évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Ami a szőnyeg alól látszik

2010.07.25. 09:35 | béla lászló | Szólj hozzá!

Mi van a gazdaságban?

 

   Úgy gondolom, egyenlőre, semmi pozitív, ha csak azt nem tekinthetjük pozitívnak, hogy „pártunk és kormányunk” megpróbál, az IMF-el szemben, magyar érdekeket érvényesíteni, vagy legalább is a durván magyarellenes érdeksérelmeket megkérdőjelezni. Ezek persze sokkal inkább látszat, mint valódi törekvések. Inkább alkalmasak a forint lehúzására, leminősítésére, a devizahitelbe ugratott tömegek helyzetének rontására, mint a magyar gazdaság felemelésére. A tervezett bankadó, valami erősen visszafogott intézkedés, a korábbi, közpénzből történő, banktámogatások visszaszerzésére.

Aki figyelt rá, láthatta korábban, hányszor, hány milliárddal „konszolidálta”

Akkori „pártunk és kormányunk” a jajveszékelő bankokat. Ezt mind mi fizettük.

   Valódi, sorsfordító állami intézkedésekről, mindaddig nem beszélhetünk, amíg a kétharmad, el nem törli azt a törvényt, ami önkínzó módon korlátozza a Magyar Kormányt, a Magyar Nemzeti Bank munkájának, döntéseinek maradéktalan kézbentartására.

  Fél füllel hallottam, azt a direktívát, ami szégyenletes módon, le merte írni, mit vár az IMF. a mindenkori Magyar Kormánytól.

  Ez szerint, a kormányoknak a bankokat támogatni kell, (megtették) és nem szabad hagyni, újjáéledni a magyar termelő szférát.

Az, ha ezt valaki írásba merte foglalni, az egy gusztustalan, alattomos támadás, az ország, és a nemzet ellen, jó szándéknak hazudva.

  Ha valaki, felelős magyar politikusként, a nemzet felhatalmazását állítva, ilyet aláírt, az olyan, haza, és nemzetárulás, amiért egy Horthy, vagy más, nemzeti érzelmű hatalom uralma idején, statáriális gyorsasággal, legalább főbelövés járna, mert ilyesmire, soha magyar kormány, a nemzettől konkrét felhatalmazást nem kapott.  Mégsem főbelövés  jár! Kiemelt nyugdíj, és minden elismerés. Bravó!

     Kérdés, mennyire fog „pártunk és kormányunk” eltérni a korábbi gyakorlattól. Sürgősséggel visszaveszi e a hazai pénzügyek intézését magyar kézbe. Visszaszerzi e a magyar pénzintézetek (MNB, OTP) teljes és korlátozatlan irányítását, vagy tovább maszatolva a közvéleményt, jóként próbálja eladni a lehúzás további támogatását.

   Ugyan miért nem engedték, az országot csatlakozni (hála Istennek) az Euró zónához. A mondvacsinált indok, a hiány mértéke volt, a valódi, egy élő, hatékony, lehúzó csatorna megőrzése.

  Hogy is van ez?

Bizonyos országok, a világ pénzrendszerében, eltérő kamatok mellett kölcsönzik, a valódi értéket már rég nem jelentő pénzeiket. Azok a pénzemberek, (értsd munkakerülők) akiknek kedvező ez az állapot, ha koldusszegények voltak is, de rendelkeztek megfelelő kapcsolatokkal,

felvehettek hitelként 1-5% kamatra CHF, vagy egyéb kölcsönöket.

Azt, a  „tőke szabad áramlásának” kalóz zászlaja alatt, behozták, forintra váltották és elhelyezhették betétben, 10-15% kamatra. A kapott kamat töredékéből financírozták a kért hitelük kamatait, a különbözetet pedig elégedetten zsebre téve éltek mint hal a vízben, a magyarok munkájából, vagy vagyonából. Érezzük is.

   Mit tehetünk?

Rá kell vennünk, kétharmados kormányunkat, hogy a még szerencsére meglévő magyar forintot, mielőbb vonja ki a nemzetközi pénzhatalom fenhatósága alól, ahogy azt Venezuela tette. Teremtse meg a hazai értékteremtés, mezőgazdaság, feldolgozóipar, gyors, dinamikus fejlődésének lehetőségét. Haladéktalanul szüntesse meg, a nem magyar vállalkozások politikailag létesített versenyelőnyét. Ha ezek a dolgok megvalósulnak, ezzel nagyrészt bezárulnak a kirablás zsilipjei. Újra lesz értelme a magyar életnek, lesz perspektívája a magyar fiatalnak, és hihetetlen gyorsasággal újjáéled a magyar gazdaság. Piac van,

A világszabványtól eltérő, ízletes magyar gyümölcsöket, tömegével fogják termelni, és feldolgozni. Ezek a fajták, nem igénylik, és el sem tűrik a vegyszeres védelmet, tehát mint biotermékek, háromszoros áron is eladhatók világszerte. Ezt tudják, irigylik, és rabolnák el tőlünk, a mai törekvések.

Nem adhatjuk!  Ezek az ősi magyar civilizáció, kertnemesítés, gazdálkodás több ezer éves eredményei. Ősapáink tudása és munkája. Ez minket illet, senki mást,

Ahogyan a Kárpátmedence, több ezer éven át védelmezett egysége is.

 

Béla László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr952174139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása