évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Nem lesz bosszú

2011.08.15. 20:17 | béla lászló | Szólj hozzá!

 Nem lesz bosszú

   Most nem lesz. Lehet, hogy korábban volt, lehet, hogy visszafelé is volt, de most nem lesz. Az emberiség egy évezred során sokat szenvedett a pénz, a vallás, az önzés hatalmától. Sok sötét embertelen dolgot követtek el Isten nevében, és még többet, a pénzhatalom szándékából. Ezek a cselekedetek, nagyjából mind, egy emberfajtának az „áldásos” működése, a csatlósaik szolgálatkészsége következtében jöhettek létre. Az ő életelemük a bosszú, ami minden vélt, vagy valódi sérelemért „állampolgári jogon” jár.

  Nem jár. Szerintem nem, és ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül.

Isten nem ver bottal, és nem bosszúálló. Aki hisz benne, és valóban tiszteli, az sem. A bosszúállás mammon szokása. Akinek a pénz az Istene, az nem szenvedheti a sérelmeket bosszú nélkül. Ha a természete miatt sérelem éri, az számára megbosszulandó cselekedet. Érdemes elgondolkodni azon, hogy ha egy emberi magatartást száz helyen százból elutasítanak, kivel lehet a baj. Az elutasítottakkal, vagy az elutasítókkal. Ennek a gondolatmenetnek, a tárgyilagos átgondolása után, antiszemitizmusról beszélni, több mint hamis vád.

Az, hogy nincsen antigörögizmus, antigermanizmus, antispanyolizmus, és még többszáz féle „anti”, egyáltalán nem véletlen. A világnak bármelyik sarkában, bármelyik nemzetében, egy meghatározott fajta ember keveri a szbajt. Nincs a világban még egy fajta ember, aki annyira képes lenne semmibe venni embertársait, és azok érdekeit, mint a pénzhatalmat kézben tartó fajta.

  Most, a pénzhatalom véget ér. A zsarolásra használt eszköz, minden kézből kihullik. Nem az lesz az értékes ember, aki X millió dollárt ér, amerikai zsargonnal élve, hanem az, aki meg tud javítani, el tud készíteni, fel tud építeni, meg tud termelni valamit. Az elvont, átverős banki szerződések megfogalmazásáért, eladásáért nem jár kenyér, kalács még inkább nem.

Aki nem tud értéket teremteni, az segíthet annak, aki tud, ha enni is akar.

  Ez nem bosszú lesz, csak igazságtétel. Igazságtétel azokért az ellopott milliókért, amit az ismert formulákkal, az értékteremtőktől elloptak. Ellenszolgáltatás a kamatos kamatért, a könnyes gyötrelmekért, a kreált válságokért, a kirobbantott háborúkért, az elárverezett családi hajlékokért, az éhező gyermekekért, a reménytelenségből a halálba menekülő családapákért, családanyákért, az árvaságra jutott gyermekekért. Nehogy azt mondja valaki, hogy a világ háborúiért nem a pénz, és a hatalom hajszolói felelősek, mert ekkora hazugságot az emberiség már el nem hihet.

   A bankvilág, a telhetetlen önzés, mérhetetlen adósságot halmozott fel az emberiséggel szemben. Ezt is le kell törleszteni! Törleszteni kell kirekesztettséggel, ahogyan kirekesztettek másokat, kemény munkával, ahogy dolgoztattak másokat, a fennmaradásért folytatott véget nem érő küzdelemmel, amire másokat kényszerítettek, és kényszerítenek, ameddig még lehet.

  Már rövid a tobzódás ideje. Isten igazságos és könyörületes. A kisemmizettek, elnyomottak panasza elért hozzá, és megmenti, az arra érdemes embereit.

  Aki bosszút forral, az érdemtelen a segítségre, ezért nem lesz bosszú.

Ezért nem kergetnek senkit az elkövetett bűneiért. A régi pénz eltűnése után, új pénzt, csak értékteremtéssel lehet szerezni, a lopott javakat vissza kell szolgáltatni, és így, mindenki egyenlő eséllyel áll az életben. Ez lesz az igazság Isteni, és nem cionista alapon. Az uram-szolgám szemléletet világszerte el lehet felejteni, mert nincs fogadókészség rá az emberiségben. Sokan vannak azok, akik a mások helytelen viselkedése miatt, erkölcsi terheket viselnek. Megszűnnek az általánosítások, emberi értéke szerint értékelnek majd mindenkit.

  Ma még nem ez a helyzet, de rövidesen ez lesz, addig pedig fél lábon állva is kibírjuk.

Béla László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr93156277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása