évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Vörös iszap, vagy vörös posztó?

2011.02.11. 00:50 | béla lászló | Szólj hozzá!

Vörös iszap, vagy vörös posztó?

   Azt, hogy a vörös iszap katasztrófa ipari baleset volt, vagy szándékos merénylet egy szakrális hagyományokat őrző kistérség ellen, máig sem lehet teljes bizonyossággal eldönteni. A veszélyes, folyékony állapotban való tárolási technológia, a baleset lehetőségét hordozza. A megelőző, kedvezőtlen időjárási körülmények, még esetleg közrejátszhattak a bekövetkezésében, de számos olyan tény van, ami legalább a vétkes könnyelműségre, de némelyik, akár a szándékosságra is utalhat. Az, hogy a gát mozgása, bizonytalansága hosszú ideje közismert volt a Kolontári és Devecseri lakosok, és ebből következően, nagy valószínűséggel az üzem vezetői előtt is, csak egy tény a sok közül.

Az hogy az árvízi védekezéshez hasonló módon, haránt gátakkal megtámasztva, meg nem előzték a gátszakadást, fatális felelőtlenség, de ha nem nézzük teljesen hibbantnak, önálló döntésre képtelennek a vezetőket, akkor ez az egyszerű tény, felvetheti a szándékosság verzióját is. Az, hogy a tragédiát megelőző napon, a gát tövében földgépek kapirgáltak, kifejezetten szándékosságra utal.

   Akár szándékos, akár véletlen volt is az eset, a haláleseteket kivéve, melyeket soha sem lehet pénzzel kártalanítani, minden károsult, teljes vagyoni, és nem vagyoni kárát, a károkozó vállalatnak azonnal, saját forrásból, maradéktalanul meg kellett volna téríteni. Ehelyett mi történt?  Sopánkodtak, hogy a biztosítási fedezetösszeg semmire sem elég. Kit érdekel ez a károsultak közül, és egyáltalán?

  Hogy valahogy elhitessék együttérzésüket a károsultakkal, végig tarhálták az országot segítségért. Jellemzően él még a magyarságban a szeretet, és együttérzés, a bajba jutottakkal. Még a koplaló kisnyugdíjasok némelyike is, odaadta a szerény néhányszáz forintját, hogy legyen szegényeknek újrakezdés.

Most mit hallani? Hogy az összegyűlt pénzt, a mai napig nem adták oda a károsultaknak, sőt, a magyarság pusztítására igénybe vett cigányság számára akarnak belőle kultúrházat építeni. Ez már vörös posztó. A nemzet szeretetéből összejött kárenyhítési alapot ilyen arcátlanul ellopni, az példátlan. Tudjuk, hogy végigrabolták az országot. Ellopták, és megsemmisítették a nemzeti vagyont, de hogy erre is képesek, azt még magáról Júdásról sem feltételezné az ember.

   Minden esetre ajánlom a becsapott adományozóknak, hogy ha legközelebb bárki, valami „nagyon humánus” célra gyűjt, véletlen se adjanak neki egy buznyákot sem. A rászorultakat kell, a tolvajokat nem szabad támogatni.

Az a nagy „jó szíve”, hogy meg ne szakadjon valakinek, ha segíteni akar, adjon meg neveket, címeket, amire postán, közvetlenül elküldhető egy adott személynek/családnak a támogatás. Úgy már nehéz ellopni.

 

Béla László

 

Red mud or red cloth?
   That the red mud disaster was an industrial accident or a deliberate attack against the sacred traditions of preserving the region, is still not possible to determine with certainty. The hazardous liquid in storage technology with the potential to produce an accident. The prior, adverse climatic conditions, possibly even the közrejátszhattak take place, but a number of facts that is at least guilty of frivolity, but some of them, or may also refer to the intent. The fact that the movement of the dam, the uncertainty was well known for a long time and Kolontári Devecseri residents and, therefore, most likely before the plant managers, only one fact among many.
In the same way that the flood defense, megtámasztva transverse dams, the dams were not applied in a fatal irresponsibility, but if you do not look completely hibbantnak, incapable of independent decision on the leaders, then this simple fact may suggest the intentional version as well. The fact that the day before the tragedy, at the foot of the dam Földgép kapirgáltak, specifically refers to intent.
   Either deliberate or accidental was also the case, except for the deaths, which can never be compensated with money, all injured, total property and no property damage, damage to the company immediately, with its own resources, it should have been fully reimbursed.
Instead, what happened? Sopánkodtak that the insurance fedezetösszeg nothing is enough. Who cares about the victims of this and all?
  Sympathy to the victims into believing that somehow, tarhálták throughout the country for help. Typically, even in Hungary in the lives of love and compassion for those in distress. Even some of the fasted kisnyugdíjasok also gave a modest few hundred forints, a second chance to be poor.
Now what you hear? That the money collected, to date there has not been the victims, even the ravages of the Hungarian Gypsies used to want to build community center out of it. It has a red cloth. The nation's love got together such a brazenly stolen base compensation, the unprecedented. We know that végigrabolták the country. Stolen and destroyed the national wealth, but also be able to do so, it still does not presuppose Júdásról about the man.
   In any case, the defrauded donors suggest that the next time anyone, something "very humane" for collecting, not to give him a chance buznyákot not. The needy should not be supported by the thieves.
The big "good heart" to someone you do not break if you want to help, provide names, addresses, to which, by mail, sent directly to a specific person / family to support. It is difficult to steal.

Laszlo Bela


 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr192652891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása