évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

A hetedik bőr

2010.05.19. 10:03 | béla lászló | Szólj hozzá!

A hetedik bőr

 

Az elmúlt húsz évben, tapasztaltuk, hogy hány helyen, hány bőrt húznak le rólunk. Sajnos, egyre többet.

   Ideje ráébredni az ország vezetésének, hogy már a hetedik bőrnél tart, az egész ország lakosságának, nem kedvezményezett része. Kifogynak, kifogytak a tartalékok. Nagy részünk ott tart, hogy szüleink, nagyszüleink által képezett tartalékokat éli fel, ugyanakkor, amikor a kedvezményezett réteg, a tőlünk elszedett pénzből, a Ferrarijával utazik a horvátországi nyaralójába lubickolni.

  Mielőtt bárki irigységre gondolna ennek kapcsán, megjegyzem, hogy a méltányosan, munkával megkeresett jövedelmek bármilyen felhasználása, egyéni döntés, és kritika nem illetheti. Én sem tennék ilyet.

   Ami sokunkban, közöttük bennem is ellenérzést vált ki, az a méltánytalanság.

Az, az alaphelyzet, amikor a számláival, élelmezési költségeivel küszködőtől, az adott évben, önhibáján kívül, már a harmadik munkahelyén, minimálbérért dolgozótól, van képe pénzt elvenni olyan társaságnak, aki a kapcsolatai révén, olyan szerződést köthetett, aminek alapján, bérbe adhatja a magyaroknak, hazájuk egy zsebkendőnyi területét, egy rövid időre. Igaz, a havat, már ezért a pénzért nem takaríttatja el, hisz ezzel alkalmi munkahelyeket teremtene, de ez tilalmas a számára, hisz javítana a szándékosan nehezített helyzeten.

Látjuk a tendenciát, de a magyarság művésze a túlélésnek. Nem könnyű bennünket kiirtani.

    Egy pici együttgondolkodás az emberek között, elsöpörte, a nyíltan fosztogatók hatalmát.

   Utolsó rúgásaik mégis gusztustalanok, és még megtehetik.

Ilyen, az APEH mostani akciója a vaterán.

     Mikor a végsőkig kivéreztetett polgár, eljut odáig, hogy a szüleitől, nagyszüleitől, vagy még régebbi gyökereitől, rámaradt ingóságaitól kénytelen megválni, ebben nem a nemzeti tragédiát, hanem az újabb sarc lehetőségét látja meg. Undorító!!!

   Soha, az uralkodásuk alatt, még becsületes mérleget nem láttam arról, mennyi pénzt nyúznak le a nemzetről, és ezek a pénzek, forintra, hol kerülnek felhasználásra. Államosítani kéne elsősorban az APEH-et.

    Sokak szerint, azt még nem privatizálták, de ez így nem igaz. Amikor önálló végrehajtók, minősíthetetlen helyzetbe hozva családokat, vasalnak be, adott esetekben, még vitatható követeléseket, ezzel a saját zsebüket tömik, állami támogatással, a nemzet rovására. Amikor a mi közpénzünkből, milliárdokkal támogatják/ták, a BKV.-t, megmagyarázták, hogy a deficit miatt teszik.

  A 280-szorosára emelt 70 filléres átszálló ára, nem fedezet a működtetésre.

Elhittük. Később derült ki, hány milliárdot nyúltak le belőle, privát zsebbe.

   Kérdezem én, ha az APEH által bevasalt pénz, állami támogatás formájában, egy bármilyen cégen át privát zsebbe kerül, ezt minek fogjuk fel, ha nem az APEH privatizációjának?

    Látszik, valami elmozdulási szándék, de ez a mostani vatera ügy, kemény választ igényelne az új kormánytól.

Én remélem, nem is marad adós vele. (amen)

 

Béla László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr642014825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása