évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Egy újabb csont?

2010.11.05. 17:20 | béla lászló | 1 komment

 

Újabb csont, amit rágni kéne?

 

De nem rágjuk. Kevés gondolkodó magyar ember van, aki nem látja át, a fosztogatás újabb és újabb kísérleteit, inkább megvalósuló módszereit.

Most, a magán nyugdíjpénztárak kérdését vetették elénk, hogy rágódjunk rajta.

Ráadásul, megfűszerezve azzal a hazugsággal, mint ha a magyar állam, ellopná az állampolgárok pénzét. Ezeknek semmi sem tabu?

  Nézzünk a dolgok elejére. A nyugdíjak kifizetését állami garanciával a nyu.f.ig. intézte, és kezelte a befolyó járulékpénzeket is. Azután az I.M.F. nyomására, bevezették a magán nyugdíjpénztárakat. Mivel nem volt olyan buta magyar, aki a biztos nyugdíját felcserélte volna egy spekulatív társaság ígéreteire, a dolgozók egy részének, kötelezővé tették a belépést.

Ez, nem volt egyéb, mint egy-egy „kanül” beültetése a magyar államnak abba a vénájába, amelyen át a kifizetett nyugdíjak fedezete csorgott vissza az állam zsebébe. Az I.M.F.-nek nem volt elég, hogy a kamatokon szívja a magyar nemzet vérét, még megkövetelte, hogy újabb vérszívó helyeket hozzunk létre.

Ezek, amellett, hogy spekulatív módon jó pénzt csináltak a magyar dolgozók pénzéből, (ami inflációs tényező, hiszen produktum nincsen mögötte) a keletkező hasznot, leginkább önmaguk busás megfizetésére használták.

  Hogy milyen statisztikákkal villognak most, egy dolog. Tény viszont, hogy amikor egyeseknek lehetővé vált a kilépés, és éltek is a lehetőséggel, súlyos vesztességeket szenvedtek.

Közben, a leszívott bevétel mellett az állam fizetési kötelezettsége nem változott. A magánpénztárak csak szedték a pénzt, de fizetni, majd, egyszer.

Nyilvánvaló, hogy bizonytalanná vált, legalább is veszélybe került, a nyugdíjak kifizetése. Ezt megelőzendő, az Orbán kormány bezárja ezeket a vérszívó forrásokat. Naná, hogy megy a visítás, meg a gyalázkodás. Felháborító, hogy nem szívhatják tovább ezen a csatornán az állam, ezen át a nemzet vérét.

  Kíváncsi lennék, kik, miféle tulajdonosok állnak a pénztárak mögött. Meg merem kockáztatni, hogy egyiket sem Széchenyinek, Hunyadinak, vagy Kinizsinek hívják, hogy csak az ismertebb magyarokat említsem.

  Ide kívánkozik egy megjegyzés.

Néhányan jelezték „Mi változik” című írásommal kapcsolatosan, hogy nem ismerem az embereket, ha azt hiszem, hogy lenne bárki is, aki másokért, pusztán szeretetből hajlandó lenne dolgozni. Ebben a mocskos kapzsi pénzvilágban bizonyosan nem, de én egy olyan helyzetről írtam, amikor nincsen pénz, forgalomban, ezért pénzért, soha sehol semmit nem lehet megszerezni.

Ezeknek az uraknak üzenem, hogy a magyar, nem tud tétlenül létezni. („mert amíg áll és amíg él, ront vagy javít, de nem henyél” Katona József). Sokakat éppen a rendelkezések, a törvények, az állam kapzsisága tart vissza a munkától.

A nyugdíjba vonult magyar állampolgárokból, száz közül, legalább hetven dolgozna, ha nem fenyegetnék őket nyugdíjuk csökkentésével, adóztatással, nem köteleznék alkalmazóikat semmilyen bejelentésre, hanem örülnének, hogy az ember még dolgozik, képességeihez mérten hasznossá teszi magát. Persze, nem a vip-nyugdijasok dolgoznának, akik korábbi nemzetellenes tevékenységük elismeréseképpen, ma komoly pénzekkel húzzák le a nyugdíj-alapot, mert ők nyaralni, telelni, meg kaszinózni járnak, „mert megérdemlik”.

  A másik ellenérv volt, hogy mindenki csak vinne, senki sem hozna. A kedves észrevételezők, talán nem figyeltek fel, arra az apró kitételre, hogy a pénz hatalmának elsöprésével, nem csak a helyzet, de a szemlélet is változna.

Értelmetlenné válna a kapzsiság. Az emberek értékét a társadalom számára nem határozhatná meg mennyi pénzt harácsoltak össze, mert senkinek sem lenne egy darab sem. Ellentétben a mai szemlélettel, nem az tenné naggyá az embereket, mennyi használati tárgyat, vagy egyéb vagyont birtokolnak, hanem az, hogy a köztulajdonban lévő földből, mennyit képesek, és hajlandók megművelni, a köztulajdonban lévő üzemekben mennyit hajlandók dolgozni, és hasonlók. A mai gyakorlattal szemben, nem tekintély, de súlyos szégyen lenne, ha valaki két autót is tartana saját rendelkezésére, mikor csak egy s…ge van.

  Mondják még, sok lenne a potyautas, aki kihasználva a lehetőséget, másokkal tartatná el magát, a semmi fejében.

Kéredzem én, mikor volt olyan a világban, hogy ezek hiányoztak?

Ma, hány potyautast tartunk el, akik ráadásul mind, jobban akarnak élni az értékteremtőknél. Sokkal többet, mint egyébként lenne, mert ezek a potyautasok, még azzal áltatják magukat, meg mindenkit, hogy rájuk, elengedhetetlenül szükségünk van. Tényleg! Hogyan is létezhetnénk bankárok, brókerek, parkoló őrök, végrehajtók, só-hivatalnokok siserahada nélkül? Nehéz, még elképzelni is.

Mellesleg mindezeket, most ránk kényszerítve kell eltartanunk. Ha önként tennénk, és az eltartás fejében nem minket …… nának, talán szívesen is tennénk. De így?

 

Béla László

New bone, which is supposed to chew on?

But not chewed. Hungarian-minded little people who can not see over the looting, new experiments, but rather the methods implemented.
Now, the question of private pension funds has been before us, that it rágódjunk.
In addition, spiced up with a lie, as if the Hungarian state, to steal citizens' money. Of these, nothing is taboo?
  Let's look at the beginning of things. The State guarantees the payment of pensions nyu.f.ig. are addressed, and addressed the influent járulékpénzeket well. Then the I.M.F. Under pressure, the introduction of private pension funds. Since Hungary was not so stupid, who certainly would have swapped a speculative company pension promises to workers of a part, was made compulsory for admission.
That is, there was no other than a "cannula" implantation of the Hungarian state into the vein through which the pensions paid out of the back cover of a dripped into his pocket state. The IMF was not enough to draw the interest of the Hungarian nation's blood, even required, to create new places of bloodsucking.
These, in addition to being a good way of speculative money did the Hungarian workers' money (which is inflationary factor, since there is no Production behind it) have been used, mostly used to pay for themselves busás.
  What statistics are flashing now, one thing. The fact is that when some people have been able to quit, and the option is exercised, suffered serious vesztességeket.
Meanwhile, the suctioned revenue under the state's payment obligation is not changed. The only private funds collected the money, but to pay, and then, once.
Obviously, it became uncertain, at least, has been compromised, the payment of pensions. To prevent this, the Orban government to close these blood sucking resources. Sure, go to the squeal, the diatribe. Outrageous that this channel is not szívhatják on the state of the nation's blood over this.
  I wonder who and what are the owners behind the counter. I would say that none of Szechenyi, Hunyadi, or Kinizsinek called to mention only the well-known Hungarians.
  Mentioned here is a comment.
Some have reported "What will change entitled" This article has tried in relation to people I do not know if you think it would be anyone who is for others, love alone would be willing to work with. In this sphere is certainly not the filthy greedy, but I wrote it in a situation where there is no money in circulation, and therefore money, nothing can ever get anywhere.
My message to these gentlemen, that the Hungarians can not passively exist. ("Because it is long and while alive, well or ill, but not idle 'Katona József). Many are just the provisions of the laws of the State of greed holding me back from work.
A retired Hungarian állampolgárokból, one hundred, seventy to work at least, not if they are threatened by reducing pensions, taxation, alkalmazóikat not requiring any notification, but be happy that the man is still working, it makes itself useful as far as capabilities. Of course, not the VIP-retired to work, who are ex-national activities, in recognition of today, pulling down serious money for pension funds, because they're on vacation, telelni, casino to go, "they deserve".
  Another counter-argument was that everyone would take, nobody would. A nice reflection, perhaps not noticed, that the perspective of the tiny, elsöprésével power to make money, not only in the case, but also a change in attitude.
Would become meaningless greed. The value to society of people do not decide the amount of money harácsoltak together because no one would be a piece of either. Unlike the current approach, would not the great people, how to use objects, or other assets held, but the fact that the publicly owned land, how much you are able and willing to cultivate the plants are willing to work in the public domain, and the like. In contrast, today's practice, not standing, but it would be a serious shame if someone would take their two cars is also available when there is only one s ... ge.
  Yet they say, would be a lot of free riders who take advantage of the opportunity with others, enforced by himself, with nothing in return.
Kéredzem me when I was in the world that they were missing?
Today, we are the number of free riders, who are, moreover, the more they want to live értékteremtőknél. Much more than it otherwise would, because these stowaways, áltatják even with themselves, with all of you to them, are vital. Really! How it could exist bankers, brokers, car guards, bailiffs, clerks siserahada without salt? It is difficult even to imagine as well.
Incidentally, all these things, we are now forced to be dependent. If we would do voluntarily, and not keep us in mind ... ... cing and maybe would like to make. But so?

Laszlo Bela

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr312426186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cgitar 2010.11.05. 20:26:09

Tökéletesen egyetértek minden szavaddal nem is tudok mit hozzátenni :)
süti beállítások módosítása