évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Sorsunk, a saját kezünkben van!

2010.07.25. 19:42 | béla lászló | Szólj hozzá!

Nyitott szemmel, még inkább nyitott tudattal kell élnünk.

 

   A föld, és vele az emberiség, hosszú történetének egyik legjelentősebb szakaszában jár. A gonoszság, soha nem látott befolyásra tett szert közöttünk.

Az emberi irigység, önzés, és hatalomvágy, elképesztően embertelen, és Istentelen döntésekre sarkall, embereket és csoportokat.

  Korábbi írásomban már foglalkoztam egy hazai „prófétával” aki sokakat tart a bűvkörében. Az, hogy egy próféta igaz, vagy hamis, egyáltalában nem a mondanivalója, kizárólag a szándéka dönti el. Ha valaki azzal a szándékkal munkálkodik, hogy közelítse az embereket a jósághoz, a teremtő Isten szeretetéhez és tiszteletéhez, azt én igaz prófétának gondolom. Ha valaki azért munkálkodik, hogy az embereket visszatarthassa ezektől a dolgoktól, az valószínűleg hamis próféta.

   A mai idők, magukban hordozzák, az emberekben, az isteni gondolkodásmód kialakulásának támogatását. Ezt a támogatást, csak a félelem korlátozhatja.

Aki fél valamitől, nem fér hozzá a támogatáshoz, és nem, vagy nagyon nehezen tud , az Isteni gondolkodás közelébe kerülni.

A félelem szerepe, és megjelenése.

    Ha nem hallottam volna, ezt a prófétát, épp a mai napon, a félelem ellen prédikálni, mindannak a jelentősége, amit alább leírok, talán fel sem merül bennem. De hallottam. Éppen a félelem elkerülésének fontosságáról beszélt, mint a tudat felemelkedésének legfőbb akadályáról. Ez pozitív törekvésnek is elment volna, ha utána nem elemzi szaftos részletességgel, mivel, hogyan, és milyen eredményesen félemlítik meg, a ma embereit.

Ennek kapcsán felrémlett bennem egy keleti történet részlete. Talán a „Kis Mukk” című meséből, vagy más hasonlóból. Igen rég találkoztam vele, így már a részletekre sem emlékszem pontosan, csak a lényeg rögzült kitörölhetetlenül.

Az epizód főhőse, valami hamis varázslattal, pénzt akart szerezni magának egy tömegtől. Mielőtt hozzá kezdett a ceremóniához, fennhangon elmondta, hogy a varázslat csak akkor lesz sikeres, ha senki sem gondol a majomra. Aztán részletesen felidézte, mire nem szabad gondolni. Senki ne gondoljon a kunkori farkára, csúnya piros ülepére, gusztustalan vakarózására stb.

 Az epizód csattanója, hogy a varázslat sikertelenségének megtapasztalásakor, a tömeget vádolta meg a sikertelenségért, mert valaki biztosan a majomra gondolt.

A becsapott tömeg, hátrahagyva a befizetett pénzét, megszégyenülve távozott a helyszínről. Egyenként és személyenként mindenki elfogadta, hogy ő rontotta el az egész közösség játékát, mert ő bizony, bármennyire nem is akart, a majomra gondolt. Ez a pszichológia, és ezt, keleten jobban ismerik, mint nálunk. Ettől védettebbek a keleti kultúrák, mint mi, az ilyen hatásokkal szemben.

   A hamis prófétáknak éppen az a célja, hogy az emberek önzők, gonoszak legyenek. Ezt a legkülönbözőbb módon tudják elérni. Elsősorban hitelességet kell teremteniük önmaguk számára. Jól bevált módszer erre, az információk szándékos keverése.

Miről is van szó?

Ha valaki megdönthetetlen igazságokat állít, és ezek közé hamis információkat rejt, a felületes szemlélő, minden információját igaznak fogja tartani, hiszen az ellenőrizhető infók, valóban igazak, következésképpen úgy értékeli, ez egy igaz ember, hihetünk neki.

   Ugyanez a technika vezet a hipnózis állapotához is. A delikvenssel kialakított feltétlen bizalom, ezt követően az alany akaratának teljes kikapcsolása, és cselekedeteinek, önkontroll nélküli irányítása. Ez az állapot elérhető személyekben, és tömegekben egyaránt. Nyilvánvalóan nem vagyunk egyformák. Egy embertömegben megoszlanak a tömeget alkotók tulajdonságai.

Vannak a tömegben, az ilyen hatásokra, fokozott érzékenységgel reagálók, vannak közömbösek, és vannak egészen rezisztensek is. Hogy mégis könnyebb egy tömeget hipnózisba ejteni, mint némely személyt, annak egyszerű oka van. Ameddig egy személynél a hipnotikus állapot kialakulása, kizárólag az adott személy tulajdonságaitól függ, addig tömegben, ennek az állapotnak a kialakulását, a fokozott érzékenységűek indítják el. Mivel a hipnózis elsődlegesen, és alapesetét tekintve, verbális, szóbeli kapcsolódás során alakul ki, az azonos információkat észlelő (hallgató/látó) emberekre, azonos hatást gyakorol. Köztudott, de legalább is sokan tudják, hogy az élőlények, így az emberek is, közvetlen energetikai kapcsolatot is tartanak fent egymás között. Ennek a ténye, a legtöbb emberben nem tudatosul, de a dolog, attól még létezik.

Ennek a kapcsolatnak révén indul be a tömeghipnózis. Legelsőnek a szuper érzékenyek reagálnak. Az ő agytevékenységük kihatása stimulálja a kevésbé érzékenyek gondolatait, így azok is belépnek, az egyre erősödő állapotba. Végül, alig marad néhány rezisztens, aki ilyenkor, leginkább sötétnek hiszi magát, és hogy ez ki ne derüljön, hagyja magát sodortatni az árral. Nem véletlen, hogy egy-egy karizmatikus személy, tömegeket tud rávenni, teljesen ésszerűtlen, sőt önpusztító cselekedetekre.

   Ebben áll a média legnagyobb hatalma, és egyben legnagyobb veszélyessége is. Egy korrekten működő társadalomban, a médiáknak, kizárólag politikai szándékoktól mentes, oktató, vagy szórakoztató műsorokat lehetne engedélyezni.

Miért?

Mert a tömeghipnózis, személyes kapcsolatok nélkül, másodlagos (technikai) forrásokból érkező információkkal is megvalósítható. Adott esetben, több millióra is tehető annak az embertömegnek a száma, akik egy adott műsort, egy időben észlelnek, Ha ez a műsor, hipnotikusan sugall valamit, szinte kivédhetetlen, hogy észlelői (nézői/hallgatói) saját akaratuktól függetlenül, ennek a sugalmazásnak megfelelően cselekedjenek. Különösen hatékony az ilyen próbálkozás, ha egy vezéregyéniség, néhány száz, különösen érzékeny embert hipnózisba ejt, és ezt, egy médiacsatorna valós időben közvetíti.

    Ez a párosítás, megsokszorozni képes a kívánt hatást. Részint, mert a verbális tartalom is közvetít egy szándékot, de nagyobb részt, mert a helyszínen hipnózisba ejtett embertömeg intenzív agyhullámai, minden akadályon áthatolva, feltartóztathatatlanul terjedve, hangolja rá a tudatalattikat, az adott irányra. Talán érthetőbb a dolog, egy kicsit közismertebb példán át. Ha egy tál,  maradéktalanul sértetlen almát teszünk az asztalra, az heteken át képes megőrizni az állagát. Ha csak egyet is kiveszünk, megütjük, és visszatesszük, abban alkoholos erjedés indul meg, és rövidesen ugyanez a jelenség, minden almában megmutatkozik. Valahogy így működik ez az emberi tudatalattiban is, csak sokkal nagyobb sebességgel. Legnagyobb veszélye, hogy ezek a változások, a legtöbb embernél, a tudatba fel sem jönnek. Megmaradnak a tudat alatt, és onnan motiválják a cselekvéseket. Ilyenkor lehet olyan beszélgetésfoszlányokat hallani két ember között: -talán igazad van, én is jobbnak látnám, de valahogy mégis, inkább másként teszem a dolgot-

  Igen eklatáns, és közismert példája ennek, jézus elítélésének esete. Ott és akkor, szinte kivétel nélkül, mindenki Jézus pártján állt, mégis, szinte kivétel nélkül mindenki Barabás nevét kiáltotta.

  Így játszanak velünk, több mint kétezer éve. Gyötörnek, kínoznak,  megsemmisítenek bennünket, és mi megszavazzuk. Legtöbben talán nem is tudatosan, de ez már az események elteltével közömbössé válik. Ideje rezisztenssé válnunk, hogy kimentsük magunkat a garatból. Ezt úgy tehetjük meg, ha akaratlagosan tereljük mellékvágányra, a kívülről érkező információk befolyásoló hatását, és cselekedeteinket, kizárólag a tudatunk, józan ítélőképességünk, és az általunk tapasztalt tények, együttes hatásától hagyjuk vezérelni.   

Béla László

 This heavenly machine translation. Sense is broadly consistent with the Hungarian text.


   
Our destiny, your own hands! 07/25/2010. 19:42 | Bela laszlo | Post your comment
With open eyes, to live a more open mind.

 

   
The earth and mankind with a long history of one of the most important stages. The evil has gained unprecedented influence among us.

The human jealousy, selfishness and greed for power, extremely ill and wicked choices by encouraging individuals and groups.

  
Earlier I dealt with them I have a home "prophet" who run many of the spell. The fact that a prophet is true or false, not at all to say, only the intention to decide. If someone with the intention of working to close people about the goodness of the Creator God's love and respect, I think my true prophet. If someone is working to retain people in these things, it's probably a false prophet.

   
In today's times, carry some of the people, support the emergence of the divine way of thinking. This support is only limited by fear.

Who is afraid of something, do not have access to the assistance, and no, or very difficult to know, get close to the divine reflection.

The role of fear, and appearance.

    
If you have not heard of this prophet, just today, to preach against fear, everything is the significance of what I write below, perhaps it never occurred to them. But I've heard. It is the fear of the importance of avoiding talking about the emergence of consciousness as the main impeded. This is a positive effort would have gone if not then analyzes the juicy details as how and how effectively intimidate the people of today.

In this context, I remembered the story of an oriental detail. Maybe the "Little Mukka entitled Mesebolt, or the like. Yes I met him long ago, so now I can not remember the details exactly, but the point is fixed indelibly.

The episode tells the story of something fake magic, money, wanted to get himself in a crowd. Before it began the ceremony, said aloud that the spell will only be successful if no one thinks of the monkey. Then he recalled the details of what should not be considered. Let no one think of a curly tail, red ülepére ugly, disgusting, etc. vakarózására.

 
The episode csattanója that failure to experience the magic, the crowd accused the sikertelenségért because somebody thought of the monkey.

The cheated crowd, leaving behind a paid-up money, shame he left the scene. One by one person, and everyone has accepted that he is tainted by the whole community to play because he's, though he did not want the monkey mind. This is psychology, and this, in the east were more familiar than we do. Better protected from the eastern cultures, as we do, to such effects.

   
The false prophets is exactly the purpose that people are selfish, evil can be. This can be achieved in various ways. In particular, should establish credibility for themselves. Well-established method to do so, the deliberate mixing of information.

What is it all about?

If you draw irrefutable truths, and these include false information hiding, the superficial observer, will keep all information as true, as the verifiable info, it is true, therefore, considers it a true man, believed him.

   
The same technique can lead to a state of hypnosis. The delikvenssel developed an absolute trust, then the subject will fully turn off, and actions, without self-control management. This status is available to persons, and the masses alike. Obviously we are not the same. A crowd of people are divided on the properties of constituents.

There are some in the crowd, to such effects, increased sensitivity of responders, are indifferent, and there are also quite resistant. It is easier to pronounce a mass hypnosis, as some people, it is straightforward. As long as a person in a hypnotic state of evolution, only depends on the characteristics of a person, they throng to the formation of this state, the increased sensitivity will be launched. Since hypnosis is a priority, and the base case given verbally, orally in connection formed by detecting the same information (students / visually impaired) people, the same effect. It is well known, but at least people know that living organisms, including humans, with a direct energy is also maintaining contact with each other. This fact, most people are not aware, but the thing is, it still exists.

This relationship starts through the tömeghipnózis. The very first super-sensitive. Their impact agytevékenységük stimulates thoughts are less sensitive, so they can join the growing state. Finally, only a few remain resistant, who at times, he thinks the most dark, and that is to avoid detection, leaving himself sodortatni the price. It is no coincidence that a charismatic person, the masses can get, totally irrational, even self-destructive acts.

   
This is the greatest power of the media, and the largest can be dangerous. A correctly-functioning society, the media, only intended at free of political, educational, or entertainment would be permitted.

Why?

Because tömeghipnózis, personal relationships, without secondary (technical) information from sources is not feasible. Where appropriate, may also be made to the millions of people the number of people in a given program, is detected at the same time, if it is to watch, hypnotically suggests something almost irresistible to észlelői (spectator / student) akaratuktól its own, regardless of the inspiration of this act in accordance with . In particular, the effectiveness of such attempts, if a leader, a few hundred seem to particularly vulnerable people under hypnosis, and this is a real time broadcast médiacsatorna.

    
This pairing, is able to multiply the desired effect. Partly because of the verbal content is also conveys an intention, but more involved, because the locations of people under hypnosis inflicted intense brain waves, penetrating all the obstacles, ranging inexorably, out of tune tudatalattikat, in that direction. Perhaps a more meaningful things a little better known examples from. If a bowl, we are fully intact apples on the table for weeks on end is able to retain the texture. If only one thing to play, hit it, and put back, in the alcoholic fermentation begins, and soon, the same phenomenon seen in all his dreams. Something like this works in the human subconscious, only a much higher speed. The greatest risk to these changes, for most people, it does not come into consciousness. Remain in the subconscious, and from there to motivate action. In this case, a beszélgetésfoszlányokat be heard between two people: "Maybe you're right, I prefer to see, but somehow, I make things rather differently,

  
Yes eklatáns, and well-known example of this is Jesus' condemnation case. There and then, almost without exception, everyone was Jesus's side, though, almost without exception, everyone shouted the name of Barabbas.

  
So play with us, for more than two thousand years ago. Tormented, tortured, destroyed us, and we voted. Most people may not even consciously, but it was the events after becoming indifferent. Time to become more resistant to rescue ourselves in the hopper. This can be done, if you voluntarily divert sideline, the information coming from outside influence, and our actions, only our mind, sound judgment, and we have seen the facts, let the joint effect of control.

Laszlo Bela

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr922175294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása