évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

A gonoszság, nem emberi alaptulajdonság!

2011.12.07. 10:56 | béla lászló | Szólj hozzá!

 A gonoszság, nem emberi alaptulajdonság!

     Sokan félreértették előző írásomat, amiben negatívan írtam az emberiség fosztogatóiról.  A véleményem az óta sem változott, legfeljebb pontatlanul fogalmaztam.

  Mi emberek, nem vagyunk egyformák. Annyira nem, hogy minden ember egy-egy sajátos egyéniség és személyiség, ami így van rendjén. Ebből egyenesen következik, hogy munkánkban és teljesítményeinkben is eltérés van.

Vannak, akik kiválóak egy-egy szakmában, vannak akik kreatívak, kiváló tervezők, feltalálók, vannak akik jó szervezők, folyamat alkotók, technológusok, és vannak, akik személyiségi adottságaiknál fogva, közvetlen tárgyi produkcióban nem tudnak részt venni, de munkájukkal, sőt egyszerű jelenlétükkel is, pozitívan befolyásolják, mások teljesítőképességét hangulatát.

  Ettől kerek a világ, és ettől oszlanak meg a feladatok az emberek között.

A gonoszság, egy külön hajlam, amire kiválasztottnak kell lenni.

Az átlagembernek, meg sem fordul a fejében, hogy mások kárára gonosz legyen.

  Amikor valaki elkezd egy tevékenységet, amihez tehetséget érez, és ebben sikeres, ez rövidesen annyi elfoglaltságot jelent számára, hogy valakit segítségként maga mellé kell állítania. Ha jól választ, akkor a lehetőségei tovább bővülnek, és még egy segítségre lesz szükségük. Ez így megy egy becsületes környezetben. A gonoszság akkor érhető tetten, amikor egy ilyen csoportot, egy nagyvállalat kipécéz, elveszi a piacait, a munkáját, az embereit, akik jól meg voltak fizetve, és amikor már az ilyen cégek bedőltek, leveszi a kényszerűen nála munkát vállalók fizetését a megélhetési minimumra, vagy az alá.

A gonoszok, nem a kis, vagy nagyiparosok, még csak nem is a gyáriparosok.

A gonoszok, a gazdaságnak azok a szereplői, akik kizárják a tisztességes versenyt az életből, a gazdaságból szerzett pénzeiket, nem fejlesztésre, hanem politikai hatalomépítésre, korrupcióra fordítják, hogy ezzel többletjogokhoz jussanak. A termelésben foglalkoztatottakat, profitmaximálás érdekében alul fizetik, az érdekképviseletet ellehetetlenítik. Politikai megfontolásból megvesznek gyárakat, amit, mint sajátjukat, azonnal bezárnak.  Ez a gonoszság!

A fő, gonoszok, akik a pénzt hamisítják, hamis, vagy nem is létező pénzekkel tőzsdéznek, megtámadják a termelő szférákat, és spekulációkkal elnyerik azok értékeit, akik azért becsületesen dolgoztak. Fogalmuk sincs a munkáról, annak becsületéről, és a becsületes munka folytán érezhető belső kiegyensúlyozottságról. A tőzsde, a világgazdaság szemétdobja, ahol élősködők tömege zabálja fel, a legyengített, de még az embereiért harcoló vállalatokat.

A nyüzsgéstől remegnek, hullámzanak a tetemek, de ez jelenti a férgek életét.

Amikor telezabálták magukat, ezerszínű gyönyörű rovarként pompáznak a szürke világban, és keveseknek jut eszébe, hogy ez a káprázat, a mocsok mocskából született.

   Ez az ember, ennyi millió dollárt ér. –mondja a nem gondolkodó amerikai.

Nem azt mondja, ennyivel rendelkezik, és megnézi, honnan is származik.

Ez, a beteges pénzhatalom, ami az értéktelen emberből értékeset, az értékesből értéktelent képes alakítani.

    Ez a gonoszság! Az emberek megtévesztése, félrevezetése, gazdaságban, politikában és minden létező területen. Ennek járt le az ideje a világban. Tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy a világ sorsát, a benne fellelhető legsötétebb és leggonoszabb emberek határozzák meg.

Szörnyen pusztító jövőt szánnak az emberiségnek. A tömeges elpusztításunkra játszanak. Ez az, amit a Teremtő Isten sem fogad már el, szabad akaratnak. Két világháborút már megengedett, de a harmadikat megelőzi. Tömegesen pusztulni azok fognak, akik szervezik, akarják, és véghez is vinnék. Erre meg vannak a technológiák, és módszerek, nem az emberek kezében. Amikor  időszerűvé válik, Isten megszabadítja a földet a gonoszok uralmából, és nincs messze az idő, hogy a gonoszok pusztuljanak.

Érdemes ezen elgondolkodni.

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr963445080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása