évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

A jogtalanság, jogot nem alapíthat!

2011.04.10. 08:59 | béla lászló | Szólj hozzá!

A jogtalanság, jogot nem alapíthat!

  Ez, egy alapigazság. Mégis, ennek tagadásával akarják bekebelezni évezredes hazánkat. Jogtalanul ráteszik a kezüket a magyar vagyonra, gyárra, földre, vízre, levegőre, később annak alapján, hogy ők már korábban rátették a kezüket, jogosnak feltűntetve akarnak, rendelkezni fölötte.

  Mit jelent ez, kicsit hétköznapibb nyelvre lefordítva?

Figyelemmel arra, hogy ez egy erősen infantilis cselekedet, nézzük meg, hogyan néz ki ez a fajta tulajdongazdálkodás, a gyermekek körében. Bulcsú, a szerény, barátságos, békés gyerkőc, játszik a homokozóban egy szép színes játékkal, amit egy versenyen, a tudásáért, megfelelő viselkedéséért nyert. Ez a játék, egyedi darab. Egy készült belőle, és minden hasonlónál egy picivel szebb.

Odacsapódik hozzá egy másik gyerek. Nem abba a városba, még csak nem is arra a kontinensre való. Szülei küldték oda, ahogyan mostanában az angol családok küldik messze földre a kezelhetetlen gyermekeiket, hogy némi tisztességet tanuljanak. A vendég, szeretné Bulcsú játékát így hát megkéri, hagy játsszon ő is, együtt vele. Bulcsú nem egy irigy, nem önző, alapból jóhiszemű, ezért beleegyezik. Néhány percig, a játék zavartalanul folyik.  Folyik mindaddig, ameddig a vendég, egészen magához nem ragadja a kezdeményezést. Vizet hoz az ivókúttól, sarat csinál, bele forgatja a szép kis darabot. Bulcsúnak nem tetszik, hogy a szép, és számára kedves darab, egy lelakott hulladékra kezd hasonlítani. Visszakéri. A vendég, ahelyett, hogy visszaadná, görcsösen szorítja.

   Egy darabig húzzák, vonják. Bulcsú nem adja, de a vendég sem engedi. A játék darabokra szakad. Ez után, már a darabokért folyik a birtoklási harc.

  A vendég is ügyes, és felettébb erőszakos. Bulcsúnak, más csak egy darab van, a régóta őrzött, kedvenc játékából. A vendég, közben oda adja, a megszerzett darabokat más gyerekeknek, és ártatlanságot színlelve tárja szét üres kezeit.

Aztán egy cselhez folyamodik. Visszaveszi a másoknak juttatott darabokat, és odaadja Bulcsú kezébe. Erre a trükkre, Bulcsú szorítása is gyengül. A vendég gyerek, kihasználva a pillanatot, az egészet kiragadja Bulcsú kezéből. Büszkén mutogatja az orvul szerzett játékot, mint ha az övé lenne. A tiltakozásra, Bulcsút kizavarná, még a homokozóból is, mondván,  - az egész homokozó ez enyém, és én, nem akarlak téged itt látni.

   Itt telik be a felnőttnél a pohár, akire a vendég gyerek felügyeletét bízták.

Kézen fogja pártfogoltját, és szépen hazaviszi, hogy a többi gyerek, végre nyugodtan játszhasson.

   Így néz ez ki, a gyermekek világában.

A nemzetek, már nem gyermekek, és a haza sem játék. Ahogy a felnőtt sem nézi tétlenül, a gyermekek helytelenkedését, Isten sem teszi ezt a mi világunkban.

Mikor betelik a pohár, hazaviszi a vendéget. Most betelt.

    Lehetetlen, hogy hazánkat a földig rombolják. Lehetetlen, hogy nagy múltú gyáraink udvarát a gaz verje fel, vagy kufárok lepjék el. Lehetetlen, hogy egy korábban kibérelt zsebkendőnyi terület, elővételi jogot képezzen, és ettől váljék forgalomképtelenné, és a magyarok számára hozzáférhetetlenné, több száz hektár magyar termőföld. Ez mind lehetetlen, igazságtalan, és tűrhetetlen.

   Már látni, ahogy Isten, megfogja a „vendég” kezét, hogy szelíden haza vezesse. A jelek félreérthetetlenek, de a nemzeteknek is fel kell emelni a fejüket.

Ki kell törniük a megalázottságból, hogy Isten is láthassa, igazsága szabaddá teszi a világot, és nem érdemtelenekre pazarolja figyelmét.

 

Béla László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr552813568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása