évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

A Csillagszemű

2011.06.15. 07:54 | béla lászló | Szólj hozzá!

 A csillagszemű.

  Volt egy film, az ünnepek alatt, ezzel a címmel. Számomra megdöbbentő volt, hogyan kerülhetett az m1 Tv. műsorába, abban a politikai helyzetben, ami az országot, ma Hegyeshalomtól Kelebiáig átjárja.

  Aki nem látta, vagy nem ismeri a történetet, röviden összefoglalva, a cselekmény teljes hosszában arról szól, hogy egy Ambrus nevezetű püspök, hogyan sanyargatja a magyarokat, mennyire veszi semmibe a népet, hogyan él vissza a hatalmával és hogyan üldözi a nép fiát, a Csillagszeműt, aki csavaros észjárásával, mindig ügyesen, néha erőszakkal védi meg a népet és önmagát a túlkapásoktól, ordító igazságtalanságoktól.

  Ügyes művészi fordulatokkal és helyzetképekkel mutatja be, hogyan válnak kiszolgálóivá, egyébként becsületes magyarok. Ugyanígy meghatározza, megnevezés nélkül, mindössze egy kipával a zsarnok fején, honnan indul ki ez a temérdek gonoszság és igazságtalanság. Azt a tényt, hogy a történet csattanójaként, leütik a buta, felfuvalkodott zsarnok fejéről a kipát, és pucéran, jog és vagyonfosztottan világgá zavarják, hogy a záró képben, köznevetség és közutálat tárgyaként, szürke szamár képében jelenjen meg a sanyargatottak előtt,

végképp nem tudom, a mai  magyar viszonyok között elhelyezni.

    Amikor a mai „csillagszeműket” mint Budaházy, vagy egy gárdista, vagy bárki, aki a hatalom aljasságával szemben, védelmébe meri venni az embereket, ma éppen ugyan így üldözik Magyarországon, joggal vetődik fel a kérdés, mi motiválhatja az embert, aki műsorra tűzte a darabot?

Talán megunta a karrierjét, és szembe fordulva a hatalommal, fel akarja ébreszteni a még békésen szundikáló magyarokat?

Esetleg éppen felsőbb parancsra tette?

Ha igen, mi lehetett a hatalom szándéka ezzel?

Netán, a gyengébb képességűek számára, nép-nemzeti kaftánba akarta öltöztetni, a magyarság testét belülről felzabáló klikket?

Vagy valami szaftos polgárháborút szeretne kirobbantani?

Ezeket a kérdéseket, nehéz ma megválaszolni. A kulcsemberek ismeretében bármi feltételezhető, de ezek, csak feltételezések.

Hogyan szabad, a hatalommal visszaélő kiválasztottakat, vagy a liszt-rekvirálást titkon támogató molnárokat nyilvánosan pellengérre állítani, amikor szertenézve, kulcspozícióban, ma Magyarországon, csak ilyeneket látni.

Ha véletlenül lojálisabb ember bekerülne ilyen helyre, amint kiderül, azonnal kirúgják. Megy a visítás antiszemitizmusról, rasszizmusról, anélkül, hogy az érintettek, egy hangyányit is elgondolkodnának. Senki nem tud mutatni a világban még egy olyan nemzetet, aki annyit eltűrt volna rezzenéstelen arccal a belső fosztogatóktól, mint éppen a magyarság.

   Nem a kiválasztottak a hibásak!

Tény, hogy közöttük legjellemzőbb az a gondolkodásmód, mi szerint „ide nekem mindent, nektek semmit, én majd megmondom nekem mi a jó, sőt azt is, hogy nektek mi a jó, és mindezt úgy is tegyétek, mert különben antiszemiták, rasszisták, kirekesztők és minden gonoszok fő gonoszai vagytok”.

Csak egy egészen kis éleslátással kellene elgondolkodni, ha lenne, ha a kíméletlen önzés el nem vakítaná őket, hogy rádöbbenjenek, helyzetük tarthatatlanságára. Ha az egész világ, általánosan, és egyre fokozottabban utasítja el a „kiválasztottakat”, talán nem a világnak kéne változni. Nem a világnak kéne homokossá válnia, nem a világnak kéne alapjoggá tenni a lopást,

(megélhetési bűnözés), nem a világnak kéne a szabadság rangjára emelni a terrort. (Eurogendfor, vagy mi fene)

 Ha ezt a világ tenné meg, a megélhetési bűnözők, napok alatt szétlopnák a kiválasztott vagyonokat, és percek alatt megkezdődne az erőszakos „igazságszolgáltatás” amit a kifosztottak jogos felháborodása gerjesztene, és nem lenne utána hatalmas kártérítés.

  Ennél rosszabb megoldás nem létezik.

Nem kell az erőszak, sem a tolvajlás!

Az embereket nem fajtájuk, hanem magatartásuk szerint kell mérlegre tenni.

Megítélni, szerintem senkit nem szabad, hogy mi magunk meg ne ítéltessünk, hiszen nem tudjuk, és nem is tudhatjuk, ki, minek a szolgálatában olyan, amilyen.

A negatív viselkedést, gondolkodást, meg kell hagyni a megvalósítójának, csak az ilyen megnyilvánulásokat, szigorúan és következetesen ki kell zárni a közügyekkel való bármilyen kapcsolatból. Akkor lesz béke, és igazság.

Azt hiszem, ezen érdemes elgondolkodni.

 

Béla László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr362985162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása