évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Gondolatok, a máról, a mának.

2010.10.09. 10:09 | béla lászló | Szólj hozzá!

Gondolatok, a máról, a mának.

 

  Ha valaki találkozott már a borkészítés folyamatával, annak nem lesz új, amit itt olvashat. Ritkán szoktam a filozófia mélységeibe merülni, nehogy elszakadjak a realitásoktól, de néha mégis meg kell tenni.

   Körülnézve a világban, vagy csak szűkebb pátriánkban, egyre gyakrabban, és egyre nagyobb mértékben találkozni, embertelen, tisztességtelen, elítélendő folyamatokkal, és azok következményeivel.  Ez a felismerés, akár pesszimistává, elkeseredetté tehetne mindenkit. Félelemmel tölthetne el bennünket, a jövőt illetően. Nem kell félni! Nincsen mitől!

  Az, az Isteni hatalom, amely megalkotta a világot, benne a földet az emberiséggel, tudja, mit, és miért tesz.  Nem arra szánta az emberiséget, hogy értéktelen erkölcsi hulláknak kiszolgáltatva, sanyarú pusztulásban fejezze be a létét. Olyanoknak, akik háborút, háború után gerjesztve, gátlástalanul pusztítják, akik vegyi üzemek felrobbanásával, mint Indiában, egész városokat pusztítsanak el, vagy a Mexikói öbölben, a tenger élő világa ellen követnek el merényletet, vagy, mint épp most Magyarországon, vérré változtatott vízzel (vörösiszappal) falvakat semmisítenek meg, egyik percről a másikra. Ezeknek, az Istentől elrugaszkodott embereknek, igenis, fontos feladatuk van a világ sorsának alakulásában. Nem érdemes haragudni rájuk, mert csak a dolgukat teszik, bármennyire kellemetlen is az számunkra. Nem kell igazságért kiáltani, mert ameddig az emberiségnek, egy boldogabb jövő jut, ők a cselekedeteikért végleg szemétre kerülnek. Hogy mikor, és milyen módon, ez nem rajzolódik ki pontosan, de bizonyos, hogy így fog történni. Ami van nagyban, az van kicsiben, ami van fent, az van lent. Ha kimosnánk a földből egy fának a gyökereit úgy, hogy minden része megmaradjon, azt látnánk, hogy a gyökérzet megegyező méretű és formájú a lombkoronával. Ha belenézünk az anyag szerkezetébe, a keringő elektronok világába, az univerzum képe jelenik meg előttünk. Hogy megértsük, ennek a ma minket körülvevő mocsoknak a szükséges, és elkerülhetetlen voltát, az Isteni bor születését kell megnéznünk.

  A szorgalmas emberi munka, az Istenáldott napfény, és az áldásos eső, megtermeli, és megérleli a szőlőszemet. Amikor kinyomjuk a levét, édes, illatos, zamatos, tiszta gyümölcslevet kapunk. Néhány nap eltettével, baktériumok lepik el. Látszólag tönkreteszik. Zavaros bűzös zagyot alakítanak belőle. Működésükkel olyan gázt termelnek, amitől minden más élet elpusztul, ami a közelébe kerül.(mustgáz) Most ez terjeng a világban, fékezhetetlenül, és akadálytalanul. Eközben, a gyilkos tevékenység közben, felélik a cukrot, amit Isten szeretete tett a szőlőbe, és nem is tudják, hogy önmaguk csúfos végéért dolgoznak rendületlenül. Pusztító munkájuk során, alkoholt termelnek. Ez olyan anyag a borban, mint az emberek lelkében az elutasítás. Amikor az alkohol szintje eléri a mértéket, (betelt a pohár) akkor az összes baktérium egy csapásra elpusztul. Az pusztítja el őket, amit ők maguk hoztak létre, az elutasítás.

  Tevékenységük szükségtelenné, feleslegessé válik, velük együtt. Elpusztulnak.

Megáll a bor pezsgése, nem keletkezik több gyilkos gáz. A bomlasztók tetemei, minden más szeméttel együtt, bűzös seprűként ülnek le a hordó aljára, ahonnan a gazda, kis idő teltével eltávolítja, és a szemétre veti.

  Ha megszánja, ezt a mocskos iszapot, esetleg főz belőle pálinkát, ami ugyan erős, de olyan büdös, hogy csak az orrunkat befogva ihatjuk meg.

  Ugyanez zajlik az emberiség életében is. Mielőtt számolni kezdtük az éveket, a szeretet tiszta cukrával éltek az emberek. Aztán jött a kiválasztott fertőzés.

Jézus, szalicilként megpróbálta megállítani a bomlást, de megakadályozták.

Most a forrás vége felé járunk. A gazság elutasításában, az emberiség elérte a kritikus szintet, amitől elpusztulnak a bomlasztók. Az emberek egy, a korábbinál sokkal nemesebb világba kerülnek, a söprűvel meg, majd lesz valami.

   Jézus, nem véletlen tette szimbólummá a bort, az emberek számára.

Azon keresztül érthetjük meg Isten nagy terveit.

 

Béla László

 

MAROLT the thoughts of today.

  If anyone has encountered the winemaking process, there will be new to you here. Rarely, I used to dive to depths of philosophy, not to tear the realities, but sometimes it should be done.
   Looking around the world, or just pátriánkban narrower, more often, and increasingly to meet, inhumane, unfair, judgmental processes and their consequences. This recognition, even pessimistic, everyone could desperately. We could play with fear in the future. Do not be afraid! There's nothing!
  Is the divine power that created the world, including the earth with mankind, he knows what, and why it does. It is not intended mankind to moral worthless corpses mercy, complete destruction of the miserable existence. People from war, war after fueling, ruthlessly destroyed, who have chemical plant explosion, as in India, destroy whole cities, or the Gulf of Mexico, living in a world of sea attacks against the guilty, or, just as in Hungary, changed the water turned to blood ( vörösiszappal) villages destroyed, one moment to the next. These may have jumped to people from God, indeed, an important task is the destiny of the world. Should not be angry with them, because they only make their job, no matter how unpleasant even for us. No need to cry out for justice, because as long as humanity comes to a happier future, they finally throw in their acts are. When, and how, this is not exactly started off, but it is certain that it will happen. Which is great, there is the small, which is above the bottom is. Kimosnánk if the roots of a tree from the ground so that each part is maintained, we would see that the roots of the same size and shape of the tree crown. If you look in the structure of matter, electrons orbiting the world image of the universe appears to us. To understand this is necessary for the dirt around us, and it was inevitable, should look at the birth of the divine wine.
  The diligent work of human hands, the Istenáldott sunlight, and the blessed rain, produced, and the grapes ripen. When it pushes out the juice, sweet, fragrant, juicy, pure fruit juice you get. Eltettével few days, bacteria by surprise. Apparently destroyed. Cloudy smelly sediment to develop it. Operate to produce gas, from which all other life is destroyed, which is near the place. (Mustgáz) Now this is periphrastic in the world, fékezhetetlenül and unhindered. Meanwhile, during the murderous activities, "says the sugar is what God's love for the vineyard, and not even know that they themselves are working steadily taunting endings. Devastating in their work, produce alcohol. This is a substance in wine, as the soul of the people's rejection. When the alcohol level reaches a level (a full glass) of all bacteria is killed with one stone. The kill them, what they themselves created, this rejection.
  Unnecessary activities, will no longer be with them. Die.
Effervescence of the wine stops, does not incur more deadly gas. The disruptive carcasses, together with all other garbage, stinking seprűként sit down at the bottom of the barrel from which the farmer, removes some time tend to increase, and throws in the trash.
  Pity if this filthy mud, or brandy, cook it, which is admittedly strong, but so smelly that the only befogva nose to drink.
  The same happens in the life of mankind. Before we started to count the years for the pure love cukrával people lived. Then came the selected infection.
Jesus, szalicilként trying to stop the degradation, but prevented.
Now we walk towards the end of the source. The rejection of foul play, mankind has reached a critical level, causing disruption to die. A people, the world will be much nobler than ever before, a broom, then there will be some.
   Jesus, a symbol of the wine was not accidental, for the people.
Through which we understand God's great plans.

Laszlo Bela

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr872357677

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vörösiszap: húsz éve benne vagyunk 2010.10.09. 18:25:18

Gondolkozzunk el egy pillanatra: igazán komoly büntetést hazai nagyvállalkozó kapott-e már ebben az országban? (Fotó: Varga György/MTI) Természetes dolog, hogy mindenki a felelősöket keresi egy akkora katasztrófa után, mint az ajkai timföldgyár vörö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása