évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Diploma nélkül?

2011.12.22. 20:23 | béla lászló | Szólj hozzá!

   Diploma nélkül?

    Még, a Kuruc infó is felháborodott rajta, hogy a lemondott miniszter helyett, olyan valakit akarnak kinevezni, akinek nincsen diplomája.

  Szerintem a felháborodás indokolatlan.

Indokolt akkor lenne, ha a jelöltből hiányozna a nemzeti érzés, a magyarság iránti elkötelezettség, a hazai ügyek támogatása az idegen ügyek helyett, szükség esetén azokkal szemben is.

   Nem a diploma az, ami képessé és alkalmassá tesz valakit, egy közhivatal betöltésére, egy ország, de akár egy nagyobb vagy kisebb közösség ügyeinek intézésére.

 Ez a követelmény, a becsületes, és csakis a becsületes gondolkodás, viselkedés, és állásfoglalás, delegálók akaratának, mindenekfelett való érvényre juttatása.

Az ilyen embert nevezik, és nevezhetik joggal, közhivatalnoknak.

Mindazok, akik a köz bizalmából a tűz mellé kerülve, csak a saját szalonnájukat sütögetik, alkalmatlanok. Még inkább alkalmatlanok, akik a tűz mellől felállva, diszkréten megfordulnak, és udvariasan levizelik azokat, akik a tűz mellé engedték őket.

    Ezt egy társaságban bunkóságnak, egy nemzeti közmegbízatásban hazaárulásnak hívják, a vulgáris szóhasználatban.

A döntő pozicióban, becsületes, és csakis becsületes ember felel meg.

Mit értünk azzal a diplomás „úrral” aki a megválasztását követően, arcpirulás,

vagy bármiféle szégyenérzet nélkül vágta a választói arcába: „…egy dolog, amit a választási kampányban ígérek, és egy egészen más, amit a hatalom birtokában teszek…”

Ez, a „diplomás” szemlélet uralkodott ez elmúlt 20 évben, és látjuk hova vezet.

A megelőző negyven sem volt sokkal jobb, de ennyi tisztességtelen intézkedés, ennyi népellenes ármány, ennyi nemzeti kirablás nem volt, pedig az Öregnek, nem volt diplomája, de tisztelte a magyarságot, szerette a hazáját, és amennyire lehetett, akadályozta a fosztogatást. Ma ezt hiányolhatjuk legjobban.

  Ha a vezető becsületes, az éppen elég, körülveheti magát ötszáz diplomás tanácsadóval, bármilyen szakterületen, csak az a fontos, hogy észrevegye, amikor a tanácsadói, a választóit akarják elfűrészelni, és akkor zavarja szét őket a szélrózsa minden irányába, és tudja azt mondani, ezt nem!

  Amióta diplomások vezetik ezt az országot, az éhhalál felé robogunk ezerrel.

Talán meg kéne próbálni egyszer a becsületeset, akinek nem mondhatjuk, ember! Nem ezt ígérted!

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr373489293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása