évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Minannyian felelősek vagyunk

2010.10.05. 22:34 | béla lászló | Szólj hozzá!

Szabadság, egyenlőség, emberi jogok.

 

Mostanában Magyarországon, a szükségesnél is több szó esik, a kisebbségek, leginkább a Cigány kissebség jogainak védelméről. A, már-már kampány jellegű ismételt intézkedéseket és javaslatokat, a szociál-liberális blokk indítja, és protezsálja. Mára minden kisebbségnek van önkormányzata, ebben képviselői.

A kisebbségek, számarányuknak megfelelően képviselhetik magukat az országos politikában is.

   Szép dolog a szerénység. Szép dolog, mások érdekeiért önzetlenül harcolni, és az egész magyar társadalom, és politika szégyene, hogy nem veszi észre, az élharcos csoport kirekesztettségét.

   Miért nincs Magyarországon, Izraelita kisebbségi önkormányzat?

Az a tény, hogy ezt az érintettek soha nem vetették fel, nem mentesíti a magyarságot a felelősség alól. A kisebbségi társadalmi szervezetek azért vannak, hogy a más nemzetiségű magyar állampolgárok, védelmezhessék törvényesen saját érdekeiket.

  Ha van Német, Szerb, Szlovén, Szlovák, Ukrán, Cigány, Ruszin, és még ki tudja hány kisebbségi szervezet, szégyen, hogy Izraelita nincsen.

Nem csoda, ha sokszor éri az antiszemitizmus vádja a magyarok egyes csoportjait, esetleg pártjait, ha még senkinek sem szúrt szemet ez a hiányosság.

  Lehetetlen, hogy az intelligens Izraelitákat, még a sokat bírált Cigányoknál is kevesebbre tartanánk. Ez igazságtalan, és megalapozatlan. Azonnal meg kellene szüntetni.

   Hogy nem él Magyarországon megfelelő számú Izraelita kisebbség, ez nem igaz. Ha csak a MAZSIHISZ. tagságát ismerjük, számában már az is meghaladja a nemzeti kisebbség kritériumát.

   Hogy nem, egy hagyományait őrző, zárt csoportról van szó, ez sem igaz.

Nincs az országban még egy olyan nemzetiség, aki annyira elkülönülne mindenki mástól, mint az Izraeliták. Nem tudnak, és nem is akarnak integrálódni. Szigorúan őrzik vallási, étkezési, kulturális, és társadalmi hagyományaikat. És éppen nekik nincsen megfelelő képviseletük.

  Ez egy lehetetlen állapot. Mindannyiunk szégyene.

Meg kell szüntetni ezt a hiányt. Meg kell adni a megfelelő tiszteletet, az Izraelita magyar állampolgároknak is. Haladéktalanul biztosítani kell, hogy

 SZÁM ARÁNYUKNAK MEGFELELŐEN, képviseltethessék magukat az országos politikában, hogy hivatalos testületben egymás között megvitathassák, mit kellene képviselniük országos szinten.

   Tűrhetetlen mulasztásos törvénysértésben van e miatt az egész ország,

Amit mielőbb fel kell számolni. Ne legyünk antiszemiták, és ne adjunk jogos alapot arra, hogy bárki ilyen vádakkal illessen.

Béla László

 

 

Freedom, equality and human rights.

Recently in Hungary, the more necessary it is, the minorities, especially the Roma minority rights protection. This was getting kind of campaign, repeated measures and proposals to launch a social-liberal bloc, and the protege. Today, there is a minority of all local authorities, representatives of this.
The minorities, számarányuknak properly represent themselves in national politics.
   Modesty is a beautiful thing. Beautiful thing, selflessly fight for the interests of others, and the whole of Hungarian society, politics and shame that they do not realize is at the vanguard group exclusion.
   Why not in Hungary, Jewish minority government?
The fact that this has never been involved in, the Hungarians are not exempt from liability. A minority of social organizations are for the other ethnic Hungarian citizens, defend their legitimate interests.
  If you are German, Serbian, Slovenian, Slovak, Ukrainian, Romany, Ruthenian, and who knows how many minority organizations, shame that is not Jewish.
No wonder he often reaches the charge of anti-Semitism in certain groups of Hungarians, or shores, even if no one is stabbed in the eye defect.
  It is impossible that intelligent Israelites, even in the much-criticized Romas would hold even less. This is unfair and unfounded. Should be removed immediately.
   That a sufficient number of non-Jewish minority living in Hungary, this is not true. If only the MAZSIHISZ. know the membership, the number is already higher than the criterion of national minorities.
   That is not a tradition of preserving group is closed, it's not true.
None of the countries still have a nationality, as distinct from everyone else who, like the Israelites. They can not and do not want to integrate. Kept strictly religious, dietary, cultural and social traditions. And they just do not have adequate representation.
  This is an impossible situation. A disgrace to us all.
This deficit must be eliminated. Should be given the proper respect for the Jewish Hungarian citizens. Immediately to ensure that
 NUMBER rates, according to representation in national politics, the official body to discuss among themselves what they should represent the national level.
   Because of this omission is intolerable infringement of the law throughout the country,
What should be eliminated as soon as possible. Do not be anti-Semitic, and not to give legitimate grounds for anyone to enjoy such accusations.
Laszlo Bela

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr282348276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása