évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

A kifosztottság nem szükségszerű

2010.07.17. 14:59 | béla lászló | Szólj hozzá!

Hogyan állhat helyre az igazság?

 

Sokan tartják lehetetlennek a mai helyzetben, a becsület, és igazság visszaállítását. Sokan hiszik, nem is véletlenül, hogy a földön eluralkodott gazság, már olyan mértékben söpörte le a tisztességet, hogy visszaállítására esély sincsen. Ez messze nem így van, ez egy hatalmas tévedés. Minden, de szó szerint minden, az emberek akaratán múlik. A tisztességtelen, elnyomó, pusztító magatartás képviselői, és végrehajtói, teljes erejüket, az elnyomni szándékozott, megalázott, jogfosztott tömegektől orozzák el. Ha erről, a mindenkit kizsákmányoló, magát minden érték felett állónak képzelő, igen kis létszámú embercsoportról, leválik az erejüket jelentő, becsületesen dolgozó, ennek ellenére szűkös keretek közé szorított, jogfosztott tömeg, a helyzet azonnal változik. Azok, akik eddig naponta találtak ki újabb módokat a fosztogatásra, és elnyomásra, végrehajtó képességük elvesztésével, azonnal, hajukat tépő, dührohamokban vergődő, tehetetlen bábokká válnak.

   Ha önmagunkat nem vagyunk hajlandók elnyomni, nincs az, az erő, ami ezt megtehesse. A dolog rajtunk, államokat alkotó, erőt képviselő nemzeteken áll, vagy bukik.

 

Mit tehetünk?

Mivel a gyarmatosító, világelnyomó hatalom legfőbb fegyvere a pénz, az első csapás ezen keresztül érheti. Ezzel a pénzzel fizeti meg, saját honfitársainkat, hogy sokan, esetleg belső meggyőződésükkel szemben, ennek a hatalomnak kénye-kedve szerint, korlátozzák, esetleg bántalmazzák honfitársaikat.

Hogyan harcolhatunk a pénz ellen?

Pénzzel.

Létre kell hozni azokat a termelő, és forgalmazó hálózatokat, amelyek függetlenek a jelenlegi gazdaságtól, illetve az azokat kézben tartó hatalomtól, és képesek egy-egy nemzetállam lakosságának, legalább, a legszerényebb ellátására. Ezzel párhuzamosan, az adott állam területén létre kell hozni, az állam új pénzét. Nem nemzetközi, hanem kizárólag államon belüli forgalmazásra. Gondoskodni kell arról, hogy az új pénz, más pénzre átváltható ne legyen, és ahhoz, csak termék, vagy elvégzett munka ellenében lehessen hozzájutni. Tekintve, hogy ez a jelenlegi rendszeren belül nem minősül fizetőeszköznek, az így elért jövedelmek nem adóztathatók. Arról is gondoskodni kell, hogy az újonnan létrehozott termelő és forgalmazó ágazatok, más pénzt ne fogadjanak el. Ahogy ez a rendszer felfejlődik, a területen forgalomba lévő egyéb pénzek értéke, rohamosan csökken, az ellátási szükségletek okán, az új pénz rohamosan válik értékesebbé. Adót, járulékot, bírságot és minden egyéb zsarolt kötelezettséget, csak régi pénzben szabad fizetni. Tekintve, hogy a nemzeti munkahelyek, (mezőgazdaság, feldolgozó létesítmények, építőanyag gyárak, új raktárak) nemzeti beruházásban, az új pénz ellenértékeként készülnek, egyre nagyobbá válik az új pénz belső forgalma, és egyre inkább kiszorulnak a gazdaságból, azok a szereplők, akik a régi pénzzel dolgoznak. Tekintve, hogy ezt a pénzt az adott nemzet kezeli, ebből mindig lesz elegendő, és annyi lesz az értéke, amennyit az adott nemzet, termékben, munkában, mögé képes tenni. Mivel kamatjövedelem ebből a pénzből nem származik, inflációs folyamat nem zajlik, sőt, a termelés felfutásával defláció, folyamatos erősödés realizálódik. Banki oldalról, ezt a pénzt, kizárólag az adott nemzet, független nemzeti bankja kezelheti, nyújthat hitelt, kizárólag, az adott állam polgárának, de mindezen tevékenysége fölött, a legszigorúbb társadalmi kontrollal. A hitelezés, csak nonprofit módon történhet, vagyis, a befolyt kamatok mértéke olyan lehet, ami fedezi a bank működési költségeit. (fűtés, világítás irodaszer, munkabér) Amennyiben a bevétel ezt a tömeget meghaladja, a működési költség feletti részét, 100% elvonás (közösségi felhasználás) terheli. Így a banknak, egyenes érdeke, a lehetőségek megjelenésekor, azonnal, kamatokat csökkenteni.

   Az ilyen felállásban nem lehet „gazdasági válság”, viszont a pénzbőség jelenlétében gyorsan fejlődik a gazdaság. Egyre szélesedik, a hazai ellátás palettája. Folyamatosan csökken azoknak az áruknak a száma, ami a belső pénzért nem hozzáférhető. Azok a cégek, melyek a nemzetállam területén, de idegen tulajdonban működve, a közforgalmi pénzben fizetik alkalmazottaikat,

az átváltás nehézségei miatt, egyre kevésbé kedvelt munkalehetőséggé válnak.

Munkaerő ellátottságuk csökken, magasabb bérezésre kényszerülnek, vagy kivonulnak. A kivonuló cégek állóeszköz értéke, az adott nemzet számára kedvezően alakul, tehát segíti a nemzeti ipar gyors fejlődését.

 A jelenleg meglévő lakossági hitelek törlesztésére, elegendő az a közforgalmi pénz, amit az idegen kézben lévő cégek, közforgalmi pénzekben, munkabérként  fizetnek. A pénzek belső átváltását, csak az adott nemzetek bankjai intézhetik, egy-egy nemzetállamon belül. Az itt vázolt gazdasági alapelvek mellett, a munkán alapuló, spekulációtól mentes pénz, villámgyorsan válik értékesebbé a korábbinál, ebből következően, a korábbi hitelezési gyakorlat által megterhelt családok, egyre könnyebben szabadulnak meg terheiktől. Ha a független bankok megerősödtek, sok nemzeti megtakarítási pénzt kezelnek, saját szisztémájuk szerint hitelt képesek nyújtani, a nemzetközi pénzekben fennálló hitelek végtörlesztésére. Mivel a nemzetállamok pénzei, tőzsdére nem vihetők, nem lesznek kitéve a „pénzpiac” spekulációs támadásainak, így értéküket mindig, az adott nemzeti bank lesz képes meghatározni, az adott nemzet, gazdasági stabilitásának mértéke szerint. Ha a nemzetállamok ezt az utat követik, a tőzsde, lassan teljesen értelmét veszíti. Összeomlik, megszűnik. Tudom, hogy a mai közgazdászok zöme, hörögve, vicsorogva állítja, hogy ettől majd összeomlik a világgazdaság, de hisz ez a cél. A világgazdaság, ma egyenlő, a nemzetek kifosztásának intézményesített formájával. Egészségesen, nemzeti érdekek szerint működő nemzetgazdaságok mellett, semmi szükség világméretűre duzzadt kereskedelemre. Tisztességes árucsere, kizárólag a nemzeti forrásokból ki nem elégíthető, megalapozott igények szintjéig tartható fenn.

Éppen ezért tilalmas a termékek tőzsdei forgalmazása. Nemzeti termékeket, csak a teljesítés idejében kötött, és akkor is fizetett, konkrét reális üzletekben lehet értékesíteni. Magyar terméket, egyetlen, társadalmi ellenőrzés alatt álló, állami tulajdonban lévő, a Nemzeti Bankhoz hasonlóan, nonprofit módon működő forgalmazó vásárolhat fel, előlegfizetés mellett. A végleges elszámolás termelő és forgalmazó között, a termék értékesítése után történik akként, hogy a termékért kapott vételárból levonják a forgalmazó igazolt költségét, a korábban kifizetett előleget, és a fennmaradt összeget a termelőnek kifizetik.

                                                                                  

A korrupció kizárása.

   Tudom, a korrupció éllovasai, az alcím elolvasásától,  a hasukat fogva fetrengenek a röhögéstől, de amint a javaslataimat tovább olvassák, arcukra fagy a mosoly.

   A korrupció legnagyobb csábításait, a közbeszerzés területén, eleve ki lehet védeni. A nemzeti ipar védelmében, közakaratból, törvényeket kell hozni arra, hogy pl.: tömegközlekedésben, külföldön gyártott jármű, nem üzemeltethető.

Általában, egyenes, egyértelmű, kiskapuk nélküli törvényekkel, becsületes helyzetet lehet létrehozni.

   Aki választói, vagy hivatali megbízásból közügyeket intéz, az legjobb tudása szerint, a közösség számára a legkedvezőbb utat kell, hogy járja. Pl.: egy megrendelés esetén a létező kínálatból, a legkiválóbb tartalmat a legalacsonyabb áron kínáló ajánlat mellett kell döntenie, Nem a legolcsóbb, nem a legjobb, és nem a legdrágább, hanem arányaiban a legértékesebb megoldást kell választania, mint ha a saját pénzét költené. Ez, nagy mozgásteret jelent, és nagy kockázatot. Ha egy üzletről kiderül, hogy nem felel meg az említett elvárásoknak, az szakmai hiba, beosztásra, kinevezésre való alkalmatlanság, amit azonnali leváltásnak kell követnie. Ha az derül ki, hogy a hibás döntés, nem szakmai alkalmatlanság, hanem korrupciós befolyásoltság következménye, az, egy más helyzet. Ez esetben a közmegbízásból eljárót, és a csoportérdekben eljárót egyaránt meg kell büntetni, és elejét kell venni, hasonló kísérletek megismétlődésének. A közmegbízottat azonnal fel kell menteni, és életfogytiglan eltiltani bármilyen közfeladat ellátásától, A korrumpáló csoportot, az ügy méreteitől függően, 5-50 évre, el kell tiltani a közpályázatokon való részvétektől. Ezt a tilalmat, a csoport nevében eljáró személyhez is kapcsolni kell. A korrupcióval létrejött szerződést, mint törvénybe ütközőt, megfogalmazódása pillanatától érvénytelennek kell tekinteni, és az annak alapján létrejött pénz és anyagmozgást, haladéktalanul az eredeti állapotra kell visszaállítani. Ennek megvalósításáért, mindkét fél, teljes magánvagyonával felelős. Törvényi szabályozással fel kell számolni, a mai gyakorlatot, amely szerint a magyar munkaerő, lánckereskedelem árujaként, elértéktelenedve fejtheti ki tevékenységét. Hibás a mai gyakorlat, ami szerint egy nemzetállami beruházó, szerződik egy céggel, száz forintért. Ez a cég szerződik egy másikkal ötvenért, az egy harmadikkal harmincért, végül a munkát megkapja egy nemzeti cég húszért. Az elvégzett munka minősége a húsz forintért dolgozó cégre lesz jellemző, de a beruházó, a húsz helyett százat fizet ki, közpénzből. Röhely!

 

   A fehérgalléros bűnözés kizárása.

Minden ellenkező vélekedés dacára, a hivatali bűnözés is kizárható. Nem azonnal, de rövid úton. Mindössze társadalmi szándék kérdése.

  Alapvető dolog, hogy közmegbízást, képviseletet, csak tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezők vállalhatnak. Az erkölcsi bizonyítványnak tartalmaznia kell, a befejezett elmarasztaló, és a folyamatban lévő eljárásokat, amelyek nem kapcsolódnak politikai magatartáshoz, véleményhez, állásfoglaláshoz.

  A visszaélések elkerülésére a büntetőfeljelentések feljelentőire, az alaptalanság beigazolódása esetén, ugyanazt a büntetési tételt kell alkalmazni, amit, a feljelentett, a tényleges elkövetésért kapott volna.

Ha ez, ma így lenne, a közmegbízottak jelentős része nem lehetne a helyén.

A gazdasági visszaélések, sikkasztás, hűtlen kezelés, befolyással való visszaélés gyanúja, azonnali felfüggesztést kellene, maga után vonjon, úgy a gyanúsított, mint a kifogásolt intézkedés vonatkozásában. Ha a cselekmény körébe olyan titok tartozik, ami nem nyomozható, mondjuk titkosították, akkor a gyanúban felvetett cselekményt, elkövetettként kell értékelni, annak minden következményével együtt. Akit közmegbízatásban, ahhoz kapcsolódó bűncselekményért egy napra, vagy száz forintra elítélnek, a közügyek gyakorlásától örökre el kell tiltani. Hamar elfogynának a bagóért árusítók, a kiszervezők, a drágán beszerzők. Ilyen szellemű törvény ugyanis azt jelentené, hogy minden állampolgár, életében, egyszer véthet a nemzete ellen , Ez is sok, de itt meg lehet állítani. Képtelen aljasság, ha valaki itt ellopott X milliót, odébb megy két házzal, és már nem felelős, és mehet olyan helyre, ahol újabb Y milliót lophat el. Nem az a csoda, ha ez az ország mélyre süllyedt, hanem az, hogy még el nem merült.

 

A függőség radikális csökkentése.

   A kifosztásra szerveződött pénzoligarchia, mindent a saját érdekei szerint rendez. Beépült és kisajátította a nemzetállamok törvényhozását. Ez az állapot, egyetlen pillanat alatt, nemzeti összefogással felszámolható. Amelyik nemzetben megvan, az erre vonatkozó elszántság, elege van a hülyítésből, és a kifosztásból, egy népszavazáson eldöntheti, az új irány bevezetését. Ettől kezdve, a törvények és állami szándékok, a nemzet felemelkedése, mintsem kifosztása irányában mutatnak.

  Át kell értékelni az energiatermelés, és gazdálkodás rendszerét.  El kell vetni, az alternatív energiatermelés megfizethetetlenül drága, a pénzhatalom által nyögve eltűrt technológiáit. Elő kell venni, az olcsó, bárhol megvalósítható, hamar megtérülő, eddig szándékosan elnyomott, létező technológiákat.

Nem feltétlenül a favázas szélmalmokra gondolok, de a kettő között, sok száz létező megoldás van. Olyan technológiák kellenek, melyek minél több család, csoport, vagy akár nemzet számára teszik lehetővé, a központosított hálózatokról történő leválásukat. Léteznek technológiák, kísérleti formában a kőolaj független közlekedés és szállítás megoldására. Ezeket kell előtérbe helyezve támogatni, megvalósítani. A liberálisok által untig elcsépelt szabadság, kizárólag, decentralizált módon jöhet létre. A centralizált hatalom az mindenképpen diktatúra, és hogy ezt egy személy, vagy egy oligarchia valósítja e meg, ez, az elszenvedők szempontjából tökéletesen mindegy. Nem tűrhető! Megszámlálhatatlan tiszta energiaforrás van. A földanya, a tenyerén kínálja ezeket az emberiségnek, amit, a globalizmus rendre lesöpör, hogy az emberiséget, egyre nagyobb bajba sodorja.

 Már nyakig benne vagyunk. Hogy tovább ne tuszkoljanak, oda kell figyelnünk, hova szavazunk, mit és hogyan támogatunk.

 

Béla László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr552157367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása