évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

A FÖLD

2010.10.27. 07:08 | béla lászló | Szólj hozzá!

 

 

A szabad akarat bolygója.

Akár hisszük, akár nem, a teremtő szándékából, mi emberek itt a földön, különleges státusban vagyunk.

  Hosszú időt töltöttem ufo-kutatással, amiből sok, rendhagyó információhoz jutottam. Hogy kerültem erre a területre, amit még ma is, sokan, a hibbantak pótcselekvésének tartanak, hosszú lenne leírni, de voltaképpen egy szóval meghatározható, hitetlenségből. Én sem hittem el, az erről szóló történeteket, így elkezdtem utána nyomozni, és az a mai napig nem ért véget.

Mivel egyre több, számomra cáfolhatatlannak tűnő bizonyítékot találtam, népiesen szólva, átestem a ló másik oldalára, és a kétkedés helyett, a kíváncsiság vezetett a munkámban.

  Hamar átláttam, mennyire beképzelt, és a valóságtól elrugaszkodott elképzelés az, miszerint milliárdnyi, az univerzumban található, lakható bolygó közül, egyedül csak, és kizárólag a Földön alakult és létezik, intelligens civilizáció.

  Ezzel egy időben vetődött fel a kérdés, ha nem vagyunk egyedül, miért nem ismerjük a „szomszédokat”?

Az évtizedes, logikus kutató munka, erre, és még sok más kérdésre is, megfelelő választ adott. Ezeket a válaszokat viszont, a földi, emberi civilizáció mai gondolkodásába, életvitelébe, elég nehéz beilleszteni.

  Ez egyszerű okból, leteszek belőlük egy csokorral, hogy akit érdekel, hozzáférjen. Ezzel senkinek nem ártok, hisz akit nem érdekel, hozzá sem jut, viszont akit érdekel, az évtizedes kutató munka nélkül hozzáférhet.

Talán ennyit előlegbe, aztán nézzünk a közismert részletek mögé.

 

A szabad akarat.

  Mit is jelent, ez a vallások által már untig lejáratott, és ennek okán, mára, szinte értelmetlenné vált fogalom?

Pontosan azt, amit jelent, szó szerint. Azt, hogy a földön élő embernek, ahogy az esküvői szertartáson mondják, minden kényszertől mentesen, a saját akarata szerint kell élni, tevékenykedni, vagy henyélni. Itt, azonnal bejön a képbe, egy hatalmas igazságot megállapító állítás, Katona József, „Bánk Bán” c. dalművének bordalából: „-de amíg áll és amíg él, ront vagy javít, de nem henyél…”  Szóval az embernek, alaptulajdonsága a cselekvés, és ezt, már időtlen idők óta tudjuk. Hogyan működhet együtt, a folyamatos cselekvés, a szabad akarattal?

A kérdést akár úgy is feltehetném, ki az ma a világon, az emberek között, aki szabad akaratából cselekszik? Próbáljunk utána nézni. Az első mindjárt, a nincstelen koldus. A hajléktalan, akit az emberek többsége meg sem becsül.

Sokan lenézik, pedig, szinte ő az egyetlen szabad ember, ebben a kifordult, Istentől elrugaszkodott világunkban.

A hajléktalan felkel a vackáról reggel, ha éppen akar, vagy ha megéhezett, ha fázik, vagy ha a többi ember nem hagyja békén. De bármi okból teszi is, szabad elhatározásából, akaratából teszi. Az után eldönti, hogy előveszi az élelmet, ami tegnapról maradt, vagy elmegy másikat szerezni. Azt, hogy hogyan szerez másikat, megint csak ő dönti el. Elmehet koldulni egy reggelire valót, de kunyerálhat egy péknél, egy hentesnél, hátha kap valamit, vagy elmehet oda, ahol esélye van ellopni, amire szüksége van. Hogy melyiket választja, azt egyedül ő dönti el, és választásának mindenkor viseli, a lelkiismereti és törvényes következményeit. Ez az ember szabad. Iszonyú árat fizet a szabadságáért, de nincs más választása. Ebben a helyzetben már teljesen mindegy, hogy előtte napszámosként, vagy politikai okból eltávolított egyetemi tanárként élte az életét. A társadalom kitaszította, gőgösen elutasította, és részben, éppen ez az oka, hogy szabaddá vált. A másik, nagyon jellemző ok, amitől egy ember szabad, hogy NINCSEN PÉNZE!!! A pénz, az a rablánc, amelyre a gonoszság felfűzte az emberi rabszolgákat, és egész életükön át elzárja őket a szabad akaratuk érvényesítésétől. A hajléktalannal szemben, szinte nincsenek társadalmi elvárások. Kilökték, a butábbak megvetik, és kötelességből senki sem gondoskodik róla. Ha valaki tesz érte bármit, azt szeretetből, vagy szánalomból teszi. Ez a nem mindegy. Aki szánalomból segít, az önmagát csapja be. Érzi a helyzet képtelenségét. Érzi, hogy része van, mint az ilyen társadalom fenntartójának, az embertársára nehezedő iszonyú nyomás létrehozásában. Ezt a felelősséget próbálja, szánalomból juttatott alamizsnájával elkendőzni. Ez így nem megy. A lelkiismeret kemény, és egyenes dolog, akiben még él.

Aki szeretetből ad, az közelebb áll az emberséghez. Ő is érzi a visszásságot, de akkor is adna, amennyit képes, ha a kérő, nem ilyen borzalmas helyzetben lenne.

Lépjünk tovább.

Keressünk még szabad embereket, akiket nem korlátoznak, szabad akaratuk gyakorlásában. Haladjunk felfelé, a „társadalmi ranglétrán”.

  A munkanélküli.

Korábban megszerzett, vagy örökölt egy státust. Ezt, csak pénzzel képes megtartani. Amikor kirúgták, talán volt egy kevés tartaléka, de minden igyekezetével munkát keres, hogy el ne fogyjon a pénze, mert akkor rövid úton a hajléktalanok sorsára jut. Bizonyos szint után, bármilyen lehetőséget elfogad, bármilyen megaláztatást eltűr, hogy ki ne fogyjon a pénzből. Vajon, amit tesz, szabad akaratából teszi? Nem! A kényszer rabságában. És mi tartja őt rabságban? A pénz.

A kétkezi munkás.

Hajnalban pattan. Megy, nyüzsög, hogy ott legyen, mire kell. Dolgozik egész nap, pedig húsz éve unja már, de teszi. Vajon, amit tesz, szabad akaratából teszi? Nem! A kényszer rabságában. És mi tartja őt rabságban? A pénz.

A munkavezető.

A nappal kel, de sokszor meg is előzi. Ott kell legyen időben, hogy ellenőrizze, ott vannak e a munkások, teszik e a dolgukat. Utasít, felelősségre von, konfrontálódik. Elmarasztal embereket, ha tudja is, hogy a hiba nem az adott emberben van, pusztán a pillanatnyi körülményei miatt hibázik. Ezt várják tőle.

Ezt várják akkor is, ha ő maga másképpen tenné. Vajon, amit tesz, szabad akaratából teszi? Nem! A kényszer rabságában. És mi tartja őt rabságban? A pénz.

A gyáros.

Azt hiszi, hogy szabad. Kényelmesen szunyókál, amíg a személyzet be nem hozza a reggelit. Később úszik egyet, aztán elhever a medence partján a nyugágyában, mire megszólal a telefonja. És pattan, és hajbókol, vagy ordít, megy, konfrontálódik, tönkretesz embereket, és estére leköpné önmagát. Vajon, amit tesz, szabad akaratából teszi? Nem! A kényszer rabságában. És mi tartja őt rabságban? A pénz.

Az egyetemi tanár

Méltósággal ébred. Tudása fedezet minden szükségesre. Oktat, és vizsgáztat.

Ad, és követel. A tudását adja, meg amit még elvárnak tőle. Tudja, hogy az elvárások, köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, de aki a pénzt adja, az mondja, mi az „igazság”. Vajon, amit tesz, szabad akaratából teszi? Nem! A kényszer rabságában. És mi tartja őt rabságban? A pénz.

 

A politikus

   Éli a maga úri életét. Megbecsüli, vagy lenézi embertársait. Ő a megmondó ember. Sokan tisztelik, még többen utálják. Elvárják tőle, hogy kiálljon az emberek elé, és a szemükbe hazudjon. Nem szeret hazudni. Szeretné, ha az emberek nem vetnék meg a hazugságait, de ez csak vágyálom. Az emberek sem hülyék. Nem akarják megérteni, miért kell szenvedniük, ha anélkül is élhetnének. De a politikus megmagyarázza. Vajon, amit tesz, szabad akaratából teszi? Nem! A kényszer rabságában. És mi tartja őt rabságban? A pénz.

 

A pénzember

Él, mint hal a vízben. Ha érdekei úgy kívánják, átgázol bárkin. Zsebében vannak a politikusok. Ha tetszik, egymásnak uszítja őket, vagy a nemzeteket.

Jó haszonért, ha kell háborút csinál, lerombol, vagy felépít, és nincs lelkiismerete. Amit tesz „ahhoz joga van” az „szükséges” az „emberek” érdekében. Egy frászt! A saját érdekében. Vajon, amit tesz, szabad akaratából teszi? Nem! A kényszer rabságában. És mi tartja őt rabságban? A hatalom.

 

  Ez a szörnyű emberi tévedés tartja gúzsba kötve az emberiséget. Ez gyötri évezredek óta. A hatalom. Az ember azt hiszi, létezik emberi hatalom.

Ez szánalmas tévhit. Lehet az emberek fölött hatalmat építeni, de ez csak látszat.

Az embert Isten szabadnak alkotta. Hatalom, csak az ő kezében van.

Az emberi hatalmat, az ember támaszthatja fel, és törölheti el. Mindezt olyan hamar, hogy el sem képzeljük. A páváskodó hatalmasságok, a semmi idő tört része alatt, hajléktalanként kártyáznak a híd alatt, ha a nép úgy dönt, és ha ezt a döntést túl is élik. Nincs megalapozott emberi hatalom, csak lopott. Az emberektől lopják, Isten akarata ellenében. Isten megengedi, mert működik a szabad akarat, de mindenkinek számot kell vetnie önmagával egyszer.

 

Ezeken el lehet gondolkodni. A leírtakat lehet elfogadni, elvetni, vagy vitatni.

Kinek-kinek a saját véleménye a meghatározó, de ha ezekről a kérdésekről meg tud egyezni önmagával, akkor egy lépést tett a világ megértése felé.

 

Béla László

 

A planet of free will.
Believe it or not, the desire to create what people here on earth, we are a special status.
  I spent a long time to UFO research, many of which, information has become irregular. How did I get into this area, which even today, many of the hibbantak pótcselekvésének held, would be long to describe, but it is actually a word defined, unbelief. I do not believe it, the stories about this, so then I started to investigate, and to this day does not end there.
As more and more evidence seems to me undeniably found, popularly speaking, they have undergone the other side of the horse, and instead of skepticism, curiosity led to my work.
  Átláttam soon, how conceited, and the unrealistic idea that billions, in the universe, from habitable planet, only alone, and only the Earth was formed and there is an intelligent civilization.
  At the same time raised the question if we are not alone, we do not know why the "neighbors"?
The decades of research work is logical, this and many other questions, the appropriate response. These responses, however, the earthly, human civilization today's thinking and lifestyle, it is difficult to insert.
  This is a simple reason, hanging them in a bouquet that you are interested, have access. This is not harmful to anybody, because I did not care, it does not come, but who cares, without access to decades of research work.
Perhaps so much in advance and then look behind the well-known details.

The free will.
  What does it mean, this is a religious untig already discredited, and because of that, today, has become almost meaningless concept?
Exactly what I mean, literally. That people living on earth, as they say in the wedding ceremony, all free of coercion, according to the will of their own to live, operate, or henyélni. Here, immediately come into play, laying claim to a great truth, Katona József, "Bank Ban" c. dalművének bordalából: "but as long as and until it is well or ill, but not idle ..." So the man, key features of the action, and this, we have from time immemorial. How to work together with the continuous action of free will?
The question is whether it feltehetném, who is now in the world, among people who have free will to act? Try to look after him. The first anon, a penniless beggar. The homeless, the majority of people who neither honor.
Many people look down, though, he is virtually the only free man in this twisted, detached from God in our world.
The homeless get out of bed in the morning vackáról when you want, or if it was hungry, when cold, or if other people do not leave me alone. But for whatever reason it may be, free volition, voluntarily make. After deciding that takes out the food, which was yesterday, or go get another one. How it acquires another one, again, he decides. You can go beg a breakfast for everyone, but a kunyerálhat Pékné, a butcher, hoping to get something, or you can go to where there is a chance to steal what you need. Which one you choose, it is he alone will decide, and bear all the choice, freedom of conscience and the legal consequences. This man is free. Pays a terrible price for freedom, but there is no other choice. In this situation, is completely irrelevant to proceedings as laborers, or removed for political reasons as a university professor lived his life. The outcast of society, haughtily refused, and in part, that is due to become free. The other reason is very characteristic that makes a man free, that no money! The money, the gang, which the evil of human felfűzte slaves throughout their lives and deter them from asserting free will. In contrast, homeless, almost no social expectations. Pushed, the dumber they despise, and makes sure none of duty. If anyone does anything for him, I love, or pity you. This does not matter. Who will help you out of pity, the self-fooling. Feel the absurdity of the situation. Feel a part of you as the maintainer of such society, the pressure of creating tremendous pressure on human relationship. Try this responsibility, compassion alamizsnájával allocated to hide. This can not go. The conscience is a hard, straight and things, in whom is still alive.
Who gives love, the closer to the humanity. He can feel the friction, but it would also, they can, if requested, would not such a horrible situation.
Moving on.
Search for free people who have not curtailed the exercise of free will. Go up, the "social ladder".
  The unemployed.
Previously acquired, or an inherited status. This is just able to hold money. When fired, it was perhaps a little reserve, but looking for work in all endeavors that do not run out of money because you will be short, to the homeless fate. After a certain level, any opportunity to accept, tolerate any humiliation that you do not run out of money. I wonder what he does, it's free will? No! Forced bondage. And what keeps him in bondage? The money.
The collar workers.
Snaps at dawn. Go bustles to be there, what should be. Working all day, bored or twenty years ago now, but he does. I wonder what he does, it's free will? No! Forced bondage. And what keeps him in bondage? The money.
The foreman.
The day comes, but too often it is preceded. There should be a good time to check whether there are workers, they make their stuff ea. Instruct, challenge, confront each other. Failure by people, even if you know that the problem is not that humans are merely the circumstances of the moment you make a mistake. Expect this from him.
Expect this, even if he otherwise would. I wonder what he does, it's free will? No! Forced bondage. And what keeps him in bondage? The money.
The industrialist.
He thinks he's free. Comfortably sleeps until the staff have not taken the breakfast. Later, a swim, then the pool of elhever nyugágyában before the phone rings. And Patton, and hajbókol or roar goes confronted, destroys people and beating herself tonight. I wonder what he does, it's free will? No! Forced bondage. And what keeps him in bondage? The money.
The professor
Wakes up with dignity. Cover all the necessary knowledge. Educate, and quiz.
Ad, and credit. This knowledge gives you what you have come to expect from him. Knows that the expectations are not nodding acquaintance with reality, but who gives money, in saying what the "truth". I wonder what he does, it's free will? No! Forced bondage. And what keeps him in bondage? The money.

A politician
   Of her noble life. Estimate, or contempt for fellow men. He has spoken to the man. Many people respect, even more people hate it. Expect him to stand up in front of people, in their eyes and lie. He does not like to lie. Would you like when people do not raise your lies, but it's just wishful thinking. People are not stupid. They do not want to understand why I must suffer, without you have available. But the politician explains. I wonder what he does, it's free will? No! Forced bondage. And what keeps him in bondage? The money.

The financier
Live like fish in water. Where's interests so require, wade anyone. There are pockets of politicians. If you like it, inciting them to each other, or the nations.
Good profits, you need to make war, destroy or put up, and no conscience. What does "have the right to" the "necessary" for "people" in order. Hell no! In its own interest. I wonder what he does, it's free will? No! Forced bondage. And what keeps him in bondage? The power.

  This is a terrible human mistake it tied to the human race. This tormented thousands of years. The power. The man thinks, there is human power.
This is pathetic fallacies. Can be incorporated into power over the people, but this is only an illusion.
God made man free. Power, only his hands.
Human power, one can substantiate it, and delete it. All this is so early that not even imagine. The peacock powers, the fraction of time there, playing cards to the homeless under a bridge, if the people decide, and if this decision is too live. No human power established, only stolen. Stolen from the people, against the will of God. God allows free will because it works, but everyone must deal with itself once.

They can think about. The procedure described may be adopted, discarded or discussed.
Who is who in their opinion, the determining factor, but if you can agree on these issues himself, then took a step toward understanding the world.



A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr292402134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása