évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Ajándékozás felsőfokon.

2010.08.26. 22:19 | béla lászló | Szólj hozzá!

Ajándékozás felsőfokon.

 

A magyarok bőrére?

 

Ez nem lehet igaz, de sajnos az.

Visszanézve az elmúlt 20 évre, vagy előre, a kitűzött irányra, elképesztő pusztítás tapasztalható. A magyar üzemek „privatizációi” kapcsán elaltatott vizsgálatok, és a még ma is folytatódó, bár részben fű alá szorított ex-sukoroi

erkölcs romboló gyár, vagy a pátyi „golfpálya”, vagy bármelyik hasonló külföldi „befektető” ügyei körül, több kilométeres körzetben, bűzlik a levegő.

Mi meg szívjuk.

Miért?

Hol a magyarság kontrollja?

  Mindezek a kérdések, bár megjelenésüktől feszítik a magyarság idegeit és rombolják életenergiáját, mégsem vetődtek volna fel bennem, ha egy barátom, furcsa történetet nem mesél.

Történt, hogy egy magyar család, befogadott egy nagyon nehéz helyzetben lévő régióból, egy támogatásra szoruló ismerőst. Ez a „derék” ember, korábban igen jó helyzetben volt. Néhány, kétes értékű bizonyítvány birtokában, igen jövedelmező, kényelmes állásából azonban, valami okból, (valószínűleg alkalmatlanságból) eltávolították. Tartalékai rohamosan fogyatkoztak, na-meg túl sokan, sokat tudtak róla, így jobbnak látta elhagyni a régiót. Régebbi támogatói, leprásként kerülték, így sodródott a barátom családja körébe.

  Ajánlata kedvezőnek tűnt. Bár a család, rendezett anyagi háttérrel élt, a jövevény felajánlotta, befekteti a tőkéjét a családi gazdaságba. ezért nem kér mást, csak szállást, és teljes ellátást. A családnak, noha nem hiányzott, elfogadta.

Rendben is volt egy darabig. A jövevény szerény volt, a családnak, akkor könyvtárnak használt helyiségében ütötte fel tanyáját. Egy idő után, előkerültek. a korábban elpártolt haverok. Rendesen beültek a könyvtárba, aztán csapatostól megvacsoráztak. Nagy röhögések közepette, a jövevény készségesen kiszolgálta őket, a család tartalékaiból. Az első durva meglepetés az volt, amikor a család nagyobbik fia, egy könyvért akart bemenni a könyvtárszobába, de azt zárva találta. Bekopogott.

Mi van? Szólt vissza bentről a jövevény.

Kellene a „kőszívű”.

Ilyenkor? Már este hat van, különbben is tárgyalunk.

OK. Majd ránézek a neten.

A router is a könyvtárban volt, és a srác gépén nem volt net.

Ismét bekopogott.

Mivan má megint! Hangzott az ingerült reakció.

Kihúztátok a netemet?

És?

Kellene nekem is, dugjátok vissza lécci!

Nem lehet! Ha még valaki belép, belassulunk, és nem tudunk játszani.

Én meg tanulni. Holnap dogát írok, egy-két dolgot néznék meg.

Nézd meg a se…!

Mit volt mit tenni, a srác átment a haverjához, megnézni, amit kell.

És ez így folytatódott.

A könyvtár, kikerült a család felségterületéből. A hűtőből a tartalék folyamatosan eltűnt, de már a kamrából is.

Közben barátom feleségének megszűnt a munkahelye, így a kocsiját sem használta. A család helyzete egyre rosszabbá vált. A rezsi nőt, a jövedelem csökkent, a jövevény vígan élt.

Aztán lejárt az asszony kocsijának műszaki vizsgája. A jövevény, mint korábban, kölcsön akarta kérni, de az asszony nem adta, mondván, érvénytelen a forgalmi engedély. Emberünknek azonnal volt ötlete. Minek neked autó? Úgysem használod. Levizsgáztatom, és használjuk közösen.

Az asszony beleegyezett. A vendég elintézte a vizsgát, és használta a kocsit.

A gazdája, nem ját sehova, így hetekig bele sem ült.

Egyszer egy állás interjura kellett mennie a város másik végére, mondta is a vendégnek: holnap délelőtt kell a kocsi, ne számíts rá.

Te hülye vagy? –hangzott a kérdés válaszként.

Megbeszéltem a haverokkal hogy megyünk bobozni.

Nekem meg interjura kell mennem.

Na és! Van busz, villamos, még metró is.

De, háát, a kocsi az enyém.

Persze! Én tartom rendben, vizsgáztatom, te meg majd interjura jársz vele.

Hülyének nézel?

Az asszonyka csendesen odébb állt, és még nem borult ki a bili.

Nem is mondta a férjének, szépen elment busszal.

A botrány akkor tört ki, amikor gyorshajtásért hatvanezer bírságról jött a papír.

Odatolták a vice-családtag elé a számlát.

Mi ez? - Kérdezte.

Gyorshajtás. – felelt az ember.

Kinek? –volt a következő kérdés.

Kinek, kinek? Hát neked. Te jársz a kocsival. Nem? – felelt az asszony.

Van neked erről papírod?

Miféle papírra gondolsz?

Kölcsönadási szerződés, átvételi elismervény, ilyesmi, ami ezt igazolná.

Kinek kell erről papír?

A rendőrségnek.

De hát mi tudjuk mindnyájan, mi a helyzet.

Á! Nem tudjátok bizonyítani. A tiéd a kocsi.  Nem?

De háát…

Tiéd a kocsi, fizesd ki a cehhet, és hagyj engem békén.

No ezen a hatvanezeren borult a bili. A barátom kidobta a hívatlan „családtagot”, hogy visszatérjen a családba a béke, nyugalom és biztonság.

Nem volt egyszerű. Karhatalommal kellett kitenni, de a rég szétosztott, és felzabált „befektetése” fejében, elvitte a plazmatévét, a számítógépet a könyvtárból, meg az asszony autóját. Szerencsére, a további bírságok elkerülésére, az asszony bejelentette, hogy ellopták, -hiszen erről volt szó-

és a rendőrség egy hét múlva visszahozta, siralmas állapotban.

A hab a tortán, hogy a pórul járt barátom, és a jövevény, ugyanahhoz a fajhoz tartozott, ebből látszik, mennyire nem vagyunk egyformák.

  A történet kapcsán jutott eszembe, hogy a magyarság egésze is ugyanezt az iskolát járta és járja. Befogadtuk, akit nem kellett volna, mindenünket ellopott és szétosztott a haverok között. Már lassan semmink sem lesz.

Mit kellett volna tennünk?

Nem befogadni. De ha mégis, akkor nem engedni kirekeszteni magunkat a „könyvtárunkból” az autónkból, és a gazdaságunkból.

Ki kellett volna porciózni a vendégnek az ellátás címén járó élelmet, és kizárni a hűtőből, a kamrából, és minden fontos döntésünkből.

Talán egyszer rájön ez a nemzet, hogy nagyot hibázott, de mi ilyenek vagyunk.

Amíg bírjuk cérnával, véletlenül sem bántanánk meg senkit, bármennyire is megérdemli.

Most, hogy már nincs mit átengedni, talán rádöbbenünk.

 

Béla László

 

Gift superlative.

The skin of the Hungarians?

This may not be true, but unfortunately.
Looking back over the past 20 years, or a pre-set direction, experienced incredible devastation. The Hungarian plants "privatizations" in connection elaltatott tests, and is still continuing, while more ex-pressed by grass Sukorói
Morality disrupting factory, or Pátyi "golf", or any similar foreign "investors" around the affairs of several kilometers, the air smells.
What is your heart.
Why?
Where is the control of the Hungarians?
  All of these issues, although the Hungarians megjelenésüktől tightened nerves and destroy életenergiáját, vetődtek would not be me, if a friend tells a strange story is not.
Happened to a Hungarian family, accepted a very difficult situation in the region, an ailing friend. This is the "honest" man, had a very good situation. Some dubious possession of a certificate, a very profitable, position of comfort, however, for some reason, (probably alkalmatlanságból) removed. Fogyatkoztak reserves rapidly, the na-too many people knew much about him, so he prefers to leave the region.
Past supporters leprásként avoided, so my friend drifting his family.
  Seemed to offer favorable. Although the family lived in a sound financial background, the newcomer has offered to invest their capital in the family farm. it does not ask for anything other than accommodation and full board. The family, though not absent, adopted.
It was ok for a while. The newcomer has been modest, the family, the library's premises to beat up his farm. After a while, were discovered. previously dissenter friends. Normally sat in the library, and then dined csapatostól. High Amid a whirlwind of laughter, a stranger they willingly served, the family reserves. The first was a rude surprise when the family's elder son, a book he wanted to go to the library, but it was locked. He knocked.
What is it? He spoke from inside back to the newcomer.
Should be the "callous".
In this case? Six are already in the evening, the difference is discussed.
OK. We'll look at the net.
The router is in the library was a computer guy and there was no net.
Knocked again.
What's up, man again! Came the angry reaction.
Kihúztátok the netemet?
And?
I would also back slat Fuck!
No way! If someone else comes in, belassulunk, and we can not play.
I'll learn. Tomorrow Dogan write a thing or two about watching it.
Check out the se ...!
What was to be the guy went into his friend, to see what is right.
And so it continued.
The library, which have left the family felségterületéből. The cooler the Reserve steadily disappeared, but also from the chamber.
Meanwhile, my wife's place of work is eliminated, so the car did not use. The family's situation became increasingly worse. The woman running costs, income declined, the stranger lived happily.
Then the woman's car expired technical exam. The newcomer, as before, and wanted to ask for a loan, but she did not, saying that the registration certificate is invalid. Guy had an immediate idea. What do you car? You would not use it. Levizsgáztatom, and use them together.
The woman agreed. The guests have done the test and used the car.
The owner, non-Jat nowhere, did not you even sat on it for weeks.
Once a job interview she had to go to the other end of town, also said the guest tomorrow morning to the car, do not count on it.
Are you stupid? , Came in response to the question.
I discussed with my friends to go bobozni.
I have to go to an interview.
So! Is there a bus, tram, metro is well.
But, Well, the car is mine.
Sure! I think all right, examiners, and you will you go to interview him.
You look stupid?
The woman was quietly away, and you have not fell off the potty.
I do not, "said the husband, well he went by bus.
The controversy then broke out when the paper was fine for speeding sixty.
Odatolták a vice-member of the family in front of the bill.
What is this? - He asked.
Speeding. - Said the man.
Who? -Was the next question.
Who, whom? Back to you. You're in the car. No? - Said the woman.
Did you this piece of paper?
What kind of paper do you think?
Lending contracts, receipts and stuff, which is proof of it.
Who should be on this paper?
The police.
But what we all know what the situation.
Ah! Know ye not prove it. The car is yours. No?
But ... Well
You got the car, pay the bill, and leave me alone.
No clouds in this sixty potty. My friend threw the uninvited 'family' to return to the family of peace, tranquility and security.
It was not easy. Karhatalommal had to be put, but the long-allocated, and eats up "investment" in return, he took a plasma TV, the computer in the library, the woman's car. Fortunately, to avoid further penalties, she announced that it had been stolen, because this was the word
and the police brought back a week later, in a deplorable condition.
The icing on the cake, the unfortunate fellow, and the stranger, belonged to the same species, it seems, is not how much we are alike.
  The story came to mind in relation to the Hungarian nation as a whole also went the same school and walk through. Received him, who should not have been stolen and distributed to all our friends in between. Slowly, nothing will.
What was I supposed to do?
Not accepted. But if they do, will not allow ourselves to kirekeszteni the "library" of autónkból and gazdaságunkból.
Porciózni should have been the guest of the way of the benefit associated with food, and excluded from the refrigerator, the chamber, and all the major döntésünkből.
Perhaps this is one of the nation realizes that a big mistake, but what I am.
While stand thread, does not inadvertently bántanánk anyone, no matter how worthy.
Now that is what is passed, probably realize.

Laszlo Bela

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr162250744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása