évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Ha végre felavatják …

2013.01.14. 19:52 | béla lászló | Szólj hozzá!

  Ha végre felavatják, utolsó „nagy uralkodónk” szobrát, azt a napot, nemzeti ünneppé kell nyilvánítani, mert abból tudhatjuk, végre végetért. Legalább 100 éven át meg kell ünnepelni, ne tudja a magyar, túl hamar elfelejteni, mit tehet, és mit nem engedett meg a felség. Emlékeznünk kell örök időkre, ha ilyen főembert választunk, akkor nem nevezhetjük néven ellenfeleinket, még számba sem vehetjük őket. Akkor sem tagadhatjuk, hogy legyilkoltuk őket, ha mind itt sorakoznak előttünk, és tetemes havi pénzekkel támogatjuk mindegyiket. Nem fegyverezhetjük le támadóinkat, és nem védhetjük meg, gyenge idős embertársainkat, szüleinket, nagyszüleinket, mert, az a felség szerint, rasszista megkülönböztetésnek számít.

  Hova kerülhet a dicső szobor, arról még folynak az egyeztetések. Vannak, akik a hősök terén, nemzetünk nagyjai kötött látnák szívesen, olyanok is szép számmal, akik a pokol kapujának timpanonján, de a legtöbben, talán Siófokon.

Jól mutatna a vörös gróf, és Rosenfeld társaságában. Jól illenek egymáshoz.

Csak annyi hibádzik, hogy a háromságból, még csak a vörös grófnak vitték oda bronzba öntött képmását. Három a magyar igazság, úgy mondják. A másik kettőt még ez után kellene megalkotni, hogy beteljesüljön, és véget érjen.

De milyenre kéne őket megformálni, hogy minden lényeges kifejeződjön?

A kopasz Matyi, az még csak egyértelmű, de hogy jelenjen meg, a csúcsáruló?

-  aki nem csak a hazája kétharmadát, de a nép egészét szerette volna eladni, a megmaradt egy egyharmad hazával együtt. Szerencsére, nem sikerült.

A magyarok, még időben, fügét mutattak neki.

  No nem olyat, mint félig - fajtársai anno Bécsben, Hunyadi Mátyásnak, csak olyan ujjból formáltat, ami a hatalmának vetett véget, nem az életének.

   A pályázatot már kiírták. Nem uniós támogatással, mert az unió, már nem támogat bennünket, igaz mi sem azt. Nem is az unió fogja elbírálni, hanem a magyar nép.

  Sok pályázó jelentkezett pályamunkájával. Legnépszerűbb Kukorica Jancsi, alias János Vitéz, és Ludas Matyi pályázata.

Igaz, a János Vitéz féle pályázatot, mindazok elutasítják francia vonatkozásai miatt, akik még emlékeznek Trianonra, így valószínűen, a Ludas Matyié lesz a befutó.

  Lehet, azért is, mert ez a legkifejezőbb, mindközül.

Hogyan is tervezte ezt Ludas Matyi? A témához, és a felséghez illő tisztelettel.

Nagyravágyásához, egy lovas szobor illenék, de Matyi figyelembe vette a lovak érzékenységét is, így a szobor mellékalakja, egy csavart szarvú magyar birka lesz, tetőtől talpig, piros fehér zöldre mázolva, nehogy valaki azt higgye, holmi idegenek hátán birkagolt be, a felség, a hatalomba. A birka szarvaira akasztva egy golyós számológép, emlékeztetve, a felség kedvenc játékára, az újraszámolásra. Ez, pajzsként védi a birka nyakát, mert a birka, hátrafelé néz.

Fejének első, most a fara felé néző részét, egy lószőrből szőtt fakeretes magyar szita borítja, szimbolizálván, a birkának is át kell látnia a szitán, ha nem akar a szakadékba zuhanni.

  Az alkotó, a támogató szövetségesekről sem feledkezett meg. Hősünk, baljában erősen szorít egy cigánykeretet, amelybe keményen beletörtek egy kövér embert, aki paragrafusjelet lóbál a kezében.  Jobbjában egy pásztorbot, azzal a jellegzetes csigavonalú fejjel, mely egyben zászlónyélként is funkcionál. Rajta egy csillagos zászlót lobogtat a szél, a birka feje irányába, jelezvén, hogy a birka, hátrafelé galoppozik. A hősünk fején egy lila kipa, jelezvén, valójában kit szolgál. Terebélyes zsebéből kilógó húszezresek mellé, egy durva munkáskéz 800 FT.-os cigarettákat töm, egy másik hasonló 400 Ft.-os benzinnel locsolja.  

 Eltakarandó ősmagyar vonásait, nehogy rasszista vádak érjék, egy háromnyelvű anyakönyvi kivonat van a homlokára ragasztva, ahogy a részeg vendég a prímáséra a százpengőst szokta. A magyar irat, angolul, franciául, és a „bennszülöttek” nyelvén, magyarul is hirdeti, hogy az ember Magyarországon született, magyar nemzetiségű, és ezt, igazolni is tudja. Mi elhittük, hiszen megválasztottuk. Milyen hiszékenyek vagyunk.

De jó!

  Találós kérdés: Kiről, kikről mintázhatta Ludas Matyi, a pályázatra küldött emlékmű tervét?

A helyes megfejtők között, 16% egységes adóról szóló értesítéseket, kifizetetlen sárga csekkeket, egészségügyi várólistákat, főnyereményként, 1 db. Százezer Ft. feletti, közlekedési bírságról szóló fizetési meghagyást sorsolunk ki.

Megfejtéseiket nem gyűjtjük, nyerteseinket nem listázzuk. Az egész játéknak nagyjából annyi értelme van, mint a legtöbb dolognak, ma ebben, a mi kis hazánkban.

 

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr825018458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása