évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Akinek nincsenek hagyományai ...

2012.11.02. 02:21 | béla lászló | Szólj hozzá!

 

Akinek nincsenek hagyományai, az nem értékeli, és nem is tiszteli a másokét.

  Sokat törtem a fejemet, mi lehet a alapja, a pszichés háttere, a direktívának, ami a cion bölcsek jegyzőkönyvében olvasható: fent kell tartani, a folyamatos változást. Folyamatosan megszűntetni mindent, ami van, és létrehozni olyanokat, melyek addig nem voltak. Ennek része a gyárak bezárása, de ennél sokkal jelentéktelenebb dolgokban is megnyilvánul. Ha van valahol egy suhszter, azt meg kell szűntetni, de legalább át kell helyezni. Ha van egy asztalos, azt ki kell telepíteni valami ipari parkba. Egyes városrészeket, épületeket, lakatlanná, és lakhatatlanná kell tenni. A lakosság egy részét, más helyre kell költöztetni. Ezek az események mind azt a célt szolgálják, hogy az emberek minél gyökértelenebbé egyedülállóbbá váljanak, minél kevésbé érezzék otthon magukat, ismerőseiktől, barátaiktól elszakadjanak. Mielőtt azt hinnénk, hogy ez a globál-kapitalizmus mellékterméke, vagy épp egyik főtevékenysége, megjegyzem, hogy ez, minden diktatúrában működik.

  Amikor a Kádár érában, városszerte építették a panelek tömegét, és a kékre festett „béketankok” tarolták le az óvárosokat, már működött ez a folyamat.

Minden erőszakos illegitim hatalom, retteg az összeszokott, egységében cselekvőképes közösségektől. Ha csak Budapestet nézzük, abban az időben, az angyalföldön épült lakásokat, Békásmegyeriek, az itt épülteket, Csepeliek, a Csepelen épülteket Kőbányaiak kapták, hogy tovább ne soroljam. Lényeg, hogy senki ne maradjon eredeti pátriájában. Ugyanez a szemlélet tereli a tanyákról, falvakból az embereket a városokba, a függetlenségből a kiszolgáltatottságba.

Természetesen, nem kényszerlakhely kijelölésével, mert ahhoz valami indok kellene. Elég egy települést kikapcsolni a vasúti közlekedésből, megszüntetni a Postát, bezárni a gyermekintézményeket, felszámolni a polgármesteri hivatalt, orvosi rendelőt, és a lakosság, leginkább a fiatalok, pánikszerűen menekülnek el, otthagyva csapot-papot, és idősödő szüleiket. intenzív példa volt erre, a Csauseszku féle erdélyi falurombolás. Hol tart ma ez az ember? Alaposan megégette a kezét .

Az ilyen elöregedett településekre, nálunk, elég, néhány oda nem való családot betelepíteni, hogy élhetetlenné váljon. Az öregek a stressztől megbetegszenek, vagy áldozatokká válnak, és így halnak meg, de mindenképp kihalnak. Rengeteg az üres ház, közbiztonság nulla, a betörés tolvajlás általános, az ingatlanok értéktelenek.

Ilyenkor jön a „külföldi tőke”, (ahol a kormány a kezükből eszik, és nem a népre támaszkodik, ) bagóért felvásárolja a települést, de oda, senki nem költözik. Mielőtt odaköltöznének, kapcsolataik révén eltávolítják a rendbontó családokat, megteremtik a közbiztonságot, és a magára hagyott kiváló magyar földön, az ezer éves magyar település helyén, virágzó idegen kolóniát létesítenek. Ez folyik Paleszttínában is, de Európa, ezen belül Magyarország, sokkal kívánatosabb. Itt a béketűrő magyarok, szinte tálcán kínálják a lehetőséget.

Nagy hiba!

Az is nagy hiba, hogy mindazok az emberek, akik már átlátják ezeket a folyamatokat, haragot éreznek a kiagyalók, és végrehajtók irányában.

  Kétségtelenül él néhány millió ember a földön, akik genetikájukban is eltérnek az általánostól, nagyon szoros az összetartozás érzése közöttük, és egy téves vallási hiedelem okán, gyermekkoruktól arra nevelik nőket, hogy a Föld, és annak minden java, az ő jogos tulajdonuk. Ami éppen más kezében van, az csak bitorolja a tulajdonában lévő javakat, és mindezeket, valamilyen módon, mielőbb "vissza" kell szerezniük. Ez a csoport, a világnak minden részében képviselteti magát. Ahol az őslakók megengedték, mindenütt megragadták a hatalmat, csúnyán visszaélnek vele, folyamatosan gyűlölködnek és gyűlöletet ébresztenek önmagukkal szemben.

  Ez, az emberiség veszte!

Egészen pontosan az, hogy erre a gyűlöletre, az emberiség gyűlölettel válaszol.

Nem szabad!

Mindazok, akik ehhez a csoporthoz tartoznak, nem rosszabbak bármelyikünknél, mindössze tudatlanok. Genetikájuk és neveltetésük okán, nem tudják, hogy amit tesznek, nem helyén való. Ez egyszerű oknál fogva, nem gyűlölni, hanem tanítani kell őket, megértéssel, szeretettel, a pillanatnyi szintjüknek megfelelő módon.

    Ha egy tudatlan gyermeket közelíteni látunk a forró kályhához, nem szeretettel magyarázzuk e el neki, ne tegye, mert a dolog ártalmára lesz.

Értelmes ember, nem lecsavar a gyereknek két maflást azzal, meg ne próbálja még egyszer megközelíteni a kályhát, mert újból két füles lesz a jutalma.

Miért nem? Mert az értelmes ember tudja, hogy a kíváncsi, és öntörvényű gyermek, akkor fog a kályhához nyúlni, amikor épp nem nézünk oda, így eredménytelenek a pofonok. Ebbe a hibába esett Veszpáziánusz, és Hitler egyaránt. A tudatlant, szeretettel kell tanítani a helyes magatartásra. El kell magyarázni neki, miért nem mehet a forró kályhához. Ha észrevétlenül megfigyelve azt látjuk, hogy jó szándékú, szeretetből fakadó intelmeink hatástalanok, pofonok helyett, fából készült ráccsal kell a kályhát körülvenni.

Ez, a gyermekben kárt nem tesz, mert nem melegszik olyan hőfokra, de megóvja a sérülésektől addig, ameddig saját elméjével fel nem fogja, hogy érdekeink azonosak. Ő sem akarja megégetni a kezét, és mi sem akarjuk látni a fájdalmát, és vesződni az ápolásával. Ilyen jelképes rácsot épített II András 1222-ben az aranybullával, és Horthy 1938-ban és 39-ben, elhíresült törvényeivel.

Az aranybulla rácsain, évszázadok alatt bújtak át az érintettek, míg a Horthy féléket szovjet-amerikai fegyverekkel verték szét. Mára alaposan sikerült a kezüket megégetni. Az egész világot teleharsogják a növekvő antiszemitizmussal, és az emberiség, ezen, csak szeretettel képes segíteni.

Ha a gyűlöletre, gyűlölet a válasz, az csak elmélyíti azt mindkét oldalon.

Aki képes a gyűlöletre, szeretettel válaszolni, az megtöri a gyűlölet erejét.

Jézus éppen ezt hirdette, ezért volt olyan fontos meggyilkolni.

Visszatérve a gyermek esetére, ha az értelmes ember azt látja, hogy a rács ellenére a gyermek megégette a kezét, nem löki neki a kályhának,(a hatalomnak) hanem eltávolítja attól szeretettel, sűrűbb, erősebb rácsot épít, és gondosan ügyel arra, ne kerüljön a gyermek kezébe olyan eszköz, amivel a rácsot megrongálhatja. Mindezt, csak szeretettel, minden harag és gyűlölködés nélkül kell megtenni, mert a gyűlölet, csak rombolni képes. Ha bármit építeni akarunk, ahhoz szeretet kell, mert építeni csak az tud.

Béla László

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr864884849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása