évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Jegyzet

2011.03.01. 06:54 | béla lászló | 1 komment

Működik az Európai Unió!

    A kérdés csak az, hogyan, mi célból, és milyen változásokat hozott, hoz, és fog hozni, az európai pórnép számára. Lehet, hogy a nézőpont, ahonnan én látom, nem mutat meg mindent, nem is ez a célom. Magam, korábban nem foglalkoztam sem politikával, sem publicisztikával. Ha valamit publikáltam is, azt szigorúan a szakmai területemen, és a politikától mentesen és függetlenül tettem. Ez egyszerű okból, én a pórnép egyetlen sejtje vagyok, így megmutatni is azt tudom, amit az elmúlt néhány évtized változásai és az unió hozott, (és vitt) az átlagos magyar uniós polgárnak.

  Amióta ezt a blogot írom, azóta sem érzem magamat, valami botcsinálta közírónak. Mindössze az a belső kényszer motivál, hogy lehetőleg közérthető módon felmutassam azokat a tényeket, melyeket a ködösítés miatt, a munkában agyonhajszolt, gazdasági csapdákkal szorongatott, átlagos ember nem lát meg.

Talán inkább, nincs neki megengedve, hogy meglássa. Teletömik az agyát barátok közt, való világ, focibajnokság, és még ki tudja hány, elterelő „fontos” dologgal, melyek mögül, már nem is látható, az álcázott cselekvések motivációja.

   Amikor Gorbacsovval megkezdődött, a S.U. lassú lebontása, a „keleti blokk” népei fellélegeztek. Reméltük, talán szabaddá válik az út, nemzeti függetlenségünk visszaszerzéséhez, szülőföldjeink méltó fejlesztéséhez, az európai nemzetek között, bennünket méltán megillető hely, elfoglalásához.

Sajnálatos, hogy magyar vonatkozásban, ez közel sem így nézett ki.

   Ahelyett, hogy a széthulló kreált államokból visszakaptuk volna elrabolt területeinket, magyar szívvel nem minősíthető étékű kormányunk, visszautasította mind a cseh, mind az ukrán állam ilyen értelmű ajánlatát.

Az Ukrajnába szakított magyarok, egy éjszakát átvirrasztva, csalódottan állapították meg, hogy nem hallhatták a magyar honvédség Csepel teherautóinak jellegzetes motorzúgását. Virradóra az ukránok csípős megjegyzései között oszlottak szét, – nekik sem kelletek.- és erre nem volt mit mondani.

A felvidék magyarjaihoz, talán el sem jutott a cseh állam ajánlatának híre. Csak utólag tudták meg, és élték meg a súlyos csalódást. Semmit nem tett értük a hazájuk, amitől önhibájukon kívül szakították el őket. Néma, és béna maradt az, az ember, aki a megválasztását követő győzelmi mámorban, nagyképűen jelentette ki, „én, tizenötmillió magyar miniszterelnöke kívánok lenni”

Nem lett!

Ehelyett, puszta hazafiságból, szabad utat nyitott, az ország kirablásához, lehetőséget, gyáraink szétveréséhez, értékes szakembereink ellehetetlenítéséhez.

  Erre tett rá egy lapáttal az Európai Unio.

Amikor a Sz.U. megszűnt, az addig kétpólusú világ  egyensúlya felborult. Sokan gondolták velem együtt, hogy az E.U. kitölti ezt a hatalmi vákuumot, és az angol-amerikai túl-hatalommal szemben, egy gazdaságilag, politikailag és katonailag is erős tömörülés létrehozásával helyreállítja a kibillent egyensúlyt.

  Az a képtelen helyzet, kevesek fejében fordult meg, hogy e helyett, az angol-amerikai karvalytőke előretolt bástyája lesz. Ez a helyzet, akkor kezdett a pénz ügyekben jártasabb emberekben tényként megfogalmazódni, amikor az EU.

elhatározta, közös pénz létrehozását, de ebből Anglia kivonta magát.

   Hogyan is lehetne, nyilvánvaló erőszak nélkül, eltulajdonítani a kelet pénzét, ha egységes pénzt használnánk. De ez, csak az első lépés volt, a tervezett kifosztásban, aminek elsődleges célpontja éppen Magyarország.

  Ki gondolta volna, hogy fejlődés címszó alatt, a világot gúzsba kötni készülő háttérhatalom, minden, számára elérhető területen, monopóliumokat akar létrehozni. Rákosi elkezdte, Kádár befejezte, az egészségesen működő, önellátó, és piacra is, egészséges élelmiszert termelő, magyar kisgazdaságok, tanyák felszámolását. A talaj előkészítés meg volt, de a karvaly kívánalmaknak még mindig nem felelt meg, mert a sikeres Tsz-ek, és a jól működő állami gazdaságok, messzemenően túltermeltek a hazai szükségleteken, így megmaradt az ország önellátó képessége. Ez felettébb csípte a háttérhatalom szemét. Egy önellátó országra semmit nem lehet rá erőszakolni. Sem egészségtelen élelmiszert, sem rossz, vagy drága iparcikket, mert mindene van.

Ekkor vették elő a nagy „fúrót” a „rendszerváltást”.

Ezt, szabadság flastrommal megkenve, kíméletlenül belehajtották a nemzet testébe. Akkor nem éreztük a fájdalmat, mert elkábított a hazug szabadság illékony öröme.

Évtizedes röghöz kötés után, többre értékeltük, mint amit ért. Akinek volt pénze, mehetett amerre látott, és senki sem gondolt arra, meddig lesz pénze. Ameddig mi utazgattunk, kilopták alólunk a gyárainkat. Most nem adminisztratív, hanem pénzügyi oka van annak, hogy szinte senki nem megy sehova, hanem otthon, nélkülözve töpreng, korábban elhibázott döntésein. Lassan újraéled a csengőfrász, ami 56 előtt nyomorította meg az országot. Annyi a különbség, hogy korábban attól rettegett a magyar, jönnek az ÁVH-s pribékek, elviszik, és bekerül a Dunaparti „fehér ház” húsdarálójába. Ma ennél „szerényebb” rettegés nyomasztja a magyarokat. Ma attól retteghetnek, nem 2-3 végrehajtó, 5-6 verőember, és 8-10 rendőr egyike nyomja e a csengőgombjukat. Ez sem sokkal jobb. Az alapvető emberi jogok nyilatkozatában foglaltaktól, fényévnyi távolságban van. Természetesen, mindezért nem az EU-t terheli a felelősség.

A magyar hitelesek, önszántukból írták alá, meg merem kockáztatni, hogy alapos elolvasás és megfontolás nélkül, a hitelszerződéseket. Senki nem állt a hátuk mögött korbáccsal, vagy géppisztollyal. Bennük egyszerűen, a hosszú szerény élet után, a kicsit könnyebb, magasabb életszínvonal azonnali elérhetősége vetődött fel, és nagyot hibáztak. Kérdezem én, ki az, aki az élete folyamán biztos lehet benne, hogy soha sem hibázik? Ugye senki!

A baj, a folytatásban rejlik. Egy embert, családot, gyermekeket, örökre elkapálni, lehetetlenné tenni, mert egyszer valamelyik hibázott, éppen olyan lelkiismeretlen dolog, mint amilyen az volt, amikor emberek ezreivel együtt, pusztán pénzügyi, és politikai érdekek miatt, csalárd módon, merényletnek álcázva, felrobbantották a WTC. tornyokat. Semmi kétségem a’ felől, hogy az ilyen lelkületű előemberektől, csak ilyen cselekvések várhatók. Amikor megcsapja ezeket a pénz szaga, kivetkőznek mindenből, ami emberré tenné őket, és a legvérengzőbb ragadozóként vetik rá magukat áldozataikra.

Itt válik láthatóvá, egy nemzetáruló állam, és a rabló bankok konspiratív együttműködése. Én még emlékszem, amikor a bankok becsődöltek, pár milliárddal „feltőkésítették” őket a magyar adófizetők pénzéből. Azt vártuk volna, hogy tulajdonrészük jelentős részét átveszi a Magyar Állam.

Mi történt? Pár hónap múlva eladták őket, valami bagóért, a magyarok pénzével együtt. Az EU-val sem az baj, hogy létezik, hanem az, hogy ilyen lelkületű, és gondolkodású, emberek vezetik. Biztos vagyok benne, hogy az EU-s állampolgárok nagy hányada, és a képviselőik jelentős része, nem ért egyet a megszülető döntésekkel, és azok következményeivel, valahogy mégis keresztülveri a lelkiismeretlen vezetés, az összes negatívumát.

Hogy ez, csak a magyarsággal szemben, Magyarország kárára történik, vagy az unió minden tagállamában ugyanígy hat e, azt nem tudom. Tény, hogy nálunk, nagyon látszik a nemzetellenes éle.

Csak néhány példa, a számtalanból:

A genszterváltást követően, nyílt, a szűkebb pátriámban, egy kisvendéglő.

Tulajdonosa, egy kiváló szakács, és a felesége voltak. Igazi vendéglősök, tele szeretettel, a vendég iránti tisztelettel, üzletük pedig kiváló, ínycsiklandó egészséges magyar ételekkel. Mivel, a párom, és én is, elég sűrű menetrend szerint éltünk, nem mindig maradt idő a háztartásra.  Amikor így alakult, akár, az akkor két éves gyermekünkkel együtt is betérhettünk, és az alapanyagok áránál alig több pénzért, kiválóan elkészített, főtt ételeket ehettünk.

Talán öt évig tartott ez az állapot. Egyszerre a mosolygós vendéglős gondterhelt lett. Kérdésemre elmondta, megjelentek (mert beléptünk az  EU-ba) bizonyos előírások, melyeknek betartására, megvalósítására kötelezték, csakhogy azon a szűk helyen ezt nem lehet megvalósítani, neki pedig nagyobb helyre nincs pénze. Valószínűleg, az EU-előírások miatt, be kell zárnia. Be is zárt.

Finom ízes főztjének emlékét, azóta is őrizzük, de sajnos hiányoljuk.

Az EU, átnyúlt a fejünk felett. Eldöntötte helyettünk, hogy nekünk nem felelnek meg, azok a higiénés körülmények, amelyek között, az egészséges ételeinket elkészítik. Ez önkény! Nekünk megfeleltek. Nagyon is!

Ha a rendelkezőkben lett volna jóindulat, és nem a pusztítás, monopólium-építés vezérelte volna őket, akkor a rendelkezésben lett volna egy jelentéktelen mellékmondat, ami nagyon is nagy jelentőségű: a 20 főnél nagyobb befogadóképességű vendéglátó helyeknél…

Ez a tolerancia, ezektől nem várható. Utóbb tudtam meg, hogy a helytől 2 km-re megnyílt egy meki. Azonnal megértettem az összefüggést.

Egészségtelen kaja, idegen anyagból, idegen haszonnal, aranyáron, de ne legyen választási lehetőség. Ez, a toronyrobbantó szemlélet, alternatív, gazdasági megnyilvánulása.

Olyan ez, mint a cukorgyáraink, EU-s pénzből való felrobbantása, később a

70 Ft.-os cukor 300-ért árusítása.  Vagy a kábítószer terjesztése, és egyidejű üldözése. Szinte nem telik el nap, hogy a mocsok-médiákban ne lenne részletesen bemutatva a termesztés, hozzá téve, milyen milliós haszonnal művelhető. Az iskolákban, országszerte terjesztenek „védő” nyomtatványokat, részletesen ismertetve a gyermekeinkkel, hogyan kell a drogokat használni, micsoda élmény a belőtt számára a drog, de azért ne tegyétek, mert káros ám! Három oldalon ecseteli a csábítást, és egy mondattal figyelmeztet.

Undorítóan átlátszó!

Éppúgy átlátszó, amit ma a tojástermeléssel művelnek. Előírtak épületet, ketrecet, automatikát, számozó berendezést. Mikor ezt a termelők, nagyrészt hitelből beszerezték, most kiszorítják őket a piacról. Valahogy eszükbe jutott, az „Állatjóléti” szempont. Ez szerint a jelenlegi ketrec, és körülmények, állatjóléti szempontból, már nem felelnek meg. Cseréjük, több milliót hozna bizonyos gyártóknak. És ugyanennyit vinne el a termelőktől, amit azok már nem tudnak kigazdálkodni. Felhagynak a termeléssel. Ott maradnak bedőlt hitellel, és mindent bekaszálhatnak a bankok. Bravó!  Az a baj az EU-val, hogy az állatjóléti szempontok mellett, soha nem jelennek meg, az emberjóléti szempontok. Etetik az embereket a jólelkű, állatvédő dumával, aztán behozzák külföldről a dioxinos élelmiszert.

Hazugság, hazugság hátán. Ma ez az Európai Unió.

Nem kéne!

Természetesen van jó oldala is, de ha a magyar vonatkozásokat nézem, akkor 70% rossz mellé, csurgatnak 30% jót. Ez elég, a felszínesen tájékozódók elvakítására. Ha készül, egy fontos, vagy éppen egy felesleges beruházás Magyarországon, még a vízcsapokból is az folyik, mennyivel támogatta az unió, az adott beruházást. Persze, az már nem folyik a csapokból, mennyit kell ezért az országnak befizetnie, az uniós alapba. Az sem folyik a csapokból, hogy a kérkedő támogatásokból, hány féle címen, mennyit követelnek vissza tőlünk.

Ez úgy általában elsikkad. Elvétve, fenyegetés formájában kerül elő. Olyankor,

Amikor valamilyen kérdésben, a nemzeti érdek, keresztbe verni látszik a fosztogatók érdekeit. No akkor, zeng tőle a média.

Jó, jó! Ha így tennénk, jobban járnánk, de akkor vissza kell fizetni az uniós támogatást. Nagyon sötét elme kell ahhoz, hogy valaki át ne lásson ezen a szitán. Nálunk mindenki átlát, mégis tűrjük, támogatjuk, és nem tiltjuk. Miért?

 A folytatás készül…

The European Union works!
    The only question is how, for what purpose, and what changes, taken to, and will be in Europe for pórnép. Maybe the point of view from which I can see, it does not show everything, this is not the goal. I have not been previously dealt with neither politics nor journalism. If something is published, it is strictly a professional slots, and free from politics and whatever I did. This is a simple reason, I'm pórnép a single cell, so that I can also show that changes in the last few decades, and the union has, (and took) the average Hungarian citizen.
  Since I'm writing this blog, ever since I feel something botcsinálta journalist can be judged. Just the internal motivating force, preferably in a comprehensible way to felmutassam the facts on which the obfuscation of the work overworked, traps, economic distress, the average man does not see it.
Maybe more, he is not allowed to see. Teletömik the brains of friends among the world's, Leagues, and who knows how many, diversion of "important" things which are behind, no longer shows, undercover actions motivation.
   When Gorbachev started the S.U. slow breakdown of the "Eastern bloc" fellélegeztek peoples. We had hoped, maybe the road will be open, to regain national independence, the homeland worthy of development, the European nations among us justly due place to occupy.
It is unfortunate that the Hungarian context, it is not nearly so look out.
   Instead, it created the failed states have been kidnapped in the fields has been recovered, the Hungarian government étékű heart can not be considered, and rejected by the Czech Republic and the Ukrainian state of such a bid.
Ukraine broke the Hungarians, one night átvirrasztva, been disappointed that they did not hear the typical Hungarian army trucks in Csepel motorzúgását. During the night biting comments were shared between the Ukrainians apart - they did not have to .- and it was not what you say.
The Magyars highlands, perhaps not even thought of the Czech state's bid news. Only after they were told, and experienced a severe disappointment. Did nothing for them in their home, from which they were interrupted by reasons beyond their control. Mute and paralyzed the left, the man who after the election victory of the confession, he said pompously, "I wish to be a fifteen Hungarian Prime Minister"
Not one!
Instead, a mere patriotism, paved the way for free, robbing the country of opportunity, factories szétveréséhez, valuable experts rendered impossible.
  This made him a shovel in the European Union.
When Sz.U. disappeared, while the bipolar balance of world upset. Many thought with me that the E.U. fill this power vacuum, and the too-powerful Anglo-American against an economically, politically and militarily powerful bloc of creation to restore the balance between off-center.
  The inability of the situation, few minds turned to this instead of the forward bastion of Anglo-American karvalytőke will. This is the case, he began to familiar with people's money matters megfogalmazódni fact, when the EU.
decided to create a common currency, but it was withdrawn from England itself.
   How can it be, without obvious violence, his money stolen by the East, if you use a single currency. But this is just the first step was a planned plunder, which is the primary target of Hungary.
  Who would have thought that, under development, the world made of ropes connected háttérhatalom, all available for the area, wants to create a monopoly. Rakosi began, Kadar finished in a healthy, self-sufficient, and the market is healthy food production, Hungarian small farms, homesteads to be removed. The soil was prepared, but the hawk is still demands are not met, because the successful TOs, and the well functioning of state farms, largely túltermeltek domestic needs, thus remaining the country's ability to forage. This is a very háttérhatalom stung his eyes. Nothing can be self-sufficient for a country to rape her. No junk food or bad, or expensive manufactured goods, because everything is.
Then took out a big "drill" to "regime change".
This freedom flastrommal megkenve, ruthlessly belehajtották the nation's body. You do not feel the pain, because the false freedom of volatile stunned delight.
After decades of knitting rooted at regional level, evaluated more than I understand. Who had the money to go wherever he saw, and nobody thought of it, how long will your money. As long as we were traveling, the stole from our factories. Now, not administrative, but there is a financial reason that almost no one is going anywhere but home, deprivation reflects on the decisions previously failed. Slowly revived the csengőfrász which nyomorította 56 before the country. Difference is that the Hungarian had feared, come the AVH pribékek, taken away, and enters the Danube "white house" húsdarálójába. Today, a more "modest" overwhelming fear of the Hungarians. Retteghetnek from today, not executing 2-3, 5-6 verőember, one press officer for 8-10 csengőgombjukat ea. This is not much better. Foglaltaktól statement of fundamental human rights, is light years away. Of course, all this is not the EU to bear the responsibility.
The Hungarian authentic, signed voluntarily, I would say that without a thorough reading and consideration of the credit agreements. No one stood behind them with whips, or machine gun. Their simple, modest life after a long, a little easier, the immediate availability of higher standards of living raised, and the big one made a mistake. I ask, who is in their lives can be sure that he never makes a mistake? No one huh!
The problem lies after the jump. One man, family, children, forever elkapálni, made it impossible, because once a mistake, things are just as unconscionable as it was when thousands of people together, purely financial, and political interests because of the fraudulent, merényletnek guise, the WTC was blown up . towers. No doubt it's from, that such előemberektől minded, but such actions are expected. Flap when they smell the money, everything unrobe, which would make them man and charged him legvérengzőbb predator themselves to their victims.
Here you will see a nemzetáruló state, and the bank robber conspiratorial collaboration. I still remember when the banks becsődöltek, a few billion in "capitalized" them from the Hungarian taxpayers. It might be expected, a significant part of the dwelling to take over the Hungarian State.
What happened? A few months later they sold them something for a song, the Hungarians with money. The EU is not the problem that exists, but whether such minded and thinking people are held. I'm sure that a large proportion of EU citizens and their representatives, a significant portion of its disagreement with the nascent decisions and their consequences, somehow keresztülveri unscrupulous management of all negative.
That is, except the Hungarians, against Hungary at the expense of, or the same effect in all member states of this union, I do not know. In fact, our very visible in the edge-national.
Just a few examples, the számtalanból:
The genszterváltást after the open, narrower pátriámban, a tavern.
Owner, an excellent cook, and his wife were. Real host, filled with love, respect for the customer, their business is good, healthy delicious Hungarian dishes. Whereas, my partner and I also lived in crowded schedule does not always have time for a household. When it was formed, even if you have two years of our child together betérhettünk, and a little more money than the cost of raw materials, perfectly prepared, eat cooked food.
Perhaps this state of affairs lasted for five years. Suddenly a smiling host was troubled. Question, said, appeared (since we entered the EU) for certain standards to which compliance with the standards required to implement, but it's a small place can not be achieved, and he has no money for more space. Probably, the EU regulations due to be shut down. You can closed.
Főztjének delicious savory memories still kept, but unfortunately miss.
The EU, cross-over our heads. He decided for us that we do not comply, they are hygienic circumstances in which the healthy meals are prepared. This is tyranny! We have been complied with. Very well!
Would have been if the rendelkezőkben benevolence, and not the destruction of monopoly-building would have driven them, then the provision would have been a minor clause, which is also very important: the restaurant seats only 20 people a greater capacity ...
This tolerance is not expected from them. Later I learned that the place opened up a 2 km Meki. Immediately understood the connection.
Unhealthy food, foreign material, foreign profits, gold price, but no choice. This is the approach toronyrobbantó, alternative economic manifestations.
It's like the sugar factories, EU money for blowing up, then the
Ft 70 cent sale of sugar reached 300. Or drug distribution and simultaneous prosecution. Hardly a day goes by that filth-media would not show the detail of production, making it, what benefit millions of cultivation. The schools, spread across the country "to protect" forms, describing in detail our children how to use drugs, what a pleasure drugged for the drug, but I do not do, but because harmful! Three pages describing the temptation, and warns of a sentence.
Disgustingly transparent!
Well clear of what is now the tojástermeléssel operation. Provided in buildings, cages, automation, numbering equipment. When this producer, mostly loans acquired, now expel them from the market. Somehow they remembered the "welfare" aspect. This is according to the current cage and conditions, animal welfare point of view, no longer fulfilled. Replacement of some manufacturers would produce millions more. And the same would take away from the producers that they are no longer able to generate. Abandonment of production. Stay on loan collapsed, and everything bekaszálhatnak banks. Bravo! The trouble with the EU, in addition to animal welfare considerations, they never appear in the emberjóléti aspects. Fed the good-hearted people, animal rights spiel, then imported food from abroad to dioxin.
Lies, lies on his back. Today it is the European Union.
I did not need!
Of course there is also a good side, but when I look at the implications of Hungarian, then wrong side of 70%, 30% csurgatnak good. This is enough to inquire about the superficially dazzling. If you made an important, or just an unnecessary investment in Hungary, even in the vízcsapokból is going on, how much support the union, for that investment. Of course, that's not going to the taps, so how much to pay into the country, the EU fund. Nor is the cones that bragging subsidies, how many kinds of address, how to recover from us.
This was usually goes unrecognized. Occasionally, in the form of a threat. Middle
When a matter of national interest, it seems to beat the raiders crossed interests. Well then, it resounds in the media.
Good, good! Doing so would better off, but you will be reimbursed to EU aid. To be very dark mind that somebody could not see me through this sieve. All our transparent, yet tolerate, support, and is not prohibited. Why?
 The sequel is made

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr552700310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cgitar 2011.03.01. 22:52:56

Néhány adat amin ellehet gondolkodni,hogy mire számíthatunk a forradalmi Fidesz vezetésével. Orbáni szóhasználattal kik követték el ezt a „politikai bűnt”a nemzet ellen.Emlékezzünk,hogy indította Orbán a 2010-es újbóli ámokfutását? Nekiment Simornak az MNB elnökének,hogy milyen gusztustalanul magas a fizetése.Tette ezt annak ellenére ,hogy jól tudta ,hogy jegybankelnök fizetését az előző Orbán-kormány határozta meg, a javaslatot Járai Zsigmond nyújtotta be a parlamentnek. Ez rögzítette az alapfizetést, valamint azt, hogy a javadalmazást minden évben a konvergenciaprogramban szereplő várható inflációval kell növelni. Ezt a pénzt kapja máig Simor.
Tehát amiről mostanában nem beszélnek,hogy Járai és Simor fizetését a FIDESZ, a KDNP, a Kisgazdapárt és az MDF szavazta meg. Személyesen Orbán Viktor is megszavazta!
2001-ben az Orbán vezette Fidesz az IMF, a Világbank és az EU kérésére átalakították a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényt. Lemondtak a saját pénz – a forint nyomtatás jogáról – és a jegybank irányításáról!
A Magyar Nemzeti Bank az Európai Uniónak történő átadását biztosító törvényt a Fidesz- KDNP, az akkor már leszalámizott Kisgazdapárt és a MDF verte át az országgyűlésen. Orbán Viktor is személyesen igennel szavazott!
Majd ezek után 2002-ben három párt megszavazta az ország eladósítását. Az MSZP, az SZDSZ és ellenzékből a FIDESZ!!
Ezek után mindenki eldöntheti magában,hogy mire számíthatunk az elkövetkezendő időszakban a forradalmi kormánytól.
süti beállítások módosítása