évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Vészterhes idők?

2011.01.19. 07:40 | béla lászló | Szólj hozzá!

Vigyázzunk a lelkünkre?

 

   Igen! Akinek a lelke beteg, annak csak idő kérdése, hogy a teste, mikor, és hogyan betegszik meg. korábban is írtam már erről, de más konstellációban.

Azt hiszem, sok embert érint ma Magyarországon, de a világ bármely helyén is,

hogyan tudja megőrizni egészségét. Ennek legnagyobb titka a lélek kiegyensúlyozottságának megőrzése.

  No, most leírtam azt, ami sokaknak semmit sem mond. Már szinte hallom a kérdést.

Hogyan?

Mit kell megőrizni?

A vallást ismerők, talán tudják, de mára sokakat elkerültek a vallási ismeretek.

Aki semmilyen egyházhoz nem tartozik, és soha nem foglalkoztatta az Istenség kérdése, az sincsen rosszabb helyzetben, mint aki a hitet, valamely vallás keretében ismerte meg. Isten, nem a templomokban lakik. Isten bennünk van.

A teremtésben adta nekünk egy részét, hogy tiszteljük, szeressük, és elvárásai szerint éljünk. Ezt a részt, a bennünk élő Istent nevezzük léleknek. Nevezhetjük belső igazságnak, nevezhetjük általános szeretetnek, egyikkel sem járunk messze az igazságtól.

   Vallásos, vagy ateista, minden emberben benne van a jóra való törekvés.

De, mert duális világban élünk, mindenkiben benne van, a rosszra való hajlam is. Ezt a hajlamot kell, és nagyon nehéz, féken, szinten tartani. Nem hiszem, hogy van olyan ember, aki soha rosszat nem tett. Mindannyian hibázunk, hibázhatunk. Ettől borul meg, a lelki egyensúlyunk. Ezt helyteleníti a bennünk élő Isten. Nem szól ránk, nem ver hátba senkit. Rosszalja a hibát. Mi nem tudjuk, csak valahol leheletfinoman érezzük. Érezzük, hogy másképp kellett volna egy dolgot intézni, egy kérdéshez hozzá állni, egy embertársunkkal viselkedni, de már megtörtént. Itt kerülünk válaszút elé. Elkergetjük e a bennünk felmerülő kételyeket, és örülünk, mondjuk az eset során elért haszonnak, vagy helyt adunk a belső tiltakozásnak, átlépünk az eset másik oldalára, és elképzeljük e, milyen lenne azt megélnünk, amit embertársunkkal tettünk.

Ha nem szívesen lennénk a helyébe, ezt átlátjuk és hibásnak ítéljük, megmarad az egyensúlyunk. Ha nem tudjuk egónkat legyőzni, és érzéketlenek maradunk  másokkal szemben, akkor hibázunk nagyot. Akkor a lelkünk betegszik meg, és ez minden rossz kezdete, és alapja. Ettől betegszik meg a lelkünk. Elvész az eredendő tisztasága. Beszennyeződik rossz, ártó szándékkal, és ez a test megbetegedését fogja elindítani. Ha átértékeljük korábbi hibáinkat, igyekszünk azokat elkerülni, visszaáll az egyensúly, és az egészség is. Nem a cselekedet a döntő. A szándék fontosabb. Az emberi lény az akaratával, szándékával hozza létre, az őt körülvevő világot. Amit kisugárzunk magunkból, a többi embertől, mint egy parabola tükörből, fog ránk visszaverődni. Ha a szeretet sugárzik belőlünk, azt kapjuk vissza. Ha a gyűlölet, a lekicsinylés, a felsőbbrendűség, akkor ez fog visszaverődni ránk. Csak rajtunk áll, hogyan érezzük magunkat, egy életen át. A legszegényebb ember is maradéktalanul boldog, ha szeretet veszi körül. Boldog, ha békességben neveli a gyermekeit. Boldog, ha sikerül megszereznie a család számára a mindennapi kenyeret. Boldog, ha törekvéseit elégedett emberekért folytatja.

A leggazdagabb is frusztrált, ha hideg közöny, vagy követelőző környezet veszi körül. Boldogtalan, ha mindig mások fölé akar emelkedni, mert ezt a hozzá hasonlók mindig akadályozzák. Az élete örök harc, és örök elégedetlenség.

Elégedetlen önmagával, elégedetlen a többi emberrel. Folyamatos harcban ál a benne élő Istennel, a saját lelkiismeretével. Eközben nem marad ideje, hogy a családjával foglalkozzék, kimutassa szeretetét a gyermekei iránt. Sok közülük azt hiszi, ha odadob a gyermeknek egy kalap pénzt, azzal teljesítette a kötelességét. Távolról sem. Egy gyermeknek nem pénzre, szeretetre van szüksége. Aki pénzzel akarja betömni azt a hatalmas szakadékot, ami a szeretet hiányában közötte és a családja között kialakul, az kineveli önmaga negatív utánpótlását. Létrehozza, az örökké elégedetlen, folyton követelőző, irreális igényeket megfogalmazó boldogtalan embert. Ezeknek a gyermekeknek, embereknek egy része válik a kábítószerek áldozatává. Ha megnézzük a szerencsétlen sorsú fiatalokat, leginkább nem szerény családok gyermekeit találjuk közöttük.

Nem minden ember tűnik el a süllyesztőbe, akinek szeretet hiányában kell felnőnie. Van akit azért sikerül megóvni a pusztító életviteltől, de elégedett boldog emberré, soha nem válnak. Ők lesznek azok, akik minden nap több pénzt akarnak megszerezni. Nem annyit amennyi kell az élethez, hanem amennyit csak lehet, hogy több legyen, mint másnak. Ők lesznek azok, akik a pénzből hatalmat kovácsolnak, hogy ezen keresztül még több pénzt szerezzenek.

Közömbös számukra, hogy amit csinálnak az rossz vagy jó. Egy szempont vezérli őket, mennyi pénzt lehet vele előbányászni. Hűvös közöny veszi körül őket az emberek széles rétegeiben, és éber ellenségesség, a közvetlen környezetükben. Úgy érzik, az egész világ ellenük harcol, és közben nem veszik észre, ők harcolnak a világgal. Ebben a harcukban, megszámlálhatatlan embernek nehezítik az életét, és süllyesztik a világot, a pénzhatalom elismerésének szintjére. A pénz nem hatalom. Hatalom az emberi munka, az alkotás, a szeretet, a békesség. A pénznek, és az ebből táplálkozó hatalomnak, életeleme a kirekesztés. Ezzel mindig másokat vádol, miközben gondosan ügyel arra, hogy köreibe, be ne férkőzhessen a szeretet. Olyan ez a két dolog, mint a tűz és a víz. Nem viselik el egymás létezését. Ha a szeretet kezébe pénz kerül, szétosztja a rászorulók között, és már nincs is. Ha a pénz közelébe szeretet kerül,

eltapossa, leigázza, majd kirekeszti, hogy még egyszer oda ne juthasson.

Amit a pénz szervez, az nyomor, háború, és halál, ami mögött mindig a hatalom áll.

Amit a szeretet szervez, az alkotás, bőség, igazság, és élet, ami mögött mindig a munka áll.

Napjainkra, az emberiség nagyobb része mindezt megtapasztalta, és ébredő tudatával egyre inkább átlátja. Észreveszi, hogy Isten templomait ellepték a kufárok. Aki ismeri a múltat, Jézust várja, hogy ismét elkergesse őket a szent helyekről. A szent helyek, nem csak a vallások templomai. Szent helyek, a nemzetek templomai is, ahol nincs helye a kufároknak, a gyűlölködésnek, a kirekesztésnek, csak és kizárólag a szeretetnek.

Az emberiség, vele a Föld, ebben az irányban halad. Bár a templomokban még hemzsegnek a kufárok, egyre forróbb a lábuk alatt a talaj, és nincs messze az idő, amikor önszántukból kimenekülnek onnan.

Ezzel lesz vége a nyomornak, a háborúknak, a depressziónak, és senki nem fogja visszasírni, mert elege van a világnak a szenvedésből.

 

Béla László

 

 

Take care of our souls?

   
Yes! Whose soul is sick, its just a matter of time that the body, when, and how they become diseased. previously been written about this, but other constellation.
I think it affects many people in Hungary today, but the world is any place,
how to keep healthy. As a balance to preserve the greatest secret of the soul.
  Well, I wrote what many people say nothing. I almost hear the question.
How?
What you need to keep?
Religion is familiar, you may know, but now many people shunned the religious knowledge.
Who does not belong to any church and never employed by the question of the Godhead, the situation is no worse than his faith, a religion recognized by the framework. God does not dwell in temples. God is within us.
This gave us a part of creation, to honor, love, and live according to expectations. This part of the living God within us called souls. Be called inner truth, love can be called a general, one of them we are not far from the truth.
   Religious, or atheist, it is good in all people striving for excellence.
But because we live in a dual world, everyone is included, with a bad attitude. This tendency must be, and it is very difficult, restraining, maintain the same level. I do not think that there is a man who never made no wrong. We all make mistakes, make mistakes. This fall, the spiritual balance. This criticism of the living God within us. Not about us, do not beat anyone from behind. Rosszalja error. We do not know, just somewhere leheletfinoman feel. We feel that otherwise would have had one thing you addressed a question to stand a embertársunkkal behave, but it has already happened. Here we come to the crossroads. Elkergetjük raised doubts about whether we, and we're happy, say, the profit achieved in the case, given the internal or local protest, move to the other side of the case, and imagine this, how would I make a living, what we embertársunkkal.
If not we would gladly replace it, this ability to understand and judge is wrong, there will be a balance. If you can not beat egónkat, and we remain insensitive to others, you big mistakes. If our souls are sick, and it's all a bad beginning, and will be based. From a diseased soul. Lost the original purity. Defiled wrong, maliciously, and this sickness of the body will start. If revision of our previous mistakes, we try to prevent them from occurring, restore balance and health as well. The act is not decisive. The intention is important. The human being is the will, the intent to create the world around him. What radiating ourselves, from others, such as a parabolic mirror, reflects itself will be on us. If the love radiating from them, we get back. If the hatred and belittling of superiority, then it will reflects itself upon us. Is up to you how we feel, for a lifetime. The poorest people are completely happy when surrounded by love. Happy when educating the children of peace. Happy if they succeed in getting the daily bread for the family. Happy, happy people, if efforts continue.
The richest is frustrated, if it's cold indifference, or surrounded by a demanding environment. Unhappy, you always want to rise above others, because they always like to prevent this. The life of eternal struggle and eternal dissatisfaction.
Dissatisfied with himself, discontented with others. Included in the ongoing fight fake living God, his own conscience. In the meantime, do not have time to deal with your family, show love for your children. Many of them believe if a child throws a hat money to fulfill his duty. Far from it. A child is not money, needs love. Anyone who wants to filling the enormous money gap, which in the absence of love between him and his family formed between the negative supply of kineveli itself. Creating, the eternally dissatisfied, constantly demanding, unrealistic demands by its author unhappy man. These children, some people become victims of drugs. If you look at the ill-fated young people, mostly families with small children can not be found among them.
Not all people seem to be countersinker who must grow up without love. There who was able to protect the devastating életviteltől, but happy happy man, I never will. They will be those who want to get more money every day. They should not be much to life, but as you can to be more than anyone else. They will be those who forged the money power, to obtain more money through this.
Indifferent to them that what they are doing is good or bad. One aspect is controlled by them, how much money it can előbányászni. Cool indifference of the people they are surrounded by layers of wide and watchful hostility, the immediate environment. They feel the whole world is fighting against them, and you do not realize they're fighting for the world. In this struggle, countless people in his life difficult, and flush with the world, the level of recognition pénzhatalom. The money is not power. Power of the human work, creativity, love and peace. The money and the power feeding it, life element of exclusion. This always accuse others while carefully see to it that sphere, you do not love férkőzhessen. It's the two things, like fire and water. Can not tolerate each other's existence. Where is the love of money into the hands of, distribute among the needy and no longer is. If the money is close to love,
trample them under, subdue, and then crowd that once again there can not escape.
What I will organize the money, the misery, war and death, behind which is still in power.
What I love organizing, creativity, abundance, truth and life, which is always behind the work is.
Today, mankind has experienced a greater part of all this, more and more understanding of consciousness and awakening. Realize that God flooded the churches kufárok.
Who knows the past, waiting for Jesus to them again elkergesse the holy places. The holy places, not just the religious temples. Holy sites, churches, nations, where the traders have no place of hatred, exclusion, solely and exclusively for love.
Humanity, with the Earth, moving in this direction. Although the churches are full of kufárok, increasingly hot under their feet to the ground, and not far from the time when you voluntarily fled from there.
This will end the misery of wars, the Depression, and no one will visszasírni because they are tired of suffering in the world.

Laszlo Bela

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr612594914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása