következménye. Minden más magyarázat, csak politikai maszatolás, félrevezetés. A magyarságnak, ismét fel kell emelkednie saját sorsának megfelelő irányításához, gyűlölködés, ellenségeskedés, és irigység mentesen.

 

Béla László

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr894571094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása