évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Nincs jó magyarázat.

2011.01.18. 15:24 | béla lászló | 2 komment

 

Ha az önkény diktál.

   Kétharmados kormányunk, bámulatosan vezeti az országot. No nem olyan jól, hanem úgy, hogy csak bámulunk, mint borjú az új kapura. Ilyet is lehet? Médiatörvényétől zeng egész Európa, meg a fél világ. Engem ugyan nem érdekel, hisz nem nézek televíziót, csak elvétve, hírekről is inkább a neten tájékozódom. Elveszi a pénzt az alacsony jövedelműektől, sőt a gyermekeik nevelését is csak diszkriminatívan csökkentetten támogatja. Akinek nincs jelentős jövedelme, semmit sem realizálhat az adókedvezményből. Megemeli a parkolási díjakat, a tömegközlekedés jegyárait, de még mindig nem transzparens az átlagember számára, hogyan is használják fel a jegyért befizetett milliárdokat.

Kíméletlenül és indokolatlanul emeli az üzemanyagárakat. Szerintem élvezi, hogy bármit megtehet. De hol a racionalitás?

Drákói szigorral tesz rendet a közlekedés terén. Csillagászati összegekkel rendeli büntetni a szabálysértéseket. Hogy a gyorshajtásért, meg a piros lámpáért inkvizíciót megszégyenítő szigorral lép fel, azt még csak valahogy értem. El lehet fogadni, hogy ha valaki beül egy autóba, ami a saját izomerejénél százszor erősebb, attól még nem veszélyeztetheti a többi ember épségét, életét. Ugyan ez áll a tudatbefolyásolásra alkoholoStol, narkóStol. De hogy a biztonsági öv becsatolásának elmulasztását is büntetni rendeli, az már kiverte a biztosítékot.

Ez a kiegészítő, az én életemet, testi épségemet hivatott védeni. Lehet szabványban előírni a gyáraknak, hogy e nélkül gépkocsit nem gyárthatnak, de a tulajdonost, vagy a használót rendelettel kötelezni a használatára, és elmulasztását szankcionálni, ez az emberi jogok durva megsértése.

Miért?

Csak!

 Pont amiért a szankciót elrendelték.

Azt is miért?

Csak!

Mert megtehetik, a tőlünk kapott kétharmaddal.

Egy frászt! Mert mindenütt a pénzünkre pályáznak, okkal vagy ok nélkül.

Az öv, értem van. Legalább annyi bajt csinálhat, mint amennyit véd. Tudok olyan esetről, amikor az öv miatt égett szénné, egy, egyébként kartöréssel megúszható baleset áldozata. Ha nincs az öv, simám kiszáll, begipszelik a karját, oszt jó napot.  A szerencsétlennek pont az a karja tört el, amivel az égő autóban az övet csatolhatta volna ki. A másik kezével, a pocakjától nem érte el a csatot, az egyik meg lógott, mint a fityfiritty. Mire az öv elégett, szegény, maga is megsült, utána meg már minek gipszelnék be a karját.

Volt már olyan is, amikor egyszerűen csak folyóba hajtott az áldozat. Kutya baja nem lett volna, ha nincs az őv. Mondták, jó úszó volt. A kiemelt autó vezetőablaka le volt tekerve. Mikor kihúzták, a vezető mellig kint volt az ablakon. Tovább nem mehetett. Combtövénél megfogta az öv. Jobb híján megfulladt szegény. Vagy nem tudta, vagy elfelejtette kicsatolni, de mire rájött, visszamászni már nem volt idő.

Mindannyian tudjuk, hogy a közlekedés veszélyes üzem. De ha már rászánjuk magunkat a veszélyeztetésre, hagy döntsük el mi, melyik veszélyt vállaljuk inkább. Ez szerintem minden ember elvitathatatlan alanyi joga. Szankcionálják e a műugrókat, a hegymászókat, az ejtőernyősöket, a focistákat, a síugrókat, a bandzsi dzsamping ugrókat, de sorolhatnám napestig azokat a dolgokat, amik veszélyesebbek a becsatolatlan övvel autózásnál, és még sincs szankció.

Tudom miért. Mert azok kevesen vannak, nem lehetne tőlük jelentős pénzt bezsebelni. Sokan közlekednek autóval, megfejni azokat érdemes,

Mert Viktor így akarja. Hajrá kétharmad!

Béla László

 If the arbitrary dictates.
   Two-thirds of our government, admirably led by the country. Well, not so good, but that just stare, as the new calf gate.
Can be such a thing? Médiatörvényétől resounds throughout Europe, with half of the world. Although I am not interested, I will not watch television, only occasionally, more news on the net can be kept informed. He takes the money from the low jövedelműektől, and even the education of their children is only discriminatory reduced support. Whose income is not significant, does not realize the tax advantage. Increase in parking fees, public transport fares, but still not transparent to the uninitiated how to use billions paid for the ticket.
Ruthlessly and unnecessarily increase the fuel prices. I think it enjoys to do anything. But where is the rationality?
Imposing draconian order to transport. Astronomical amounts provide for the punishment of offenses. To the speeding, the red lámpáért Inquisition humiliating rigor occurs, it is just something for me. You can bet that if someone gets into a car, which is a hundred times stronger izomerejénél own, it does not compromise the integrity of other people in his life. Although this is a tudatbefolyásolásra alkoholoStol, narkóStol. But that wearing a seat belt failure is prosecuting, has already knocked out the fuse.
This add-on, my life, bodily épségemet intended to protect.
Standard may be imposed on the factories, that can not be manufactured without a car, but the owner or occupier of the Regulation to require the use of, and punishing failure, this gross violation of human rights.
Why?
Only!
 Point for which the penalty was ordered.
"Why?"
Only!
Because to do so, we provide two-thirds.
Hell no! Because all of our money are applying for, rightly or wrongly.
The belt, I have. Can do at least as much trouble than it protects. I know of cases where the belt due to burning coal, one would get away with kartöréssel accident victim. If you do not have the belt, smooth folds begipszelik his arm, allocates a good day. The unfortunate point is the broken arm, a burning car which had been annexed by the belt. On the other hand, the pocakjától did not reach the buckle, one of the hanging, as the fityfiritty. By the time the belt burnt, poor, you can come out, then you have what gipszelnék in the arm.
Ever even when they are simply driven into the river to the victim. Dog would not hurt if you do not have the belt. I was told it was a good swimmer. A special car was rolled off vezetőablaka. When I pulled out the driver side was out of the window. Could not go further. Combtövénél grabbed the belt. Lack of a better suffocated poor. Or did not know or have forgotten kicsatolni, but by the time he realized it was no longer back up time.
We all know that transport is a dangerous operation. But if you take yourself to the danger now, let me decide if we assume a risk which is more likely. I think this is incontestable status to all people. Does műugrókat sanctioned, the mountain climbers, parachutists of the football players, the síugrókat, the squint dzsamping floating code, but I could napestig those things that are dangerous for the becsatolatlan autózásnál belt, and yet there is no penalty.
I know why. Because they are few, they would not be significant money bezsebelni. Many people travel by car, they are worth megfejni,
Viktor because it wants to. Go two-thirds!
Laszlo Bela

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr502593078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cgitar 2011.01.18. 18:21:32

Még valami, talán a mi országunk az egyetlen a galaxisban akinek nincs hadserege, ez az igazi tragédiánk,sajnos...

cgitar 2011.01.18. 18:36:38

A lényeg ,hogy minél rosszabbúl érezzük magunkat meg aztán az volna ezeknek a legjobb ha szét is széledne az ország, zavarjuk ezt a sok cionista mocskot!
süti beállítások módosítása