évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Még mindig időszerű!

2011.08.28. 10:33 | béla lászló | Szólj hozzá!

 Múlt századi történet

  Az a sznobizmus, az a felsőbbrendűségi tudathasadás a politikusokban, ami az elmúlt nyolcvan, száz évben harapózott el a legkisebbtől, a legnagyobb hatalommal rendelkező politikusokig, csak az 1800-as évek végétől kezdett igazán terjedni. Ma, ha egy bolhapiszoknyi hatalomhoz jut valaki, az abban a pillanatban, egy külön kaszthoz tartozónak kezdi érezni magát. Tisztelet a kivételnek, de nagyon nehéz kivételnek lenni, mert ezzel, vele jár a fasiszta, de legalább az antiszemita jelző, a kaszt részéről.

     Mint írtam, ez a modern kor, száz éves betegsége, és a történet, amit megosztok az érdeklődőkkel, ebből az időből származik. Hozzám, egy barátom édesapja, atyai jó barátjának közvetítésével jutott el, de jól mutatja a magyarok küzdelmét, a társadalmi, emberi értékek devalválódásával szemben.

     Az eset, egy alföldi kisvárosban, a viharsarokban, Békésen esett. Magam is jártam már ott. Ízes tájnyelvet, szépen beszélő magyarok élnek ott, kiváló termőföldekkel körülvéve, románokkal, tótokkal példás békességben. Komoly zenei kultúrát, csodás kézimunka hagyományokat ápolnak. Talán a mai napig is őriznek valamit ennek a történetnek a lényegéből. A szereplők neve, az idő ködén át már nem jutott el hozzám, de a lényeg, bármilyen nevek mellett is kiragyog a ködön át.

  Történt egyszer, hogy a városi tanács egy ülésén, valaki vitára terjesztett elő egy javaslatot, amit a tanács támogatni látszott. Egyedül a kovácsmester nem értett egyet vele. Népellenesnek ítélte. Fel is állt, és el is mondta a véleményét, amelyből parázs vita keletkezett. Mivel érveit nem tudták cáfolni, a javaslat támogatása megszűnni látszott. A polgármester, hogy „megmentse” a javaslatot, így zárta le a vitát a szavazás előtt:  A képviselő úr ezt nem érti, nem is értheti, mert ez a magas politika, ami nem egy kovácsmester szintjén érthető.

     Ez a megállapítás, túl azon, hogy semmilyen alappal nem rendelkezett, az önbizalom letörésére, az ellenvéleménynek, ok nélküli elvetésére irányuló, durva sértés volt. A mester, példás higgadtsággal, a következőket válaszolta.

  Tisztelt Városi Tanács!

Igaz, én egy kovácsmester vagyok, de engem is, mint mindnyájunkat, az emberek küldtek ide, ebbe a tanácsba. Tették ezt azért, mert úgy gondolták, hogy leginkább én tudok itt helyettük, a nevükben megszólalni. Lehet, hogy én nem tudom, mitől „magas” a politika, de ez a javaslat, senkinek nem hozna kedvére való változást, csak egynéhány ficsúrnak, akik hasznot húznának belőle. Lehet, hogy én kovácsmester vagyok, de tudok olyan érthetően beszélni, mint a polgármester úr, tudok olyan szépen írni, mint a jegyző úr, tudok olyan szépen imádkozni, mint a nagytiszteletű úr, tudok olyan szépen énekelni, mint a kántor úr. Ha egyiket sem tudnám, akkor is kovácsmester lennék. Nem kell hát engem minősíteni, meg kell fontolni, amit elmondtam, és mindenkinek a lelkiismerete szerint dönteni.

    És a városi tanács, nagy tapssal jutalmazta ezt a véleményt. A polgármester is, a jegyző is, a kántor is. Tudtak még logikusan, és felelősen gondolkodni. Nem gyűrte őket maga alá a csordaszellem. Nem voltak pártok, frakciók, megmondó emberek, csak simán, egyszerűen, Emberek, akik azt tették, amire vállalkoztak, és amire a felhatalmazásuk szólt. Ezt kell visszaállítani, és újra felragyog a magyarság csillaga, a világ nagy egén.

 

Béla László.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr23185112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása